Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Velké problémy s HD-BOXY 9200 stále nevyřešeny

Problémy s HD-BOXEM 9200 přetrvávají. Zvláště ti majitelé, kteří chtějí používat box legálně s kartou Skylink ICE mají neskonalé problémy. Box několikrát do týdne ztuhne a pomůže jen zadní vypínač, nemluvě o zakódovaných nahrávkách přes časovač. Neexistuje žádná osvědčená kombinace FW a pluginu, která by zajistila bezproblémový chod tohoto přijímače. Jakýsi pirát Dempsey z fóra satdigitalne, který zjevně nepoužívá tento přístroj k legálnímu příjmu, neustále na tomto fóru osočuje všechny, kteří poukazují na chyby tohoto přístroje a ve většině případů hrubě uráží diskutující s tím, že je nakonec odstaví od tohoto fóra. Vlado Mečiar je možná jeho otec. Jakýsi lubos3nec slibuje už druhý týden nový FW, ale evidentně se nic neděje. Zřejmě jsme opět naletěli zlatokopům, kteří se napakovali a podpora je na bodě 0. Kdo nevěří http://forum.satdigitalne.cz/index.php . Já osobně jsem si k tomuto přístroji pořídil Belkin přepěťovou ochranu s dálkovým ovládáním, ať nemusím stále chodit k HD-BOXU 9200 a vypínat jej ze sítě když vytuhne. Určitě se zde ozvou zlatokopové, kteří jsou přímo na tomto HD-BOX přehřívajícím se šuntu finančně zainteresováni, že neumím přehrát FW, nový plugin atp. No já to sice velmi dobře umím, ale i kdyby náhodou ne, tak by měla být podpora taková, aby to zvládl i amatér, jak je obvyklé u konkurenčních zařízení. Možná bylo uvedení HD-Boxu jako alternativu k dražšímu OCTAGONU dobré, ale vsadit na podporu od idi_tů typu Dempsey byl krok do louže. Tento rádoby moderátor či administrátor, když si neví rady, což je povětšinou vždy, pouráží všechny dokola a dá dotyčným zde známý banán. Přátelé, nejsme tak bohatí, abychom kupovali HD-BOXY 9200, které zjevně nefungují tak, jak proklamuje dovozce. Zná někdo zaručeně funkční FW + plugin, který bez problémů funguje s kartou SKYLINK ICE, tedy nahrává 2 nezakódovaně prg. přes časovač, netuhne a umožňuje využívat funkce timeshift nebo PIP? Pokud ano, prosím podělte se. Děkuji George.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116
Odpověď v diskusním vlákně

2 George

Ak mas naozaj RS 232 tak potom je viac ako jasne, ze nieco robis zle. A tvoj mazacky termin registracie ti v tom zjavne nepomaha. Ze niekto robi nieco zle nerobi z neho blbca. Aspon ja si to nemyslim, ale ty si to zjavne myslis. Nechces sa prist pozriet a presvedcit sa, pretoze by si konecne musel sklopit usi a drzat hubu.
Apropo nepocul som redakciu, ze by chceli "uzavriet hranice" na toto forum, pretoze Parabola je v CR ...

Tak George zelam pekne nadavanie na hdbox aj pocas vianocnych sviatkov. Uzi si to mazak.

losparabo
Registrace: 2/2007

George

Taky mě zajímá na jakém hdd si to zkoušel?

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1

RE: Velké problémy s HD-BOXY 9200 stále nevyře...

zvazoval som kupu hd boxu 9200.... dik za varovanie. :bigeyes:

borsalino
Registrace: 11/2008

TO:eemil

"uživatelům s kratší registrací než máš ty neustále zdůrazňuješ že jsou nováčci"
Ten uživatel je jen jeden a to "losparabo" a za tím si stojím, když si tento nováček dovolí tvrdit, že nemám RS232 kabel atp. Kdyby si přečetl zde na parabole diskuze třeba v roce 2003, tak by zjistil, že jsme zde řešili např. Humax 5500CRCI a nahrávání např. settingu přes RS232, nebo legendární philip 6010 atd. a zjistil by, že kabel vlastním od dob, kdy ho tata řezal taky kabelem, ale síťovým od žehličky, hlava nehlava. Výsledek se dostavil. Takže, pro mne to byl, je a bude nováček, jelikož z každého, komu něco nefunguje, dělá blbce.

George

borsalino

VU+DUO, nebo Clarke-Tech/Xtrend ET 9x00 bude lepší volba v podobné cenové hladině. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

chlapci a čo tak sa zmieriť, ja mám tiež s boxom problémy, ale nevzdávam to, takže hladajme spoločne nejakú cestu ako s tým boxom niečo urobiť, i napriek všetkým problémom si stále myslím, že je to stroj v pohode, len chýba ten správny fw, snád raz príde................ :((

petuliček
Registrace: 7/2010

eemil

dik.... asi ten clarke tech idem ja studovat co je zac.

borsalino
Registrace: 11/2008

mam nahrany frimware 1822 a nemam skoro zadny problem jen tak dvakrat do mesice vytuhne ale jinak slepe dobre nahravani i ice karta

satman1
Registrace: 9/2010

TO:Karlos1

Například nyní používám Seagate Momentus XT 500GB. Pevný disk hybridní 2.5" HDD, 4GB SLC SSD, SATA II NCQ, 32MB cache, 7200ot, ST95005620AS. Zkoušel jsem i jiné, např. klasické usb externí disky, ale to neřeší problém, že jsou někdy nahrávky přes časovač zakódovány. Rychlost disku ovlivňuje množství dat, které je schopen v reálném čase nahrát.

George

Jasně že neřeší ,ale všiml jsem si jedné věci a to epg u skylinku (prima sd a discovery) jednu dobu byla taky nahrávka zakodováná. Otočím na upc a tam to jede. Nevím co si mám od toho myslet.

Karlos1

TO:petuliček

Myšlenka dobrá, ale nerealizovatelná. Asi nikdo z nás nemá takové vědomosti, aby napsal a odladil nový FW nemluvě o dalších podpůrných softech (plugin). Navíc je celá problematika vázána na samotný HW, použití externích zařízení, karet atd. Těch možností je tolik, že právě proto to někomu jede a jinému ne. No čekat až vyjde FW, který bude pro všechny funkční je utopie. Již teď, v době nástupu HD programů je jasné, že HD-BOXY 9200,9300 mají slabé procesory. Dovozce přejde na nové modely s jiným HW a my nakonec ostrouháme. Abych jen nevysazoval na dovozce. On to myslel dobře, aby uvedl na trh mašinu cenově dostupnější s mnoha funkcemi, ale bohužel si dobře neošéfoval podporu. Jak jsem se dočetl, tak to dělají borci z Koree, kde nemají ty samé podmínky jako u nás (příjem z evropských družic). Jednou za čas sem přiletí, polaborují a valí domů. To se potom těžko zjišťuje, proč box jede 3 týdny v pohodě a 4. začne tuhnout. Borci jsou dávno doma konzumují rýži a my se můžeme vztekat, jak chceme. Víš milý petuličku, já čekám 2 roky a ne a ne přijít ten pravý FW. Jak dlouho chceš ještě čekat Ty? Ten HD-BOX se chová tak nevyzpytatelně, jako kdyby Ti každý týden v autě vystřelil airbag do hlavy. Taky bys čekal, až to borci odladí?

George

Nic,jen to že Skylink pouští bordel do stremu a některé stroje s tím mají problém.Stačí sledovat TP 12525V. :8)

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

George

Tento týden se dočkáš.Možná již zítra. :laughing: :laughing: :laughing:

lachtan

TO:Karlos1

Já začínám věřit tomu, že je to mj. i problém ICE, pokud tedy nemáš již novou ICE od UPC. Předpokládám, že máš starou CW. Co s tím chceš ale dělat, přece kvůli tomu nedonutím kámoše, aby přešel k UPC.

George

TO:lachtan

Víš lachtan, já tedy počkám do zítřka, ale přesto všechno jsem si šel ostrouhat tužku a pozítří začnu psát ten FW sám. Horší než je teď to snad ani nejde. :))) :)))

George

... a co ta předělávka na Octagon, jak se psalo výše. To by nepomohlo? Návod v tom odkazu je celkem srozumitelný.

rost
Registrace: 7/2006

nepomohlo, protoze autor toho postupu dostaval pres (nevhodné slovo) kablem od mixeru a vzhledem k tomu ze je mlady maslo a autor tematu ma nacato na znacnou senilitu tak to nepude. v tom bych alfu a omegu celyho problemu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

To: George

Tak to potom predám po 2 rokoch, ak to niekto bude chcieť, máš pravdu s novým fw, príde nový, niečo z chýb odstráni a pribudnú dalšie a znova čakať a to isté dokola ............. Rv

petuliček

človek si položí otázku, stálo to za tých 250€?

petuliček

2 George

Ty si asi odbornik na vsetko. Taky chrobak Truhlik.
Rok 2003 uz nikoho nezaujima. Zabudni na to, zaspal si dobu mazak, ci lampasak?.
Studuj, AV disky vobec nie su o rychlosti zapisu, mozu byt len 5900 otackove. Matketingove cisla nie su podstatne.

Tvoje utoky na rodinu su ubohe a primitivne.
Moj otec nie je nacek ani (nevhodné slovo), na rozdiel od tvojho ma nebil, ani sietovym kablom od zehlicky. Len by ma zaujimalo ci ti neutiekla zena, pretoze by ti netrpela taky, pod tvojimi rukami, nespolahlivy primac.

losparabo

petuliček

Za dobrou cenu jej koupím.Doma si jej nastavím a budu dublovaný spokojený zákazník. :8)

lachtan

No já bych to uzavřel s tím at si obrázek na to udělá každý sám. Týden provozu na 23,5 ice skylink. Občas co popisuješ nahrávka zakodována a na tp prima se přijímač totálně zblbne a zpomaluje až se sekne.
Týden provozu na upc (jasně že stará karta ),vůbec žádný problém všechny nahrávky ok pip ok atd.

Karlos1

TO:rost

Tak nevím, mnoho majitelů přehrávají Octagony na HD-BOX a prý jim to funguje, a já mám HD-BOX přehrát na Octagon? Zatím jsem to nestudoval a ani nevím, jestli je menu lokalizované v češtině atp. Možná to zkusím, ale až bude čas.

George

No vidíš, jak jednoduchý závěr se dá vyvodit. Prostě HD-BOXY ICE karty a SKYLINK evidentně nezvládají, ale některým hlavám pomazaným, které jsou čím dále, tím více nervózní z toho, že přijdou o peníze z tržeb za HD-BOX to evidentně nedochází a místo toho, aby vyslyšeli naše problémy, tak kolem sebe kopou, jak jen můžou a dělají z nás voly viz. "losparabo" alias "dempsey" a jiní. Díky za podnět, vyzkouším to na UPC. R^

George

meles nesmysly. mam tady pod palcem jeden hdbox s ICE na oscamu a uz ma
22:29:20 up 12 days, 15:48, load average: 8.14, 7.65, 7.16
tak ti nevim kde je chyba. zjevne mezi klavesnici a zidli.
nech si na to napsat prasky jiriku

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra