Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vantage nebo technisat

Uvažuji o koupi Vantage VT-600 nebo Technisat Isio,chci kvalitní obraz a spolehlivost.

hubert123
Registrace: 12/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vantage nebo technisat

SDI se používá nejen v broadcastu. Když už řešit kvalitu obrazu přes HDMI, tak spíš řešit kvalitu přepočtu rozlišení z nižšího na vyšší, to ano. Pokud se bavíme o obrazu HD vysílání s obsahem v native, pak jsou rozdíly minimální, že nestojí za řeč.
HDMI neni nijak závazně spojené s nekomprimovaným signálem, je to rozhranní pro přenos audia i videa, z jakého zdroje je fuk. Ale v případě SAT přijímačů se těžko vyjadřovat o nekomprimovaném signálu, když je zdroj ze streamu, který je komprimovám minimálně dvakrát. To je jako, když někdo tvrdí, že má na DATce nahraný nekomprimovaný signál a přitom ho nahrál z minidiscu, či MP3ky.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

samorost, u té Vantage záleží co se týče obrazu dost na konkrétním softu a nejenom na ofic a neofic. Kolikpak a jakých si zkoušel při Tvém testu?

HiFiOK
Registrace: 12/2006

hifi

taky me to napadlo.

On Air!

Saxon

Vantage vypadl rychle,

protože měl malé fonty, které manželka obtížně četla. Také ovládání PVR bylo složitější než u Technisatu. Určitě pro fajnšmekry má Vantage cenu, nemíním se přít. Se softy jsem se nehrál, u Technisatu nebylo třeba.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost

já jsem ti záměrně nepsal moje favority,psal jsem ti,pokud jsi spokojen ,nic neřeš,protože tvoje přijímače,které jsi porovnával nejsou v mé skupině přijímačů,pak to jsou jen dohady,já jsem porovnával na jedné TV v jednom vstupu HDmi více přijímačů,nejlépe dopadly tyto 3
1.DreamBox DM 8000 HD PVR
2.Medialink black panther
3.VU+solo
1.cenově jinde
2.za tu cenu téměř bez konkurenční obraz
3.horší než medialink za více peněz
poměr cena/kvalita obrazu vítězí č.2
Upozorňuji,že jsem porovnával hlavně a pouze obrazovou kvalitu SD,HD byly na těchto skoro stejné
technisat jsem neměl k porovnání,proto to nemohu posoudit,ale viděl jsem hodně technisatů u zákazníků a nic moc,jenže to takto taky nejde říci,oni měli různé zobrazovače i nevalných kvalit monitorů LCD a LED
R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Saxon: V případě použití HDMI u spotřební elektroniky je to závazně spojený s nekomprimovaným signálem, protože se na tom prostě výrobci takto dohodli a takto to i je. A že HDMI jako rozhraní dokáže teoreticky přenést jakýkoliv data je irelevantní, protože kromě nekomprimovanýho signálu se tam nic jinýho nepřenáší (bavíme-li se o obrazu). Díky tomu taky může být HDMI použitý jako univerzální, tj. přes toto rozhraní se dá do TV zapojit prakticky cokoliv a není to vázaný na primárně vysílaný nebo jinak šířený data (je tudíž jedno jestli je vysílání v MPEG-2 nebo MPEG-4, do TV to po HDMI šupe z přijímače pořád stejně). Proto taky rozhoduje kvalita samotnýho převodníku v každým přijímači.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Přesně jak píše pierrepetr,dle pozorování nemusí vždy být na super TV super obraz, se super Sat.REC., někdy se sejde exstraliga s druhou ligou a opačně a obraz je super OK a i záleží na tom jaký kus se štěstím v kvalitě koupíte. Jinak dnes už to tak úplně není o """SAT""". nebo TV, ale o kvalitě signálů, dat toku, kvalitě přenos. kamer, filmu a vybavení studia, ...........atd. . R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Ještě dodatek

nedávno jsem byl u jednoho fakt dobrého zákazníka,ke kterému jezdím spoustu let,koupil si technisat HD typ nevím a TV sharp LCD asi 82 cm,obraz hnus ,ale on si to pochvaloval,chtěl jsem mu dovést medialink,ale pak jsem se bál,že by to ani nepoznal,tak jsem od toho upustil,možná jsou ti technisati fakt dobré,ale kde jsem je viděl nic moc,měl jsem možná smůlu na zobrazovače R^ :laughing: R^

pierrepetr

Re: TV sharp LCD asi 82 cm,obraz hnus
Čekal jsi od této televize něco jiného?

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

proto jsem od výměny ustoupil R^ :laughing: R^

pierrepetr

82 cm

je poměrně malá úhlopříčka na posuzování kvality obrazu. Všechny nedostatky obrazu se projeví až u větších úhlopříček. 82 cm, to je jak s ženskýma po pěti dvanáctistupňových pivech, také jsou všechny pěkné...

samorost

Vyhodte ty vaše šroty včetně HDMI , Skartů atd.Stále tam měníte SW chacha to musí být křápy když to pořádně nejde . Nejlépe TV s VESTAVĚNÝM SATELITEM , bez kabelů atd. Na normální koukání bohatě stačí - zapnu a koukám super obraz nic nepřekáží atd. .
R^ :laughing:

standa111
Registrace: 11/2009

ja bych rekl, ze ani na to koukani neni TV sa SAT tunerem dobra volba.

On Air!

Saxon

ty umíš rozesmátat až odejde jdu znovu do ní . R^

standa111
Registrace: 11/2009

proc ne, ale o spoustu dalsich moznosti tim prichazis.

On Air!

Saxon

Jen kolegové na okraj diskuse, to sestra se švárou si koupili plazmu LG HD za 10.OOO,- + k tomu HD sat. Comag " SL 100 HD ". A zkoušeli to rozjet - neměli dle návodu - NÁROK- a když jsem jim to nastavil a seřídil tu LG obraz v modu EXPERT natavil, jo dost OK super obraz, tak jsem si říkal, proč vyhazuji peníze za tak drahé komponenty v AV technice. Proto jsem si koupil novou Plazmu HD 3D 42" LG 45O. A spokojenost i když jsem měl a mám HD Panasa. R^ :) PS: příště rozeberem kvalitu HD vysílání. :bomb:

CES
Registrace: 4/2007

Díky Pierrepetře za tipy.

Pokud bys to měl doma nebo kdykoliv po ruce, stálo by za to provést porovnání bez zaujatosti. Asi jsme však od sebe daleko, z Havířova by se pokus prodražil. Posedlost maximální kvalitou obrazu je úchylka, ale krásná. Nejlepší možný obraz, to je jako mít ve známkách Mauritius.

samorost

standa111, meleš nesmysly. Zamysli se nad tím.

HiFiOK
Registrace: 12/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra