Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

klic na fka

nazdarek co rikate na Klíč na F konektory BWZ3 oboustranný. je to k necemu nebo vyhozene prachy?

jarmil2
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 126
Odpověď v diskusním vlákně

RE: klic na fka

OK, používej si ten svůj klíč, já zůstanu u kleští a bude všechno v pohodě. Jenom se ale proboha nesnaž svoje moudra vnucovat i ostatním, protože na tomto fóru je přece jenom pořád dost lidí, kteří toho mají v anténách a satelitech prakticky za sebou víc než ty :8)

Pitomec
Registrace: 9/2011

co to je pro boha za argumenty, podobně se vyjadřovali zakompexovaní strejcové za bolševika. Já klidně přiznám, že se neustále učim a spoustu toho neumim. Ale nejsem takový (nevhodné slovo), abych tady jako ty někomu radil kombinačky na efkonektory.

Ty jsi fakt pitomec, to sedí jak prrdel na hrnec, nezlob se na mě.

Máš to v Uploadu, zdar.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

ja takisto kombinacky,smi mi aj to co odcvaknem na streche,zaroven je good aj na f-ko..nosit dalsi kram na strechu sa mi zda zbytocne..niekto to vyrobil niekto kupil tak preco nie...

freee
Registrace: 2/2010

single,twin a quad,tam si skutečně vystačíš s kombinačkami,ale když děláš multipřepínač třeba na 30 účastníků ,je ten nástroj hodně dobrý pomocník R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Normálně zírám :)

Všichni, co ten plastový klíč mají, potvrdili, že je fajn. Nevím, kde (nebo proč) si vzal domněnku, že ti něco vnucujem. Z jakého důvodu? Abychom si obhájili nákup za 170 korun? :-/ Má to někdo zapotřebí? Vždyť je to půl hodiny práce. I kdybych si jen tak tipnul, že mi ten klíč na jednom z vnitřních eFek ušetří 15 sekund (a to jsem si jistý, že na některých lnb a přepínačích je to o hodně víc), tak ho mám za 4x30min = 120 těchto eFek zpátky. Kolik to je, pár dní? týden? měsíc? Každý den neděláš osmivstupé Empy nebo switche.

Mrzí mě na tom celém jen jedna věc. Že haníš něco, co jsi, jak si sám přiznal, vůbec nezkusil. Tomu fakt nerozumím.
Jen doplním Saxona, to není jen 8vst. Emp (zrovna nejhorší případ - nejlepší příklad), ale i kdejaké 4vst. relé nebo quad/quatro lnb. Širokýma kombinačkama se dostanu z 360 max na čtvrtinu/třetinu stupňů, tu jedenáctku ani nekomentuji a s úzkýma o trochu víc s rizikem zklouzávání, prostě naprosto zbytečné bastlení. Tím klíčem se navíc krásně dotahuje i dvěma/třemi prsty, kdy si palec opřeš o hranu toho "vsunovacího" otvoru, protože celou dlaň už tam jednoduše nejde strčit.
Přemýšlím, proč ho ta nejmenovaná firma vyrábí, když je to taková pitomost. Podobně jako může být třeba ořezávačka nebo nastřelovací kleště. "Nebo jiné nabídky dealerů", jak popisuješ.:-/ Používám ho cca 2 roky. Myslíš, že bych měl problém přiznat, že je nanic, kdybych si to myslel? Čím jsem to asi dělal předtím?
Samozřejmě to není plast, z kterého se vyrábí dětská autíčka. Zkus si ho a možná pak změníš názor. Mě je to docela fuk. Jen aby nevznikl dojem, že ti něco vnucuji.

@Saxon, pokaždé když se mi ta šňůrka "zase" namotá na koax, tak si říkám, že ji konečně sundám :) Dosud jsem to neudělal. Krásně se za ní vytahuje z brašny a nosí nahoru.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Ty woe takovej román, kvůli de.mentnímu klíči ;P

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Zdar synci,s cim si kdo vystaci je dle vlastniho vkusu.Mam v brasne vse,tedy od 11 ctky az po cabelcon.Dalsi oblasti,kde se bez vsech nastroju neobejdes,je CATV (napr.sit UPC) a o tom by mohl pohovorit Technik TKR.Zejmena na nerezovych kompresnich F kach,je manipulace jinymi nastroji skoro vzdy poznat ,priznavam vsak,ze na funkci rostlinare to nema vliv.F konektorove spoje se po urcitem case uvolnuji,opet by potvrdil Technik.
Videl jsem ve skrinich i kabelove armatury (CABELCON 500?-Kc) utahovane sykovkama (tam je poznat hodne a taky obvykle pri prejimkach byl za to nekdo nakopan do kouli):).
Dovolim si ucinit zaver:kazdy at pouziva co chce,kdyz vse slape,myslim,ze montaznik by vsak mel byt vybaven vsim,co se zde vzpominalo,pouze v nouzovych pripadech (kdyz jsi na dovolene a nemas brasnu:),pouzij s citem cokoliv.:)

hdpe
Registrace: 11/2007

tomik

a já kvuli nějakýmu mastilovi jdu v jedenáct večer do garáže pro cajky a fotim je a posílám na web... :)))
To snad neni pravda... :)))

On Air!

Saxon

Ja teda taky pouzivam 11 klíč a pro jistotu mam jeste takový drobný sikovky s kteryma je pristup i na ty horsi mista...

Meidny2
Registrace: 10/2008

Jenom koukám co vše se dá stvořit na téma fko a jeho utažení :)) co ovšem už delší dobu postrádám na všech e sphopech je klasický půlený ořezávač koaxů myslím že to by lo od Schwaigeru nevíte někdo kde by se dal sehnat?

ZDK1

Saxon se rozohnil:) jiste se na ruznych jinych instalacich a opravach setkal s mnohymi zhovadilostmi:).
Synci konektor je preci zaklad vseho,tema je sice utahovani konektoru,ale kdyby jste videli ruzne izolacni pasky pod konektory,na konektorech...Zrovna jsem se setkal s jednim kamerovym systemem (venkovni kamery),kde bylo F-ko na koaxu omotane izolirkou s BNC prechodem ,tragicke a zdrojem poruch...Myslim,ze to budeme omilat do nekonecna.

hdpe
Registrace: 11/2007

Saxon se prostě snaží napasovat do role místního odborníka, kterýmu musí všichni žrát ty jeho teoretický kecy a běda, jak mu někdo (kdo navíc dělá tuto profesi ještě déle než on) napíše opak.
Dotáhnout Fko kleštěma je naprosto normální věc, stejně jako to dotahovat 11 klíčem a fakt nemůžu za to, že to zrovna on neumí a vzteká se na svoji vlastní neschopnost.

Fka používám výhradně šroubovací a nikdy jsem s nima neměl problém. Je sice pěkný, že kabelovka dává kompresní nebo krimpovací, ale doma jsem si na kabelovku dal šroubovací a nemám problém ani s TV, ani s netem. Ty konektory jsou prostě další dogma a největší sranda je, že když se člověk zeptá ve velkoobchodu co montéři nejvíc nakupují, tak jsou to právě Fka šroubovací, byť všude má každej plnou hubu keců o kompresních a krimpovacích. Naprosto totéž platí o kabelech, kdy se všichni montéři ohání Beldenem a u zákazníka jenom sviští Číňan za 2,50Kč/m :)))

Pitomec

pitomec

jsi zamindrakovanej hlupak, jinak to nazvat nejde.

On Air!

Saxon

Nič v zlom,ale ste tu toho nadrístali, To vidno ,že sa chytíte aj sračiek,len aby ste mohli diskutovať. Mne na to postačia prsty na ruke.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

mno já tyhle plastový klíče nepoužívám ale nedám dopustit na HT-2206Fko od Cabelconu (jak psal Saxon excentrický šroubovák) pak často na utahování eFek v zesilovačích Cabelconácký momenťák, štipky na koax a samozdřejmostí jsou kompresní kleště.
to Pitomec: ono taky záleží v kterém velkoobchodě se ptáš. Ja napriklad nevidim žádný problém v používání šroubovacích Fek někde v interieru, ale v dnešní době je používat venku je podle mě kravina (i když na druhou stranu mam alespoň práci, když chodím a měním kabely k LNB a anténám). Když vezmu běžnou satelitní instalaci, tak kolik je tam potřeba konektorů? 5? max. 10 ks. Když si vezmu, že šroubovací konektory se běžně dávají uživatelům za 10 - 15 Kč tak je to fakt ohromný rozdíl jim dát ten kompresní za 20 Kč :fuming: mam ale jistotu, že už tam za mnou nebude muset jit nekdo měnit konekor a kabel.

Squere
Registrace: 9/2010

Pitomec, Saxon sa nemusí pasovať do role místního odborníka,on je odborník. Daj link na nejaký článok od Teba,resp. nejakú recenziu.
PS. nedávno som videl 2x skriňu s 8x MS17/16 doťahované kombinačkami - tomu kolíkovi by som nakládol po paprčiach.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

squere

Ten excentr je šikovný pomocník. V obchodech pořádný montéři konektory nekupujou, tam chodí v drtivé většině domácí kutilové, kteří o existenci firmy Cabelcon ani neví.
Já jsem šroubovací taky dělal, ale přešel jsem na Caberlkon, je to kvalitnější provedení, větší výdrž a i rychlejší práce.
Pitomec mastí nejspíš akorát singly LNB, nebo něco podobně "komplikovaného", tam mu kombinačky a šroubovací Efka nevadí.
Kdyby za 23 let dělal alespon jednou na akci 80 konektorů v kuse, taky by mluvil jinak. Je to mastil, kterýmu nejspíš ujel vlak, ale nechce si to přiznat.

On Air!

Saxon

oneee

Však ano, proti prstum nikdo nic nemá. Ale to osmivstupé relé ani s prstama neuděláš. :)

On Air!

Saxon

Saxon: Ano, podle tebe soudím tebe. Seš skutečně zamindrákovanej (nevhodné slovo), kterej si myslí, že sežral moudrost světa a ve skutečnosti místo kšeftů sedí doma na zadku a mudruje proč k němu nechodí zákazníci.

Rasto: Za odborníka rozhodně nepovažuju někoho, kdo to ovládá jenom teoreticky a podle vygooglovanejch informací sesmolí nějaký veledílo a navíc si myslí, že on jedinej umí namontovat nějaký Fka. U mě rozhoduje kolik se dá anténama vydělat a ne mentorský žvásty po diskuzích.

Pitomec

Pitomec

heledse, ja nejsem ani odbornik ani profesional, ale kdyz vidim tuhle vec, nebo ten sroubovak, tak premejslim nad tim, ze si to pudu koupit, protoze ty emp 168 kde je 10 konektoru se fakt kombinackama sroubovat nedaj. no a ja mam doma dva kousky a fakt me to nebavi i kdyz tam neco resim jednou za rok. jestli me ale chces presvedcit ze to je tak jednoduchy tema kombinacka, tak mi to nafilmuj. ja tady mam klesti asi 50 druhu a jednoduchy to neni ani jednema.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Squere: Občas natrefím na nějakou svoji montáž z dob před 15 a více roky a šroubovací Fka jsou jak nový venku i uvnitř. A kvůli jakýsi Cabelcoňácký mánii, která je podle mě stejně o ničem, svoje pracovní postupy měnit nebudu.

bublajs: Mně je úplně jedno co kdo používá, pouze jsem se podivil nad tím, že za podobný nesmysly je někdo ochoten vyhazovat peníze, toť vše. A výrobky firmy EMP ze zásady nedávám (což jsem už uváděl), takže o to je to v mým případě snažší.

Pitomec

Kompresní konektor v praxi :)))

https://www.parabola.cz/galerie/ctenari-saxon-2/

Pitomec

Pitomče, ta fotka je pět let stará. Dneska tam mám kompresní Cabelcony. :)))
Chceš je vyfotit a poslat? ;)
Jenže ty si ty fotky asi ani neumíš otevřít, viď?

Běž si okopávat zahrádku, to je pro důchodce prý to nejlepší.

On Air!

Saxon

5 let stará? Tos akorát dostal živnostňák a začal ses učit jak to dělat. Až k tomu dohodíš ještě aspoň 15 let, tak budeš pro mě (možná) partnerem do diskuze, mlíčňáku :laughing:

Pitomec

Ano, 5 let stará fotka mojí antény, kterou jsem si nastavoval podle Openboxu. Pak až jsem měl rok a půl Satlooka, pak dva roky Promaxe a nyní mám rok a půl Rovera. Sedí to přesně.

Pro tebe nikdy partnerem už nebudu, to jsem byl tak na základce, kdy jsme se učili dělat s fázovkou...
A mlčnákem se cítím rád, moc rád.

Pošli nám něco z tvé 23 leté praxe a nezapomeň na kombinačkovou parádu.

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 126

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra