Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

CAM Mascom Irdeto/Cryptoworks

Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Koupil jsem tento modul spolu s kartou Skylink Irdeto. Modul má poslední aktualizaci z března 2011 SW1.23/3.23. Televizor mám Panasonic se satelitním tunerem. Kartu Skylink ještě nemám registrovanou (běží 20 dní zdarma). Stává se mi, že pokud televizi vypnu po sledování vysílání ze satelitu, tak při dalším zapnutí mi to neodkóduje a zůstavá tam hláška kanál šifrován. To se dá odstranit tak, že TV znovu vypnu a pak zapnu a po chvíli to najede. je nějaká možnost tento stav odstranit. Četl jsem, že tento modul nemá s irdetem problém. Dneska ráno jsem ještě zkusil TV vypnout na DVB-T a po zapnutí se přepnout na DVB-S a to pak stanice odkodovalo normálně. Prosím o radu co s tím.

JK79
Registrace: 3/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: CAM Mascom Irdeto/Cryptoworks

fw Panaka mas posledny?

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Zatím ne, protože nemám problém s TP12109 se kterým měli modely 2009 problém. Ten software byl dělán hlavně kvůli výpadkům obrazu na tomto TP. Takže mám software s výroby. Odkódování, ale dělá modul a ne TV.

JK79

JK79

Řeš to, když to bude dělat i po registraci karty. Někdy se karty v režimu 20 dní global free chovají divně. Mě třeba kdysi zlobila karta v modulu v satelitním přijímači při přepínání na programy z balíčku CS TV. Po registraci karty to přestalo zlobit.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

taky mám panasonik s vestavěným satelitem ale model 2009 co se musel na něm přehrávat bez problémů SW jen kvůli Skylink 12109 Frekvenci . Modul mám CAM Mascom Cryptoworks kupovaný s televizí , ted nahraný nový 1.23 SW a kartu ted už ICE . Při naběhnutí TV bez problémů vše odkoduje , ale někdy 3-6 x za večer při přepínání kanálů v průměru 50 x za večer se mi při přepínání naskočí hláška zakodováno , ale po 3 -4 vt se mi to odkoduje samo ( náhodná jakákoliv frekvence ) .Při SW 1.20 na modulu - karta Cryptoworks to ale nedělalo a při SW 1.23 na modulu karta Cryptoworks i ICE to na obouch kartách dělá , jinak dříve vše běželo OK a nebyl problém hlášky jsou vypnuty .Zkrátka u Skylinku krok zpátky . Zkuste taky zkontrolovat si modul zdali vše máte jak má být a hlášky taky vypnuty atd. je tam možností hodně co to mohou ovlivnit . Rv

standa111
Registrace: 11/2009

standa111

"Zkrátka u Skylinku krok zpátky."
Proč tyhle problémy házíš na Skylink? Co má co dělat Skylink se SW 1.23 v Mascomu?
Když máš kartu ICE, tak jsi tam měl nechat SW 1.20 a bylo vše OK. SW 1.23 pro karty CW a ICE vůbec nic nového nepřináší. Pouze přidává možnost dekódovat v Irdetu.

joscer

Re:

Hlavně si zkontroluj, zda máš v Menu CA modulu nastaveno priority na Irdeto. Jinak i přijímače Skylink ready po zapnutí nejdříve aktualizují klíče, takže hledím 20vteřin na hlášku "Kontrola karty"...Nestačí když prostě přepneš na ČT24 a pak na kódovaný kanál?

dvb.cz
Registrace: 1/2006

dvb.cz

Pokud je v modulu karta čisté irdeto, tak je údajně nastavení kódovacího systému v menu modulu ignorováno. Ale vyzkoušeno to nemám, jen jsem to tak četl v nějaké diskuzi.

joscer

joscer

V Expert menu se dá přepnout Ird-CW, má to vliv na rychlost přepínání programů a načtení klíčů. Jinak já vypínám i to otravné zobrazování hlášek modulu, nic to sice nepíše, jen je chvíli tma a pak naskočí obraz...

dvb.cz

joscer

Doplnění: v Expert menu je buď Multi-Ird-CW, takže pokud nepoužívám více karet, tak přepnutí na konkrétní systém z toho Multi vždy pomůže.

dvb.cz

V prioritách modulu je nastaveno Irdeto. Ještě můžu zkusit změnit to multi a uvidím. Zatím to řeším tak, že TV zapínám na DVB-T a po přepnutí na DVB-S to po chvíli najede cca 5s. Kdybych to zapínal přímo na DVB-S tak to nenajede vůbec a nechce se mi TV kvůli tomu 2x zapínat.Zkoušel jsem i zapínání na nekódovaný kanál, ale to nepomohlo.

JK79

JK79

Myslel jsem to tak, že bys TV zapínal na ČT24 a teprve až naskočí obraz tak přepnout na kódovaný. Problém může být v tom, že po zapnutí TV chce modul načíst klíče ze streamu, ale DVB-S tuner nemá ještě signál a CAM se kousne...

dvb.cz

Tak jsem to zkoušel, ale nevím jak dlouho bych se musel dívat na čt24, aby to naskočilo. Do 5s to nebylo.

JK79

dvb.cz

Já Mascoma mám. Mám v něm ICE kartu a mám ho přenutý do módu CRW. Dost jsem se s různými nastaveními nalaboroval, ale prostě někdy tam ty hlášky vyskakují. Někdy nic i celý večer a pak během hodiny třeba třikrát při přepínání programů. Už se mi i stalo, že modul přestal dekódovat úplně a musel jsem provést jeho reset. To většinou při rychlém přepnutí několika programů za sebou.
A to jen proto, že jsem byl zbytečně moc aktivní a po zakoupení modulu (někdy v květnu) jsem provedl aktualizaci přes OTA na verzi 1.23. Kdybych tam nechal ten 1.20, tak by šla karta ICE v pohodě a bez jakýchkoliv rušivých záležitostí.

joscer

Zkoušeny změny v nastavení CAM, ale nic nepomohlo. Takže jediné co mi pomáhá, abych nevypínal TV je zapnout ji na DVB-T a pak se přepnout na DVB-S. Kdyby se to přece jen někomu kdo má Panasonic 2009-CAM Mascom Irdeto-Skylink Irdeto podařilo vyřešit lépe, pak budu rád za každou radu. Jinak díky všem za reakce.

JK79

někde jsem četl , že se dá přepsat SW 1.23 spátky na SW 1.20 z počítače nějakým programem , nebo to dělá i servis .

standa111
Registrace: 11/2009

standa111

No nevím, nevím. Ale byl jsem nedávno v kontaktu s technikem Omko a ten se teprve chystal oslovit Mascom, jestli by jeden programátor neposkytli. Prý je to na dlouhé lokte. Ale možná někde jinde ho mají, kdyby někdo věděl kde, dejte prosím kontakt.

joscer

joscer

V Omku ten programator jiz na servise maji.

koudelka
Registrace: 4/2009

Nechci "blábolit", ale ten modul mascom IR/CRW není 100%, lituji ty s TV a do SATU ho nekoupím, můj FAVORIT je CA modul Smit IRDETO CI. Potom poznáme jak bude fungovat s ex. HDD.???? R^

CES
Registrace: 4/2007

Preji hodne stesti s CI+ modulem a hlavne ho davej do CI+ slotu, pak budes vzpominat na Mascom.

koudelka
Registrace: 4/2009

CES: Mám těch modulů několik (FW 1.23), všechny je už provozuju jenom s čistýma Irdeto kartama a žádný problém.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Pitomecm SCM

A co máš za SATA nebo TV se SAT ? Já půjdu do čistého Irdeta karta č. 2. + modulu. A zásun do Technisata HD8-SX + mám STR1 a ve vobouch karta výměna č. 1.ICE SKYL. karta jak v modulu Eurocam SCM červeny + v STR1 v čtečce po přehr. SW OK hunguje.

CES

Možná by ti pomohlo zasunout i někam jinam než do Technisatu ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

koudelka

Komu to o CI+ modulu píšeš ?? Dobře čteš ? Já jsem o Smitu CI + nic nepsal, nedoporučoval !!!! Vím jasně co chci a do čeho. A jsem v registru montážníku u Skylinku a co jsem mont. tak OK funguje a servisuji. R^

CES

CES: Teď aktuálně Golden Media 9060. Jinak ten CAM má výhodu souběžnýho dekódování víc programů naráz, ale to samozřejmě není pro individuálky důležitý.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Tomik 535 - ADMIN TO nevymaž - jinak jseš NA CO ?!

IQ = "0" . !!!!!!!!!!!! Od kud jsi vylezl??? Na admina jsi trochu mimo -chlastáš !!!!!!!!!!!! :fuming: :fuming: :fuming: Na co si haješ ???!!!!??? :))) :) :fuming: Rv :ogre: :) :fuming:

CES
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra