![]() |
|
Montaz satelituDobrý vecer, obcas prodam satelitni prijimac, nebo cely komplet.(samozrejme na ičo, ale mam toho minimalne, za rok zhruba 10 montazi)A nekdy pri zajmu zakaznika instaluji, tedy namontuji. Zajimalo by mne, jak postupovat pri reklamaci. Zatim jsem nemel zadnou zavadu, ale do budoucna. Ve fakture uvadim, ze poskytuji zaruku na zbozi, ne na sluzby. Ale jak to skutecne funguje? Kdyz se pokazi prijimac, musim pro nej k zakaznikovi jet a vyreklamovat? nebo to ma zakaznik poslat na mou adresu? to same treba LNB? musim jet k zakaznikovi, odmontovat a vymenit za nove? nebo by to mel udelat on a poslat ke mne? je to dane zakonem nebo ne? diky za informace |
sanond
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 44 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: Montaz satelituVase zakony nepoznam ale vramci EU sa to moc nelisi.Ale z otazky som padol pod stol,nehnevaj sa.......Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Montaz satelitunevim, co je na tom smesneprodal jsem napr. zbozi jednomu zakaznikovi, a ten mne prosil o montaz, ze nemuze nikoho sehnat, zhruba 70 km od meho bydliste, nakonec jsem souhlasil pokud se mu pokazi lnb za 100 kc, tak mne logicky zajima, zda mi zakon uklada jet 70 km a vymenit mu to, tim padem projedu mnohem vice, nez je postovne, a nebo mi to on musi poslat |
sanond
![]() |
|
RE: Montaz satelitusanond: Pokud někomu něco namontuješ, tak je snad jasný, že když to kiksne, tak to jedeš opravit za svoje (ledaby se ukázalo, že to zákazník pohnojil, pak mu to samozřejmě vyúčtuješ). A jestli zvolíš postup, že např. vadnej konvertor odmontuješ a v zákonný lhůtě 30 dní zase opravenej namontuješ, anebo ho rovnou vyměníš za jinej, to už jenom na tobě. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
to Pitomeca jaký zákon to prosimtě ukládá? |
sanond
![]() |
|
RE: Montáž satelituMalo by to tak byť,keď niečo namontuješ,tak ho potom nepošleš niekam. |
pego097
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 367 |
![]() |
|
RE:Montáž satelituZnám několik montážníků kteří dělali to, co ty uvádíš v otázce.Jaksi už nemají zákazníky.Ale každýho věc... |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: Montaz satelitusanond: Odpovědnost za vady řeší Občanský zákoník. A on sice přímo neukládá, že bys tam měl jet za svoje, ale zákazník má právo na úhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s uplatněním práv z odpovědnosti za vady. Takže pokud tě vyjde levněji, když si zákazník nechá odborně demontovat vadný zařízení, pošle ti ho, pak ho dostane opravený zpátky a nechá si ho odborně namontovat, tak OK, pak nikam jezdit nemusíš, stačí když to celý zaplatíš. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituOno dnes už satelity montuje ktokoľvek, ceny sú stlačené tak, že každý takýto (aj nezavinený) kiks znamená okamžite stratu.A to že ktokoľvek ... stačilo mi raz parkovať pred predajňou so SATtechnikou, toľko pološtátnych áut (vodári, plynári, energetici aj hasiči!!!) neuvidíte ani pri hromadnej havárii, a tovar (hlavne množstvo), ktorý nakladali určite nebol pre osobnú potrebu ale na kšeft !!! |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituProdejce ve spojení prodeje kompletu s montáží v ceně - to je dost prolém,i když plně nezodpovídá za kvalitu komponentů a záruč. době, má servisovat na náklady výrobce, je-li to smluvně zajištěno. Montážník tyto povnnosti nemá - viz jednotlivé rozdílné případy, pokud si majitel sat. komplet koupil sám. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Jako podnikatel a živnostníkbys rozhodně měl znát Živnostenský zákon a Zákon na ochranu spotřebitele. Tam všude najdeš odpovědi na svoje otázky. Není totiž na ně zcela jednoznačná odpověď. Záleží na tom, jestli jsi zákazníkovi něco prodal, a on Tě následně požádal o montáž nebo jestli jsi mu to dovezl až do bytu, namontoval, a on to zaplatil jako celkovou dodávku. Záruční lhůty jsou různé na zboží a na poskytované služby. To vše je nutné brát v úvahu.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituOno i prodělek je někdy zisk. Nelze jenom koukat na peníze. Nejdůležitější je aby byl zákazník spokojený. A tyto ztráty potom zaplatí ten, který už mezí dveřma hází peněženkou. Ten zaplatí ztráty třeba dva měsíce zpátky za celou firmu. A navíc je taky spokojený.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituJsi prodejce nebo montážník takže jaký máš vlastně živnostňák na prodej nebo montáže a hlavně jaký § 50... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 675 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituCo sem pleteš paragraf 50 ??? jsi spadl z jabloně??K čemu potřebuješ tuto blbost.?? |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituTak ze zeptej na živnosťaku co ti řeknou....když jsi tak chytrej. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 675 |
![]() |
|
RE: Montaz satelitubez padesátky ti živnost na tuto činnost nedají+vzdělání v oboru a odpovídající roky praxe R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
to koaxOna to až taková blbost není. Je sice pravda, že živnostenské oprávnění na montáž televizních antén a satelitů, dostaneš i bez vyhlášky 50, ale já bych to dnes už neriskoval. Já sám jsem ovšem doklad o absolvování 50 musel předložit se žádostí o ŽL.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
pierrepetřeNaprosto souhlas s Tebou, vyhl. č. 50., já jsem u živ. odboru na to dojel. I když mám SPŠS a revizácké zkoušky na ZZ a IPB to nevadilo. To dle nich 12-24 V = pří montáži je super nebezpečné napětí, zákon je zákon a technicky je bezpečné napětí. R^ :)) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
sanondpodívej,pokud mu to dodáš a namontuješ,je to jako dodávka na zakázku,běžně to funguje alespoň u mě takto,pokud dojde k závadě mojí vinou,nebo vadou na zařízení,jedu opravím a nic neúčtuji,pokud je vadný přijímač,půjčím mu jiný,aby mohl po dobu reklamace koukat,po reklamaci opět přivezu a nic neúčtuji,takto se to řeší v místě a okolí,pokud chce někdo montáž někam na chatu ,předem ho upozorním,že v případě reklamace bude platit dopravu,nebo ať si na montáž sežene někoho v místě chaty,ale není co řešit pokud dáváš kvalitní a bezproblémová zařízení,potom je reklamací žalostné minimum,pokud chce nějaké levné s.r.a.č.k.y.,řeknu mu ano kupte si to sám a já pouze montuji,reklamujete si sám,potom záruka pouze na montáž R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
ono jevše jednoduché,naučím se nasměrovat parabolu,naladit přijímač ,podříznu ceny kvalitních firem a už se jde vydělávat,až se ucho utrhne,taky stačí blesk,shoří půl baráku,přijde znalec,zjistí nekvalitní montáž bez ochrany proti blesku a platíš do smrti,tzv. rychlé prachy,doporučuji pojistku na blbost,na 5 mil.asi 1200kč ročně R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Montaz satelitudiky vsem za reakce, presto jsem se to hlavni nedozvedelze se to dela tak,ze prodejce vse opravi na sve naklady je mi jasne, ale zajimalo mne,zda mi to opravdu nejaky zakon uklada nebo je to tak jen zavedene |
sanond
![]() |
|
RE: Montaz satelituPřesně, jak píše pierrepetr. Pokud montuješ sat a nevíš nic o ochraně proti blesku atp. tak se na to vykašli. Proto ta padesátka a příslušný paragraf. To není o 12V nebo 24V. Ty můžeš amaterskou instalací odpálit celý věžák. Na druhou stranu nejde ve starých bytovkách vytvořit oddělený rozvod, když tam mají kabelovku internet a další.Každý z nás má právo na svůj názor.
|
George
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 122 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituhttp://cs-servisyelektroniky.com/view.php?cisloclanku=2008120001nasel jsem tohle, coz by muj dotaz vyresilo |
sanond
![]() |
|
RE: Montaz satelituNetyka se dotazu,nicmene 50tka k zivnosti pro tyto montaze jiz neni potreba.Kdysi na to byla koncese (vzdelani+praxe+50tka),pak zivnost vazana (vzdelani+praxe+50tka) a dnes na tuto remeslnou zivnost dostacuje doklad o vzdelani. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituTo je docela síla,chápu že se snažíte odradit "nekalou" konkurenci samozvaných montážníků,ale strašit požárem je hodně pod pás.Stačí se podívat ven,kde ani polovina baráků se satelitem nemá hromosvod (ani to nemůže nikdo přikázat)a anteny mají všichni.Nechcete mi doufám namluvit,že v takovým případě odmítnete montáž nebo dokonce ucelenou ochranu zhotovíte(s nějakýma bleskojistkama na koaxu mě doufám nebudete oblbovat). PS:jakej paragraf vyhlášky 50 by jste si představovali ,aby měl montážník antén. |
Maxim
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
RE: Montaz satelituPokud neumis cist, tak radeji nemontuj. Vyse to bylo napsano pomerne presne. Vyhlaska 50 s Tvym dotazem nesouvisi, to zase nekdo necetl Tvuj dotaz. Ze zakona jsi povinen odstranit vady, pripadne uhradit naklady, ktere s tim zakaznik mel. To je ve zkratce, vice si nastuduj: Občansky zakon, Zakon na ochranu spotrebitele. Montovat tak daleko od zakladny je proste risk... |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |