Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Ešte raz Zobor-Nitra 2,1-2,3GHz

mmc:
Tie frekvencie, čo si písal, ladíš na DVBC prijímači? Ak to McLaren ladí na DVBT prijímači, tak tam logicky nič nenaladí.
Ospravedlňujem za za znovazaloženie podobného vlákna, ale to pôvodné už "zapadlo", tam sa mi nik neozval.

Eman
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ešte raz Zobor-Nitra 2,1-2,3GHz

Je to dvbt

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

Roman

Ktorý DVBT prijímač má aj "S" pásmo? Ja som to nezisťoval, ale myslím, že majú rozsahy I.-III. a IV.-V. pámo.

Eman

Re: Ktorý DVBT

Takmer všetky STB, v čase boomu (apríl-jún) boli najčastejšie DI-WAY T22 a FTE 115, skús ich nasledovníkov. S televízormi je to horšie.

mmc
Registrace: 1/2006

Je to DVB-T príjmač. Musíš zadávať frekvencie ručne sám ich nenaskenuje. Ide to aj na TV Panasonic. Ale mne sa to nepodarilo 5 km od Nitry priamy výhľad na Zobor a nič, takže neviem či to vôbec ide v pohode, alebo mám tak silne rušenú anténu. Skúšaj ak si nájdem čas tak sa ešte posnažím.

VU+ Uno 4K SE. T- 90, 5,4,1,9,13,16,19,23,28

McLaren

No ak sa to prijíma na "bratislavské" antény, tak tie majú výstup do s pásma, ale niektoré typy tv to zvládnu.Ja som to skúšal u mńa na tv panasonic a v časti s pásma to zvláda aj dvbt, cca od 302Mhz, podľa antény.Neviem o nijakom type dvbt prijímača, ktorý by mal aj s pásmo.Treba tam dať nejaký menič, alebo upraviť mmds antény na Satro, u nás to jeden robí.Teraz pred pár dňami že vraj nejak upravovali antény a že sa zlepšil signál aj tu v Nitre, predtým to smerovalo dosť do diaľky.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

mmc:
Ani jeden z prijímačov, ktoré si uviedol nemá S pásmo.

McLaren:
Áno, ručné ladenie napadlo aj mňa, ale na prijímači, ktorý som mal k dispozícii, nejde ručne nastaviť nič medzi 226 a 474 MHz. Škoda, že to nie je "posadené" v spodnej polovici toho pásma 2,1 - 2,3 GHz. Potom by pri pri Lo 1950 MHz vychádzal výstup v 3.TV pásme. Mám ešte Portable DVBT Sencor, tam sa dá ručne nastaviť kmitočet aj v "medzipásme" (otázka je, či je to aj v skutočnosti, nie iba na displayi), lenže vtedy keď som to skúšal som ešte nevedel presné "posadenie" tých multiplexov v pásme. Teraz, keď to už viem, to skúsim ešte raz.

Roman:
Popísal si to presne, to sú riešenia, ktoré prichádzajú do úvahy. Jednoduchšie ako prerábať ten MMDS konvertor je vyrobiť ďalší sólo konvertor s Lo okolo 150 MHz, ibaže ten konvertor by musel mať stabilný oscilátor, najlepšie s kryštálom, dostatočnú šírku pásma a aspoň jednotkový zisk. Ale za tú námahu to asi nestojí. Možno to skúsim (mám niečo v šuplíku zo starých čias, kryštálový oscilátor a vyvážený kruhový zmiešavač.

Ďakujem všetkým za reakcie!

Eman

Eman

keby som ich nenainštaloval stovky, tak to sem nepíšem
tie STB boli identické (a ešte Solid SL35), manuále ladenie podľa frekvencie a hotovo

mmc

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra