![]() |
|
Nejasný vliv koaxiálu na signálKabely a signál -toť známá věc, Ale:Tak jsem učinil zajímavé zjištění ohledně satelitního kabelu.Ne ní to asi nic nového. Mám parabolu Fe 80 s monoblokem Inverto 0.2db(cca 1150kč), na kterou jsou připojené jednak Vitamin na 8m kabelu(3m 6let starého-okenní průchodka placatá-5m obyčejné hotovky z hypermarketu za 50kč) a jednak Dreamsky NXP256 na 11m kvalitním káblu Belden 125. Oba stb jsou v různých místnostech. Na větvi s děleným kabelem mi Vitamin ukazuje signál na A23,5 skoro pořád 100/100! Ovšem na větvi s Beldenem je to o dost horší. Síla je sice 100, ale kvalita dosahuje cca 82!! Kdyby to bylo naopak, tak bych se nedivil, ale tohle mi hlava nebere.Belden je metráž, koncovky jsem dělal sám, a dávám si pozor, abych to nezkratoval... Mám ještě jednu FE 105 jako zálohu s jednoduchým LNB Vantage Single X 0.2 db a tam nejsem schopen dosáhnout na Vitaminu lepší stav, než síla 100 a kvalita 80. Dělám to na měřákách vitamina, které jsou poměrně dost citlivé.Mám sice SatFinder, ale ten to dost zkreslí, protože při nastavování citlivosti působí jako zesilovač. Nějak mě tenhle stav netrápí, ale jen jsem výsledek uvedl, protože to asi může mít dost značný vliv i na nedobré chování některých stb(No signal, No video atd) Nutno uvést, že i s NXP jsou údaje na obou větvích různé, ale tam díky malé citlivosti NXP nejsou rozdíly tak markantní.Je marně přemýšlím, čím to může být.Zda to neukazuje na nějakou závadu v LNB.Je to dvoják, tak jestli ten jeden tubus nejni v pérdeli pane hrábě??? Jak to funguje uvnitř monoblokových LNB nevím.Bohužel lézt na žebř a laborovat s kabeláží, abych to odzkoušel se mi nechce.Navíc tu FE 80 mi před lety montovala firma a nastavovali to podle displeje nějaké obrovské těžké bedny přes rameno.Nerad bych si to rozjebal.LNB Inverto je tam asi necelé 3 roky a byla to jen výměna za ten co tam již byl. Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
nepitvej to a prostě jen koukej....pokud něco funguje, není potřeba do toho šťourat.....řešit takové věci bez měřáku je nesmysl, všechny ukazatele na komerčních přijímačích mají pouze informativní charakter....DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
reeeeeNepitvám, jen je to dost nelogické a chtěl jsem jen vědět, zda to není projev špatného LNB.Abych měl něco připraveného.Jasně píšu, že mě to netrápí.Můj hlavní stb je NXP, ale mám ho teprve 4 měsíce, takže plískanice,sníh,hromy-blesky ještě nezažil.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
reeeeeNaokraj. Kdybych neměl potíže, tak se sem ani nehrnu.Ale na záložním Vitaminu musím vyrazit o půlhoďky dřív , abych ho rozchodil a mohl se dívat, protože po zapnutí to je v 10 případech z 11- NO SIGNAL. Prostě LNB neukazuje signál nikde(A19 ani A23,5, a ani na žádném tranďáku.Laburuju s menu,zapínám,vypínám ladím atd.. Ale protože je Vitamin totální (nevhodné slovo), tak to připisuju jemu.Protože dole na NXP to na druhou trubku běží normálně.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: Nejasný vliv koaxiálu na signálJak jiz bylo uvedeno vyse,objektivni posouzeni je mozne pouze s odpovidajici merici technikou.Vsechno ostatni jsou bohuzel spekulace a zbytecna ztrata casu. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Nejasný vliv koaxiálu na signálPokud nemáš koncový signál změřený kvalitním měřákem, tak zkus sat. přijímače prohodit a uvidíš. |
lada69
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
RE: Nejasný vliv koaxiálu na signálprohodit vystupy na LNB , prohodit prijimace. tim vyloucis LNB a prijimac.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
reeeeeTo je právě ono.Psal jsem,že se mi do toho nechce.Já mám v gatích už na druhé šprušli štaflí a ta parabola je v 6-ti metrech!! :))) To by byla žucha, 132 kilo ze 6metrů-jáma jak v Nagasaki :))Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: Nejasný vliv koaxiálu na signála kdyz prohodis prijimace ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Nejasný vliv koaxiálu na signálV prvním př. je to psané.Na Vitaminu je rozdíl velký(100/100 nahoře a 100/82 dole) na NXP je rozdíl malý (76/62 nahoře a 78/66 dole)Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
![]() |