![]() |
|
Tak mě nejde satelitRáno jsem chtěla pustit telku a nic.Na noc vypínám vše z elektriky.Na Mascom 1100Cr tam co mám buď čas nebo číslo programu svítí jen : /dvojtečka/co se mi s tím mohlo stát?Na televizi jen zrnění. |
marie2
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 143 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitVinikajuca priležitosť kupiť kvalitny primač...ten mascom je vyborna podložka pod kvetinač :))) |
par32
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 977 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitNo možná,že máš pravdu.Já bych chtěla HD,ale to bych musela předělat všechno a zas tak tomu nerozumím.Když jsem se chtěla informovat v obchodě, tak na mě prodavač vůbec nekoukal a mluvil jen na syna a ten ví jen kde má televize knoflík na pouštění.Dobrá rada potěší. |
marie2
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitno tento prijimac nepoznam...ale mozno by si mohla skusit cez rs232 kabel preflashovat pristroj natiahnut donho soft ...ak ani to nepomoze tak len yhodit a kupit nieco novsie..skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitTak,to si nebola v spávnom obchode,poväčšine v tých kamenných Ti veľa neporadia.No s tým každodenným odpájaním od siete si mu určite pomohla.No,keď to u niektorých zákaznikov vidím,tak im len pripomeniem,že Tí správni bojovníci proti kríze,keď inšie nič,tak aspoň podporujú servis.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitVypínat ze sítě rozhodně žádné elektronice neprospívá !Nechte to třeba den dva vypnuté a pak to zkuste, někdy se to vzpamatuje. Jinak k tomu HD stačí jen HD televizor a HD přijímač, nic jiného se nemusí měnit. Dnes běžně do deseti tisíc. |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitkeby jej odisiel zdroj nesvietilo by jej na displeji asi nic..ale je to mozne ze nema dost šťavy..nepise ako stary je ten pristrojskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitTen přístroj je rok 2007.Vypínám to z televizí z elektriky společným tlačítkem ,co mám v prodlužováku z pojistkou na přepětí |
marie2
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitmhm.ako som pisal...bud skusit preflasovat soft alebo odisil nejaky kondik v zdroji...ako pisal kolega vyssie..vypnute to nechat nejaky cas a potom to zapnut a mozno nabehne..mam s tymto svoje skusenosti..ale ak nabehne potom uz nevypinat iba do standby dat na noc..skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitA proč by elektronice neprospívalo odpojování od síte co to je za blábol.Je to na to konstruované a nikde !! v žádném návodu není u ničeho napsáno že se nedoporučuje odpojovat od sítě ! Pokud to někdo řekne tak to musí řádně odůvodnit a prokázat.Tak potom ani nevypínejte vodu kohoutkům neprospívá časté otáčení.Auto nechte běžet celou noc je to lepší než pořád startovat... |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitpatstatistika nepusti..prve odchadzaju zdroje..start po zapnuti je najvacsia zataz pre zdroj..a po istom case 2-3 roky...tie opakovane zataze uz nerozchodi.. skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitJasně pro mně to je blábol a názor tak nějakého opraváře co přispívá do AHA nebo Blesku.Ale ok at si každá dělá co chce a nechává non stop zapnutou i kulmu a holicí strojek. |
pat
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitJá to z elektriky neodpojuji kvůli šetření,ale to mě poradili kdyby byla v noci bouřka.Tak jsem to myslela dobře. |
marie2
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitJinač ty zdroje to nerozchodí protože jsou pod dimenzované a nestojí konstrukčně za nic je to hrachovina.Když bude ten zdroj pořádněj tak to můžeš zapínat i 20X za hodinu.Takže max.se dá říct časté zapínání se nedoporučuje proto že celý přijímač je vyroben tak lacině že se to radši nedoporučuje. |
pat
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitpat R^suhlas..su to poddimenzovane črepy.urcene prave aby sa dozili 2 roky a musel ich klient vymenit skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitMúdre dievča,len tak ďalej,kľudne môžeš ďalšie roky natvrdo vypínať všetky spotrebiče v domácnosti,nič sa im nestane a ty predídeš prípadnému požiaru,alebo výbuchu nejakého spotrebiča.Toto čo tu píšu pseudoodborníci sú neoverené a nepodložené teórie,žiadny spotrebič nie je na 100% v standby režime a žerie ako besná sviňa.Za niekoľko nemálo rokov mi preto neodišiel žiadny STB,TV že som ho natvrdo vypínal zo siete.U teba bude chyba v zdrojovej časti,vyschnuté kondíky,nejaký polovodič,ale to by chcelo servis.Nech sa darí. :))DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitked je poriadna burka ja to vytahujem zo siete uplne...kablom..tym prepatovym ochranam nedoverujem az natolko..aby som to riskoval.. :-/skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
predlzovackaa co tak predlzovacka s vypinacom resp ta prepetovka s vypinacom.su aj take zalozne zdroje pre elektroniku |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitnarozdíl od jiných přístrojů, které jsou na hraní a mají dobrou softwarovou podporu je mascom udělán co se týče kvality velice dobře. Minimální zahřívání, kondenzátory použité ve zdroji jsou na správné napětí a na vyšší teploty. Zkusil bych odpojit všechny výstupy-scart, cinch apod.-pokud se nic nezmění -vypadá do na harwarovou chybu-servis, ale jak říkám, často se to u mascomu nestává. |
triumf
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitKoľko ľudí toľko názorov,veď je to len spotrebná elektronika.Spotrebuje sa a bude nová.Život je o tom.Nech si hovorí kto čo chce,ale väčšina ľudí to vypína zo siete,aby dáke drobné ušetrila,veď tie búrky bývajú,len malokedy,a tým vypínačom,keď už niečo do baráku,alebo do sekundárky uderí,málo zachráni a prepäťovkou taktiež.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitUž to jde.Zajímavé,že jsem zjistila,že ráno spravovali elektriku v ustředně v ulici.Počítač mě,ale šel normálně i konvice na kávu.Svítilo se normálně.Než jsem odešla nakoupit tak jsem vypla a když jsem se vrátila tak jsem to zapla a ono to naskočilo.Tak se omlouvám,ale myslíte,že to mohlo být tou elektrikou? |
marie2
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitpro pat: stejně tak můžu říct i já, že tvoje tvrzení je blábol, taky to nijak neprokážeš !pro Marie2: existuje taky názor, že konvertor v parabole bez napájení, tedy vypnutý přijímač, je při bouřce náchylnější na poruchu přepětím atmosférickou elektřinou. A časté vypínání a hlavně zapínání prostě elektronice (a vůbec všemu elektrickému) neprospívá, ať si pat blábolí co chce ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
Tak mě nejde satelitTOTO je slabost mascomu když vypnetete spiš ze sitě než se uvede přistroj do vypnuteho režimu tak vymaže všechny programy doporučuji dat továrni nastaveni a nechat znova vyhledat stanicevice mascom.cz ;) |
krakatit
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 52 |
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitpristroje obcas zamrzaju...alebo dostanu elektrosoky...staci vypnut..a zapnut..obcasskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: Tak mě nejde satelitvypínanie z elektrrickej siete je rozumné .žiaľ pre dealerov nie. Preto 20 dealerov z 2 .dopporučuje nechať to zapnuté do siete a čakať na blesk . Je dosť možné ,že sa im zdvihnú tržby. Pat má pravdu neoblbujte tu už zblbnutých .vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
vladoholuako besné (nevhodné slovo) žerú staršie a hlavne linuxové stroje, pretože väčšinou vlastne stále bežia a len vypnutím displeja sa tvária že sú vypnuté.Normálne prijímače (a všetka elektronika) na trhu má v stand-by režime menej ako 1W. Na to vezmi jed. Takže úspora vypnutím všetkého je ročne tak 30kWh. Dúfam že vypínaš aj mikrovlnku a sporák, pretože majú displej s hodinami a ten tiež žerie svoje. či vypínať alebo nevypínať - zo skúseností s priemyselnou elektronikou môžem uviesť x prípadov, keď elektornika beží 2÷20 rokov až do prvého výpadku a potom je mrtvá. Takže rozumní zákazníci vždy pred nejakou generálnou odstávkou napr. rozvodne zavolajú a nechajú si urobiť aspoň zálohy programov. známe príslovie hovorí "never touch your running system". Ale keď doma vypadne SAT alebo TV tak sa predsa svet nezrúti. Kľudne si to vypínajte, stačí mať po ruke nejakú knižku aby ste sa nenudili kým to dá niekto doporiadku. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
![]() |