Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Tábor - Instalace sat. - problém(ul.Maredova 3001)

Dobrý den. Mám jeden velký problém.
Přestěhoval jsem se do 4.patrového baráku na novém sídlišti v Táboře viz.mapa: http://g.co/maps/4hd8m a myslel jsem si naivně, že nebude tak velký problém s namontováním a nastavením paraboly na Astru 23,5 E a bohužel byl.
Okna jsou směřována na západ a ještě ve třetím patře.
Podařilo se mi na balkonový držák ( jiný ani není možný ) 80cm s parabolou od DIGI :-D a s INVERTO BLACK MONOBLOCK 4.3° QUAD 0,2DB pouze ASTRU 1 na 19,2. Měřák nemám, ale nastavoval jsem to pomocí Openboxu X-820.
Tímto bych chtěl poprosit odborníky, zda by to šlo nějak vymyslet případně nainstalovat. Chtěl jsem to na dvě televize.
Rozvody v baráku DVB-T dělal někdo z Milevska, bohužel celí den čekám na kontakt od správce a bych se případně domluvil zda by šlo dát parabolu na střechu a napojit do stávajícího rozvodu.
Kontakt na mě je skyi@seznam.cz děkuji všem moc za dobré rady, případně rovnou realizaci.

skyi
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Tábor - Instalace sat. - problém(ul.Maredo...

si si istý, že máš správne nastavený Diseq v prijímači?
Je ta Astra 19.2E na hrane domu? Tzn. že 4° viac na východ je už anténa zaclonená stenou domu?

Monoblok a quad a nastavenie pomocou prijímača a openboxu, no nevím nevím.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Tábor - Instalace sat. - problém

Podle dishpointeru bez šance, jedině na střeše nebo další stěhování do bytu přes chodbu, tam ti zas ale nepůjde 19,2E...

dvb.cz
Registrace: 1/2006

@Dagy2: Ano Diseq je správně nastavený. Vše jsem zkoušel několikrát a bez úspěchu. Astra 1 síla a kvalita maximální, ale jen 4° na východ už ani ťuk :crying:

@dvb.cz: No stěhovat se určitě kvůli tomu nebudu. Ale je mi divný, že na protějším baráku z té samé strany ( tj.na západ ) mají paraboly nasměrované na 23,5°nebo mě to aspoň tak příjde.
Nevím jak to rozumě vyřešit. hl.i za rozumnou cenu.

skyi

Najjednoduchšie by asi bolo dať parabolu na strechu a potiahnuť kábel nadol.

majoSk
Registrace: 6/2007

trochu delší držák, aby parabola byla dál od zdi a mělo by to jít. Bude to ale těsný. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

http://www.satelity.ellano.sk/predaj/22446/Konzola-pro-parabolu-na-plastove-okno-70-cm-%28bez-vrtani-!%29/

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

Zkus delší "výložník"...dělá se až 100cm.Případně zkus obyčejný konvertor.....pokud už tam nějaká parabola je tak by to mělo jít.Ještě se můžeš napojit třeba na souseda,či k němu na balkon umístit parabolu.... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

To Skyi

Máš ešte možnosť dohodnúť sa so susedom v rohovom byte /ku záhradkám/namontovať parabolu čo najviac na roh bytovky a potiahnuť koax ku Tebe. Tu to vidíš kam máš smerovať parabolu:
http://www.dishpointer.com/

gombi
Registrace: 2/2009

cau, kde jsi nechal toroidku? Ta zustala na starem baraku?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon: Čau :crying: Bohužel,zůstala doma u rodičů, ale pravidelně tam jezdím, takže je stále využívaná ;) a šlape parádně.
Jen mě štve, že tady to nejde vyřešit nějak normálně.
No je pravda, že sousedi mají balkon na který by to asi šlo a možná by se to i vyřešilo jako bonus bych jim tam zavedl jeden kabel :)) ... ale to je budu muset nejdřív požádat :scared:

skyi

a ty nemáš zázračnej balkon na kterým by to šlo? :lookaround:

eemil

@eemil: :( bohužel, balkón nemám...

skyi

jj panelák někdy sateliťákům nepřeje,řeším tak trochu podobný problem-nastěhoval se do 8patrového paneláku a bydlím ve 4 patře:prodloužená 258,pardubice http://www.dishpointer.com/okna mám na západ+balkon a potřebuji usadit 100 parabolu z motorem-na střechu to nejde po diskuzi se správcem(hlavně protáhnutí koaxialu-stoupačky jsou uzavřený a venkem nechtěj nic táhnout protože v plánu je zateplování)zbývá mi tedy balkon,ale po bejvalém majiteli co tam mněl parabolu mi akorát zůsataly diry v konstrukci balkonu a koroze pracuje :bomb: takže potřebuji sehnat šikovného zámečníka aby navařil nové opěrné tyče+stativ na parabolu*podle dishpointeru se akorát mohu rozloučit z vychodní stranou :crying: turksat oželim,ale nejvíc mě mrzí 28 stupen za 15 let sat kariery tuto pozici hojně vyúžívám-naštěstí 23,5 je už podél baráku a západ v poho,takže opět našetřit nějákou tu kačku na rekonstrukci balkonu a opět bude kvalitní HD podívaná :))

franz
Registrace: 6/2006

no ten delší výložník by to i tak mohl zachránit, taky záleží aby signálu nestínil nějakej balkon v dalším patře.

eemil

máš pravdu,koumu to všelijak jak to zachránit,alespon 28stupen,ale to se úkaže až v praxi...bálkonu přede mnou je spousta a delšího výložníku se docela bojím až příjde nějáká vychřica aby....protože původní opěrný tyče na balkonu jsou jen 3cm průměr a ještě duté a v dezolátním stavu...zatím vyhlídka je navařit v rohu balkonu trubku o průměru 50cm a doufat,že ta 100parabola zachytí angličany...jinak nemáte někdo zkušenost s instalací podobného průměru+motoru na panelákovém balkoně přeci jenom to něco váží.

franz
Registrace: 6/2006

@ franz

no já to spíš myslel u toho skyi problému. U tebe je to trochu horší, aby se ti pak do paraboly neopřel vítr a neodneslo ti ji pryč i s balkónem :)))

eemil

@eemil: ne, koukal jsem na to a žádný další balkón by zaclánět neměl.

skyi

tak ještě aby nestínil přesah střechy a okap. Čím dál se ti podaří dát parabolu od obvodové zdi, tím větší šance, že to půjde. :lookaround:

eemil

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra