Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

MUX2 Černá Hora

Zdravím. prosím o informaci. Přijímám DVB T z Černé Hory na polské síto 34dB. MUX1 celý den signál 100% bez problému. MUX2
kanál 60 a 61 katastrofa. Ráno cca 6,00 - 10,00 hod 100% Cca od 11,00 do 18,00hod pokles signálu na 50%. Večer opět 100%. Chyba u mě, nebo má někdo podobné zkušenosti? Díky všem za info!

Amper1
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

re:

Tak za A:nepíšeš lokalitu příjmu,což je dosti zásadní věc.Za B:o polských "anténách" a příjmu DVB-T obecně tady v článcích a diskuzích bylo napsáno hodně,takže stačí jen hledat.Za C:pochopitelně je tady nejlepší možnost-a to je pozvat si někoho,kdo tomu rozumí,no a ten začne tím,že tu tvou super "anténu" vyhodí.Více myslím není třeba roztahovat toto vlákno.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

RE: MUX2 Černá Hora

Vyhoď zosilovač a vyskúšaj bez neho,samozrejme odpoj aj zdroj ak tam nejaký máš.A testuj,či sa to bude chovať tak isto.Atď,atď...

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Amper1

otázka je tam jediná:

"Chyba u mě, nebo má někdo podobné zkušenosti?"

odpověď:

Chyba je u tebe. Ta chyba se nazývá "polské síto a jeho zesilovač". Jakákoli diagnostika je nemožná, procenta neříkají nic. Odstranění chyby = odstranění polského síta s polským zesilovačem :)

davidkriz
Registrace: 8/2009

MUX2 Černá Hora

Omlovám se za nedostatečné informace. Lokalita Vrchlabí, zesilovač vyřazen. Snížení kvality signálu se opakuje denně ve stejných časových intervalech, nevěřím na chybu antény, pokud je schopná přijímat signál ráno, tak musí i v poledne a pokud nenmá problém s MUX1 neměla by mít problém s MUX2 tak kluci v sítu to asi nebude, nebo se pletu?

Amper1

a jak je ten zesilovač vyřazen???

mimochodem, píšeš v úvodu "polské síto 34dB" :) to je asi něco jako "Trabant co jezdí 300km/h" ;) tj. neexistuje.

davidkriz

MUX2 Černá Hora

34db asi určitě nebyla korektní informace. Nechal jsem se unést informacemi prodejců z netu. Skutečný zisk antény neznám. Nejsem odborník.Zesilovač jsem vymontoval a koax připojil na přímo na vývody prvku. Stále mi připadá divná ta anomálie s úbytkem signálu během dne. Dokážu pochopit buď jde nebo nejde , ale tohle nevím. Mimochodem soused v domě vedle má naprosto stejnou zkušenost s jinou anténou, neznám však její podrobnosti.

Amper1

kup si radši satelit a budeš mít po starostech.

zori
Registrace: 6/2006

"a koax připojil na přímo na vývody prvku. "

se pak nediv... symetrizační člen nic ??? :lookaround:

davidkriz

řešením je satelitní příjem....

prakticky nejlepším řešením je individuální satelitní příjem, pak nebudeš mít žádné tebou popisované problémy. Oni vůbec to "soudruzi" zpatlali s tím společným kmitočtem vysílačů Černá hora versus Ještěd. Bydlím o hodně dál ( Kladno ) a ještě tady se ten signál mele, že se na to nedá dívat. :8)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

MUX2 Černá Hora

Satelit samozřejmě mám, včetně HD přijímače, motoru, dekodovacích karet i modulů. Pozemní příjem beru jen jako rezervu. Například při velmi špatném počasí. Jedná se vždy jen o velmi krátký výpadek, ale pozemní signál je vůči vlivům počasí odolnější. Takže jak čtu tak chyba u mě i souseda. Ještě mě napadá jedna věc. Není přímý výhled na vysilač. Výhled je krytý horizontem kopce, ale je to tak na hraně.

Amper1

na horách je to asi jinak,je pravda že v zímní vánici bude asi stabilnější dvb-t ,ale ja s astrou 23,5neměl nikdy problem, ale s antenou v dvb-t ano,holt to bude asi tim že je pod střechou na půdě, takže pro nás je opravdu stabilnější satelit, dvb-t je velmi náladové ;P

zori
Registrace: 6/2006

Zkus to (jen tak pro jistotu :)) ) i s tím symetriz. členem, co ti David poradil..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

podle mne má příjem na hraně (vyšší kanály), kor když nemá přímý výhled, tak s určitými klimatickými změnami nebo nějaké lokální rušení co se objevuje jen v tom čase, mu to vypadává. Určitě není rezerva na anténě a to přímé připojení koaxu jí ani nepřidává... spíš naopak.

davidkriz

opravdu me nekteri teoretici dojimaji k slzam . od smichu :))
az budete mit antenu obalenou 5mm ledu, na tom hromadu snehu, tak budete mluvit jinak :)))
10km od vysilace to musi chodit na kus dratu.
chodi to na kus dratu ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Kdyz uz antena sito, tak ceske sito ala plzenske s hustsi stenou.Mas ho i se symetrakem a ma o neco lepsi prijmove vlastnosti nez to polske. :)

HYPER
Registrace: 11/2010

ve vrchlabi to musi chodit na NIN .
se bez s tim sejtem vyfotit, to je rada tak do blesku

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Udelej si rusky krouzek a musi to jet taky. ;)

HYPER
Registrace: 11/2010

bublajs

"Ještě mě napadá jedna věc. Není přímý výhled na vysilač. Výhled je krytý horizontem kopce, ale je to tak na hraně"

...a o nějakém místním spínaném rušení jsem se už taky zmiňoval.

davidkriz

kdyz se podivas na mapu vysilacu, a sjedes si tereni profil, tak neprimej vyhled muze bejt jen na severni strane vrchlabi. a to jen v male lokalite a defakto nicotne zastinenej, kde to musi na kus dratu jet taky. jsem 13km od jineho vysilace, bez prime viditelnosti s defakto podobnym profilem a chodi mi to na kus dratu. proc tady maj lidi dlouhy kolorky se zesikama, to jaksi nechapu. ja bych se ani nedivil, kdyby tazatel chytal nejakej odraz z jestedu

bublajs

a prijimač sencor??? niektore prijimače maju problem z vysokimi kanalami.SITO ide do 56k nad 56 uš ide slabšie poliaci však robia aj sita ktore idu do 59k maju inčšie ohnute večkove dipoli.Nevylučujem však aj trebarz nejaky zdroj rušenia napr rozkmitany zosilovač niekde v okoli.U polskych sit sa najdu aj vadne anteny v ktorych nesedia vzdialenosti medzi 1 a 2 patrom a medzi 3 a 4 patrom medzi timito patrami by mala byť vzdialenosť rovnaka ak neni treba to opravyť :-/

jopo166
Registrace: 1/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra