, sekce: LCD, plazmy, CRT... |
|
Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Dobrý den,sháním nyní pro rodiče plazmu Panasonic s úhlopříčkou 94 cm, bohužel Panasonic je již přestal vyrábět. Neví někdo, jestli se ještě nedá někde sehnat model Panasonic TX-P37X20E (nebo něco podobného)? Google mi nic moc nenašel. Pár e-shopů, které tuto plazmu ještě mají v nabídce buď již nefunguje nebo tam mají zastaralé údaje. Díky moc za radu |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Seženeš ještě 37C2E, ale měl jsem ho a šel rychle pryč. Postav si ho vedle kvalitního lcd a zaručuji ti trhavý obraz v rychlých scénách i rozmazaný běžící text. Jediné co bude oproti němu lepší jsou samozřejmě pozorovací úhly a cena.Obraz dnes dělá sw, za který si výrobci nechají zaplatit. Zobrazování obou technologií dávno překonalo "rychlost" lidského oka. Jen můj názor, já už se na něho koukat nebudu. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?To jsem ještě zapomněl na to, že nemá žádnou antireflexní vrstvu jako třeba dražší modely. Takže přes den koukáš vyloženě jen do zcadla. O nějaké "plazmácké" černé si můžeš nechat jen zdát. Pouze někde v komoře.Zde budou plazmy stále v převaze, protože jsou o polovinu levnější, dokud je bude vyrábět ten poslední výrobce. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Krize je krize a většinu nutí kupovat rohlíky za 1,50 v tescu. Ve večerce za 2,- jsou už drahý.To zas bude top téma.. :) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Něco na tom bude, Tomik má pravdu. :) |
Casio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 552 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Hm, škoda. Já osobně mám několik let plazmu TX-P42X10Y a rodiče tu samou, ale 37". No a nyní je potřeba druhým rodičům koupit televizi, ale maximálně 94 cm (mají společnou anténu pouze na DVB-T). Moc se mi nechce jít do LCD/LED, i rodičům se naše plazmy líbí. Tak teď nevím, ta 37C2E asi byla o něco "ořezaná" a horší oproti řadě X10/X20. |
jirka67
|
|
TomikSkusal si to EPG ?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?@jirka, samozřejmě, že byla očesaná napadrť. Vůbec nechci mít pravdu, jen se snažím vysvětlit, že každá plazma nemusí být automaticky lepší než jakékoliv lcd. V něčem ano, v něčem ne. Tak si to zjisti a urč priority.Samozřejmě mají stále svůj význam ve velkých úhlopříčkách, protože rozdíl ceny je tam ještě ukrutnější. Pokud tedy plazmu Paňas, jdi aspoň do řady "S" a výše, samozřejmě 42+. Tam už převáží jejich výhody. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?jasně, že pro sebe bych šel 42" a výše. U rodičů to prostě nejde - malý byt, málo místa - max. 94 cm. Takže asi mi zbývá ta LED. Pochybuji, že bych ještě slušnou plazmu 37" sehnal |
jirka67
|
|
@liquereNaposled GB a stejný. Teď už čekám na nový sw. Nijak zvlášť mě to nebolí, protože mám stále vedle zapnuté PC a v "raže bjydy" se to přečíst dá a stejně se mi nechce dělat znovu setting.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?:8) R^ Jasne....nie je to o zivot,len ma to tak napadlo niekde som cosi cital ze to niekomu tiez neslo este model hadam spred 2 rokov a zo srandy skusil to EPG cez net a tam to vraj islo.Ono sa to aj tak potom vyriesilo novym softom.... R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Přes net samozřejmě funguje i EPG i nahrávání, Youtube a ostatní hova.diny. Vlastně jakékoliv stránky, ale to je bez nějaké pořádné klávesnice a myši nebo trackpointu stejně použitelné jen s dobrými nervy.. ;)Super je ale sdílení médií s PC. Noťas mám přes wifi, drát v TV a na cokoliv jen klikneš "přehrát v zařízení", TV se sama ihned přepne, zobrazí/přehraje/ a po ukončení přepně zpět na sledovaný program, parádička. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Jirko,nejlepsi rady od panaka jsou 37-PX70/PX80 co se tyce kvalitou obrazu.Pak uz to jde pomalu dolu diky snizovani spotreby a uspor.Hodne zalezelo taky,jaky typ plazma obrazovky byl osazen v jednotlivych radach od panaka.Vsiml jsem si,ze za posledni dva roky to u modelu rady HDready dost odflakavali. Na velmi dobre urovni jsou uz zase rady s plazmovym panelem NEO PDP 42-G20/G30 GT20/GT30 kde je opet kvalita obrazu lepsi a rekl bych,ze je na urovni modelu,ktere se vyrabeli pred 5 lety. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 779 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Přesně tak, "Géčko" už je ok. A přitom tak nádherně levná. Akorát sem tam zatáhnout závěsy, ale večer už požitek.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Chlapi, můžete mi doporučit lcd nebo led tv do 20tis.Kč ,fullhd, úhlopříčka přes 110cm ? Mám skoro 3 roky Sharp 32˝ lcd fullhd- jsem sice spokojenej,ale chci ji dát do dět.pokoje a do obýváku koupit něco většího- koukat budu tak z 5 metrů. Díky za reakce - já se v tom teď nějak neorientuju-není na to čas. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 855 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Do dvaceti určitě ne, na kvalitní LCD-LED v požadované velikosti tak kolem třiceti, do dvaceti plazma :lookaround: :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 781 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Tiez si myslim,ze do 20 moc vody nenamutis.....pridaj.Alebo pokaj po sviatkoch mozno vymaknes nejaku akciu a aj kriza bude tlacit cenu dole....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Tato je o pár rohlíků dražší, ale do levnější bych nešel. Jak píše drobeček.http://www.zbozi.cz/?q=46pfl6606&typ=nabidky&seradit=nejlevnejsi Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Díky, něco takového bych si představoval, do vánoc to rozhodně být nemusí, klidně v lednu až třeba srazí ceny dolů :))) |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 855 |
|
|
to Jirka 67Rodiče mají malý byt, vejde jim tam pouze 94 cm... Jde o klišé, že TV se musí vejít do okénka v obývací stěně. Nemusí, opravdu nemusí. Stačí 107 cm TV umístit na stoleček s kolečkama a představit před obývací stěnu. Pokud jsou za TV nepoužívané šuplíky, pak stoleček nemusí mít ani kolečka.Dával jsem do provozu důchodci horníkovi do provozu LED 101 cm, taky malý byt a podobně. Byl jsem překvapen, jaká mazanice z té Ledky vyzařovala. Kontrast byl, ale přesnost kresby se s plasmou 127cm nedala srovnat. Po víkendu jsem ještě více pro plasmu než dříve. Na HD se dá dívat opravdu z blízka. Vůbec bych se za 94 cm nepachtil. Chce to pouze vtip, jak upravit obývací stěnu. Možností je vždy několik... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
tomik535panasonic není moc dobrý stroj když chci přehrát film na sd karty tak my nic nenajde až dělám jaké koly upraví formátu ani tuk a to mám model tx-p42s10e :lookaround: |
nicolepcd
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 695 |
|
|
RE: Plazma 94 cm - dá se ještě sehnat?Kvůli tomu ještě nemusí být jakýkoliv Panasonic "špatný stroj" :)Stejně jako nemusí být špatné všechny lcd "monitory", protože mám v kuchyni nějakou starou levnou šunku s TN panelem.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
Tomik535máš jistě pravdu,mám v kuchyni nějakou starou levnou šunku LCD 24",asi rok a stála 10500kč,ale proti tomu co vidím denně u zákazníků na LCD, mám v kuchyni luxusní obraz,jinak oproti plazmě,téměř jakékoliv je to pěkná mazanice,nejhorší plazma cca 9000kč= obrazově LCD nebo LED cca 20 000kč R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 498 |
|
|
@nicolepcdMám taky Panase G řady(2009), jsem s ním spokojen. Ale podobný problém s SDHC kartou Kingston jsem řešil. Vůbec jí nenačetl. Ostatní Panas. v obchodě ano, můj ne. SDHC Panasonic ano, SD SanDisk ano. Řešil jsem to i přes servis a nic nenašli. Údajně jsem nekoupil vhodnou kartu. Ale navysvětlili, proč v jiných jde a v mé ne. Ptal jsem se zda dělali úpravy na čtečkách v nových modelech. Že ne. Tak jsem dal kartu zatím k ledu. |
rodra
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 251 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|