Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

domácí kino - Soundbar ano/ne?

má někdo zkušenosti s tzv. "Soundbar", právě předělávám byt a kabely se mi nechce tahat přes celý byt a zakopávat je do zdi příp. je dávat do lišty. Jde mi o to zda takový systém dokáže alespoň navodit iluzi "prostorového zvuku", bohužel jsem neměl nikde možnost to slyšet na vlastní uši, navíc u modelu co mám ve výběru (LG HLX56S) je Blu-ray,přhrávač co dá mkv a bezdratový subwoofer, díky předem za zkušenosti a názory http://www.mall.cz/domaci-kino-blu-ray/lg-hlx56s?v=492581

lucanyb
Registrace: 4/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: domácí kino - Soundbar ano/ne?

Na tyhle bezdrátové blbiny se vykašli. Nebuď líný. Není nad kabel. Kvalitní samozřejmě R^

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Prosli mi rukama ruzne projektory, ale bida, bida a bida. Iluze prostoru je minimalni. Bylo par vyjimek,(napr.Yamaha 4100)ktera v urcitych okamzicich prostor.zvuk dokazaly navodit, ale ani tam pomer cena/vykon neodpovida. Jedine, co jsem fakt chvalil byla Tv Boose s integrovanym projektory (HomeCinema), a to fakt fungovalo. Jenze tam byl zase naprosto prumerny obraz. Pokud je moznost ty kabely natahnout, nevahal bych...

Bloud
Registrace: 2/2006

jde mi alespoň o částečnou iluzi, doteď jsem měl 5.1 (subw.) a stejně posez můj tak zbytku rodiny nebyl vůči reproduktorům tak jaký by měl být, nejsem nijak poslechově náročný a jde o to aby to hrálo především zepředu dobře + slušné basy a jestli se bude něco +/- odrážet od zdi tak to budu brát jako bonus, jak jsem psal prozatím jsem to neměl možnost slyšet-navštívím pár prodejen a snad se někde zadaří si to poslechnout

lucanyb

jinak jsem tady našel recenzi, do jaké míry je objektivní si netroufám hodnotit, ale jestli by se té recenzi dalo věřit tak by to mohlo být to co hledám http://avmania.e15.cz/lg-hlx56s-bezdratovy-dvdbd-soundbar-test

lucanyb

Nechcem tu nikomu brať nazor,ale po dlhoročnom skušani počuvani a vymieňani AV receiverov som došiel k nazoru a záveru že najlepši zvuk ide zo sterea.Z kvalitnej stereo zostavy hrá aj film lepšie,precitenejšie a detailnejšie.To je môj nazor!

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

to thxko

A to máš nick thx-ko, ale nebudeš daleko od pravdy...Samozřejmě záleží od zdroje, něco jinýho je film z novy a něco jinýho film s origo zvukem. Takový koncert Eagles v Dts, ach jaj, radost poslouchat...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

No mam meno thxko,ale to som ešte priahol po všetkom z certifikaciou.Postupom času som prešiel zopar výstav ako napriklad bola posledná HIGH END v Blave a človek sam uzná čo je naozaj kvalitné.Nemam nič proti kvalitnemu koncertu v dts master audiu,ale za tak kvalitnu zostavu ako poriadne stereo daš aj 5-7nasobne viac.A na ozaj kvalitne kino 600tisic nemam :) Radšej poriadne stereo zo subwooferom ako nekvalitne kino :8)

THXKO

THXKO, kovaní hifisti (to já nejsem) by Tě i za ten subwoofer velmi zkritizovali. Mají být jen dvě pořádné bedny, nic víc. :)) Ostatní je deformace, náhražka.

HiFiOK

Subwoofer zahodit, na priestorovy zvuk sa vykaslat-dobre ako efekt, ale inac blbost-rovnako aj 3d obraz.(ale nieco sa predavat musi,tak ponuknime ludom niejaku dalsiu blbost).

Kasr
Registrace: 8/2008

No páni asi Vas sklamem,práve v nemenovanom posluchovom študiu priam že je nezbytne do stereo zostavy dať subwoofer.A to aj k stĺpovym reprosustavam.Ale netyka sa to najnižšiej a cenovej kategorie.Zostava musi byť poriadno zladena :)

THXKO

Právě že je tímto rozladěná. Ono je studio a Studio.

HiFiOK

subwoofer ma uplatneni akorat pro HC, zacal se pouzivat az s rozmachem tzv. satelitnich bednicek. tyto bebynky z fyzikalnich duvodu nemuzou vyzarit s odpovidajicim vykonem hluboke kmitocty, prave pro to se pouzivaji subwoofery. Enkodery prostorovych komprimacnich systemu DTS, ci DD generuji stopu pro SWF pri finalnim kodovani 5 resp. 2 kanalu. vetsinou se to reze nekde kolem 110Hz. jsou domacnosti, kde tento satelitni audio system hodi vic, nez klasicky stereopar Fullrange i pro obycejny stereoposlech. problem je v tom, ze si funkci SWF vykladaji uzivatele ruzne, vetsinou jako posilovac basu, to je pochopitelne blbost.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tak to si prečitajte toto http://www.hifipassion.com/stranky/subvestereu.php ;)

THXKO

To mně nepřesvědčilo, uznávám jiné veličiny a ty jsou proti.

HiFiOK

Ja nikoho nepresviečam,ale na poslednej vystave HIGH END boli zapojene subiky ku stereo zostavam a poviem Vam to si treba vypočuť.Ťažko sa niečo fenomenalne opisuje keď to malo kto poriadne počul :sly:

THXKO

Já jsem na High End chodil před několika roky.

HiFiOK

Jedno je ale iste,strašne rychlo a jednoducho sa da zvuk v zostave pokaziť.Zostavu si treba najprv niekde vypočuť a podla vlastnych uši sa rozhodnuť.

THXKO

Zrovna jsem našel odborný článek díky Google. I tam se píše že do domácího kina ano, na poslech hudby ne. Samozřejmě obojí při použití vysoce kvalitních reprobeden.
Takže se za ty roky nic nezměnilo.

HiFiOK

To ,,niekde vypočuť´´ může být velice ošidné. Protože tam NĚKDE většinou bývá jiná akustika. Takže doma to hraje jinak. Doporučuji si to doma vyzkoušet, třeba i několik sestav. Některé solidní firmy toto zajišťují.

HiFiOK

no ja som presvedčeny že kvalitny subwoofer (tým mysli nad 1300,-€) je v stereu prinosom.Asi by to na najväčšiej vystave nevystavovali R^

THXKO

No já jsem přesvědčený že právě ne. Přínosem je to u středních a levných kategorií. U těch vyšších je to dokonce barbarství jak bylo v článku vtipně uvedeno.
Jo, a ty výstavy už nejsou co bývaly, takže tam nechodím.
Něco se vyrábět a prodávat musí, že....
Divím se Tvým názorům, na to že máš o hodně lepší sestavu než já.

HiFiOK

Ani nemam pocit že tie vystavy su horšie,len mam pocit že je všetko akosi drahšie a je pomenej vystavovatelov.Ale ako mysliš.Ja som v kontakte z par lidmi z ketosu,z platanu a ze špalička v ostrave,a môžem povedať že všetci su toho nazoru ako ja!Alebo sme asi všetci hluchy :)))

THXKO

No, někdo je asi hluchý a někdo hlušší :laughing:

HiFiOK

Zrovna Ketos má na titulní straně špičkovou stereo soupravu bez subwooferu...

Raději dobrou noc. :)

HiFiOK

u sterea jsou dvě bedny proto,aby vznikl prostorový vjem,to je v pořádku,frequence okolo 100hz lidské ucho neumí lokalizovat odkud přichází,proto stačí jedna basová bedna ,kterou hodíš kamkoliv,nejlépe do rohu,kde získáš+6dB navíc,toto řešení přináší velkou výhodu pro stereo bedny,které pak nemusí frequence pod 100Hz přenášet,proto stačí malý objem ,jinak každý podle vkusu soudruha R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra