Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

satelitni zasuvka

prosim vas ja bych chtel poradit.
jakou potrebuji zasuvku kdyz mam rodiny dum a svedene kabely od paraboly v husich krcich a do zasuvky.Bude tam jen satelit. na trhu jsou Satelitní účastnická zásuvka průběžná,Satelitní účastnická zásuvka koncova.

gambus
Registrace: 6/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: satelitni zasuvka

a je to tak strasne videt , ze tam ta zasuvka musi bejt ? ja mam kabely vytazeny za TV stolkem ze zdi a nikomu to nevadi, protoze to nevidi a tim padem se nic neresi

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

no jako nevadi mi to ze to pujde videt bylo by mi to celkem jedno ale muj elektrikar mi dal zasuvku na antenu radio a sat. aspon to rikal +krabicky na net. takze potrebuji vedet vcem se to lisi ty zasuvky. protoze v obchode jsou ochotní jak cyp!
diky moc

gambus

a jaky je v tom rozdil?

gambus

A co tak změnit obchod, nebo dokonce kontaktovat odborníka v okolí.

Zip
Registrace: 1/2006

proc bych mel kontaktovat kdyz uz to mam hotove a potrebuji jen koupit kabel a odizolovat a prisroubovat do krabicky to umim taky. sat a parabolu mi montoval odbornik neboj. jedna se mi jen o ty krabicky jake koupit,to je to tak tajne?

gambus

Klasickou koncovou zásuvku.

Rocco
Registrace: 2/2010

Tajné to není, ale já nevím co vlastně chceš? Zásuvku Ti instaloval elektrikář, tak proč se ptáš na zásuvky, nebo jaké krabičky? Když Ti sat instaloval odborník, tak proč to nemáš zapojené, co chceš a proč dokupovat?
Obecně - koncová sat. zásuvka, pokud vede samostatný kabel.

Zip
Registrace: 1/2006

protoze on mi natahal kabel a tot vse je to vyzkousene vse jede a ja jsem mu rikal ze krabicky ucastnicke zasuvky si koupim a namontuji protoze jsem tam pridaval jeste kabel na ip cameru. takze mi to jen nastavil. takze satelitni koncovou zasuvku.
a rozdil je v nich? ze koncova je na samostny kabel od paraboly do prijmace? a prubezna je na co?

gambus

gambus: nektere veci se daji pomerne rychle dohledat, existuji vyhledavace jako google ap., trva to tak cca kolem 3s i s kliknutim na nejblizsi odkaz, vyzkouseno R^

milanm
Registrace: 3/2006

Re: gambus

A proč utrácet za průběžné nebo kocové zásuvky (krabičky)? Pokud tahal koaxiál odborník, tak určitě od paraboly vede separé kabel do každého pokoje, kam sis nadiktoval. No tak na ten konec v pokoji dáš jen nějaký F-konektor, abys do toho mohl připojit další koax, který strčíš do sat.přístroje. Ale pokud máš v kabelu veden i terestriál, který chceš přivést třeba do televize, tak tam samozřejmě musí být koncová zásuvka Sat/TV.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Pokial mas do izby len jeden koax z paraboly, nedavaj zasuvku, ale ponechaj dlzku v izbe , ktora Ti dosiahne priamo do boxu. Kazdy clen retazca (aj zastrcka sat) ma urctu stratu signalu.
Prave zastrcka mava aj 2-3 dB, ktore Ti pri zlom pocasi mozu chybat.
:8)

Peep
Registrace: 10/2010

Ono to je ťažko radiť,keď sa nedá ani poznať čo vlastne chceš.V prvom príspevku píšeš,že ti vedie trubka do zásuvky a následne,že akú tam dať,tak máš ju ,alebo nemáš?Píšeš,že je všetko vyskúšané,tak ten montér tam tu zásuvku asi musel mať,keď to všetko vyskúšal,ale však Ti tu aj tak všetky možností a aj google poradili,tak si vyber.Aká otázka ,taka odpoveď.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Prubezna zasuvka se montuje do jednotlivych pater cinzaku ma prichod a odchod koncova se pouziva ve spodnim patre,kde rozvod konci a ma utlumovy clanek.Pokud mas provedeny jednotlive odbocky do mistnosti pouzij koncove zasuvky.Fakt je ten,ze pokud je to za tel stolkem,kde to neni videt jsou to vyhozene penize.Da se to udelat za par korun do vicka krabice KO68 se vyvrta dira do te se vsadi rohovy F konektor,ktery se pritahne zepredu matickou s jineho F konektoru,pripoji se kabel,krabocka dvema sroubky do krabice a je vytvoreno misto na pripojeni za 30Kc

kunitz
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra