![]() |
|
Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo satelit?Koupila jsem si novou telku a dříve byl obraz ze satelitu lepší než pozemní. Dnes je to naopak. Jakou máte zkušenost? |
janča
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 22 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...a ten satelitny primac mate ako pripojeny? cez SCART alebo cez HDMI?nech sa dari, ahoj ;) ps: cez satelit je ten obraz v pripade HDMI krajsi Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...To je stejné, jako když se zeptáš, jestli souloží lépe blondýny, nebo brunety.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...záleží na televizi, na sat. přijímači a hlavně na způsobu zapojení :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Jelikož jsme v sekci DIGITV, tak je to jasné. Obraz programů z platformy DIGITV je koukatelný tak na obrazovce 37cm, max 55cm. S větší plocho obrazovky je lepší DIGITV vůbec nesledovat.To, co produkuje DIGITV má v českém DVB-T srovnatelný obraz možná regionální MUX TV GIMI, kde se na využívá stanice pro STA, která je buzena kompozitním videosignálem z DVB-S přijímačů. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...No pravdou je že pokud vynecháme HD programy což je jiná liga...A porovnáme obraz českých stanic z DVB-T tuneru v tv nebo satelitního přijímače SD stanic Sky linku nebo Cs linku.Tak DVB-T obraz je daleko lepší.Ale vše je samozřejmě věc názoru,oka a chuti. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Bitrate SD stanic ze Skylinku je srovnatelný s bitratem v DVB-T, v případě stanic ČT je satelit dokonce lepší. |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...jo aha, sekce digi tv, tak to sem přehlédl, tak v tomto případě je to celkem jasný :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
re:Porovnám-li seriózně hlavní DTH pozici 23,5E s DVB-T,je lepší DVB-T.U 12525 je to tak stejné,ale zbytek je mizerný.Ať už jde o datové toky,nebo celý výsledný dojem,který ještě "vylepšuje" už asi půl roku trvající problém na TP 12525,kdy se vpravidelných intervalech obraz na okamžik rozkostičkuje.Pochopitelně oficiální propaganda mluví jednoznačně ve prospěch satelitu.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Přesně tak, na TP 12525V si stěžuje čím dál více lidí, kteří maji alespon trochu technickou úroveň. Modulační chybovost se na tomto TP za poslední dva roky hodně zhoršila.Z námi využívaných TP na 23.5E jsou na dosluhující družici 3A ještě Slováci na 12565H, ale ty už před časem ohlásili migraci na 3B, takže se dá čekat, že CSlink taky bude snad přecházet na novou družici. Ale u CSlinku nikdo neví... ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...tak asi na ČT přes satelit moc nekoukám, protože sem si žádného problému ještě nevšimnul (ano teploměry mi ukazujou mírně hoší parametry než 12110 a 12207, ale to je vše co jsem postřehl) :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Ja taky ne, ale těch lidí co si stěžuje je tolik, že na tom něco musí být. Já osobně vím jen o tom MER. Ale taém rozpad obrazu bude asi něčím jiným. Možná to na některých typech přijímačů je postřehnutelné snáze. Lidi, co mi to říkají mají SDčkového Showboxe.Kolik dalších TP z platforem CS a SK link používají VBR, nevíte? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Stačí se podívat na Primu,tam je to velmi často vidět.BER a signál jsou OK. |
JirkaKa
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Hodně taky záleží na přijímači jak se s tím dokáže poprat a z jaké vzdálenosti se na televizi kouká.. I na 80cm to jde..Když jsem to před čase zkoušel přes EMU... Pravda přijímač přepočítával... Jak říkám do ložnice by to stačilo R^ Pravda s tím jejich přijímačem to bude špatný..Ale tenkrát nebylo jinde Discovery Science. R^Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)
|
TRE
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 383 |
![]() |
|
SaxonMáš brutalitní parabolu.. To sousedi asi čuměj ne? :laughing:Doufám že to máš aspoň na viditelným místě ! R^ Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)
|
TRE
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Sousedi nejsou lepší, jeden má na dvoře tanky T55, druhej živýho vodníka u jezírka,třetí pálí slívku na kšeft, to si nevybereš... ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Nee, tipuji, že ji má schovanou, někde na severní straně..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@Tomik535jo, už jsem taky viděl na jednej bytovce co bydlí převážně opálení spoluobčané nainstalovanou parabolu od digi na severní straně domu. Asi po dvouch týdnech ta parabola zase zmizela, asi chudák nic nenaladil a tak to vzdal. :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...tak -tak ,ked sa digi dalo pozerat ešte nekodovane tak som to skušal na tv plazme v pap , digi bol cez opticum 403 hdmi kablom a dvbt priamo v tv a obraz bol na dvbt lepši ako na digi . ešte mi nedalo a vyskušal som to ešte na analogovu tv od upc + digi s opticumu 403 samozrejme cez hdmi a obraz bol trošku lepši na digi ,ale cez scart bol na tej istej urovni ako analogova tv . tolko moja skusenost na vlastne oči . |
efendy25
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
re:ten problém na 12525 se netýká úrovně signálů,ale co vím,tak se někde psalo,že to má spojitost s připojením Irdeta.Viděl jsem to zatím na všech přístrojích,které se mě dostanou pod ruce.Jeden Vantage tady ještě mám v krabici,tak si ho schválně na 12525 otestuji.Výsledek je mě sice předem jasný,ale,když to je údajně přístrojem,tak je to třeba ověřitKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
eemilNádanka pro Tebe.Jestli víš, kde je po této straně nejfamoznější "opálený" dům s penetrací jedné paraboly DIGI na jedno okno v ČR? Nápověda: leží cca 6km od nádherného českého města, které je zapsané v UNESCO. Vždy, když tudy projíždím, tak se třesu strachy, abych tady někdy nepíchnul atd. Další nápověda snad neni třeba... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...:laughing: :laughing: Ale oni by dělaly a platily.. Tobě by určitě pomohly vyměnit kolo... Černota jedna !!! Rv Raději bych jel dál po prázdným ! .. Jinak bude hůř! Ach jo.. Je to bězzzz !Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)
|
TRE
![]() |
|
Saxontěžká otázka..... že by Větřní, část Bronx? :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...Yes. Kolikrat jsem si tam chtel udelat fotku, ale vzdy jsem si to nejak rozmyslel i pribrzdit. Je to tam ci dal neuveritelnejsi. Bronx hadr....On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...V tom videu to jde taky vidět.... mimo jiného :lookaround: :)))http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/134748-vetrni-bude-spolupracovat-s-vladni-agenturou-pro-socialni-zaclenovani/ Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...sekciu som si nevsimol, takze zapojenim to nie jea Saxon, nuz dufam ze to s tymi blond, brunet bolo nadsadene, takze dalej to riesit nebudem a ku dvb-t, tak u mna jednoznacne je na tom lepsie dvb-s bez ohladu na hluposti typu BER, MER, *ER a pod :8) a samozrejme bez ohladu na platformu nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
![]() |