Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

jakou TV 37= pro DVB-T

Nechci spouštět nějaké flame, ale prosím o radu, jakou 37" TV v blízjké době doporučit starším rodičům.
Plasmy už se v tomto rozměru asi nedělají, takže zbývají LCD/LED.
Cenový strop cca 15 tisíc, takže 9kový Philips se tam opravdu nevejde.
Z toho zbytku prosím o rady zkušených, např servismanů, abych nevybral něco, co bude např. furt v servisu.
Žádné 3D a podobné blbosti nepožaduji, ale případné USB s PVR funkcí potěší.
Takže pořadí důležitosti je
1. Obraz - zpracování SD, pleťové odstíny
2. Zvuk
3. USB funkce
až za 4. připojení k netu a podobné fičury pro mladé

Pro rýpaly - jsem z menšího města tak rady běž se kouknout do HIFI-předváděcího centra jsou pro mě trochu z těch hraběcích.
"Top 5" z vašich tipů nakonec pak zkusím někde otestovat. Všem předem díky.

HaryFotr
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

nikdo neodpovida

Pokud může byt LCD, tak co tato:
http://1url.cz/TMxG

člověk
Registrace: 3/2006

RE:TV-37

A vies vobobec co chces?
:lookaround:

hajnalka
Registrace: 5/2010

RE: jakou TV 37= pro DVB-T

philips 37pfl6606

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Přesně tento problém řeším, typ i cena stejná, skončili sme nakonec u 42 Panasonic plazmy, co se týče ceny a výkonu myslím že nejlepší volba. Levnému LCD nevěřím. Rodiče přecházejí z CRT a já se bojím ,že LCD by bylo pro ně obrazově sklamáním...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Psal jsem tu tisíckrát, že lcd za stejnou cenu plazmy je blbost, platíš za "image" novější technologie, reklamní kecy o spotřebě, vlivu na životní prostředí a pokračující vývoj. Vytvářet si takové (sorry) dem.entní stropy např. 15.000 je o ničem, když ve stejném měsíci dáš stejnou částku za nájem děcka leasing benzín žrádlo oblečení toaletní potřeby kuřivo chlast a jánevímco ještě, abys ušetřil na tom, co je nejlevnější - spotřební elektronika. A pak se na tu tv budeš pár let koukat. Raději počkám a koupím lepší.
Každý strůjcem štěstí svého ;P

Tomik535

to tvoji rodičia aj niečo uvidia na 37-ke?to je dnes mini ako bol v čase ich mladosti Kriváň-ako dnes asi 17pal monitor

Duzu
Registrace: 7/2005

@Duzu, ono to někdy není tak lehké. Moje máma dře celý život v kuchyni za minimální plat. Odjakživa co vydělávám jsem měl vždy min. trojnásobek jejího platu. Ještě když žil táta, koupil jsem jim 72cm crt a koukali na to jak v kině. Po jeho smrti ji vyměnila s 55cm od mé ségry, prý aby měla nižší spotřebu elektřiny. Obývák má opravdu velký cca 6x6m. Mrzelo mě to, myslel jsem, že jí to udělá radost a když nebyla doma, instaloval jsem jí tam svou první lcd 107cm fullHD Philips (stál tehdy kolem dvacky) i s HD Fergusonem 8900 (tehdy cca 8tis.) Mimochodem máma nosí docela silné dioptrické brýle, hodně čte. Říkal jsem si, konečně snad v tom obýváku z těch cca 4,5m rozezná i logo stanice..

Bohužel, když jsem k ní později přišel, stále jsem cítil, že něco není v pořádku. Až po několika hodinách se přiznala a prosila mě jestli bych jí tam nedal zpátky tu 55ku, že se bojí každé návštěvy, kvůli tomu co by si o ní řekli, že má tak velkou televizi. Prý by si mohli myslet, že je moc bohatá..
Říkal jsem jí tehdy: Mami, přátelé tě přece nebudou pomlouvat a pokud ano, tak poznáš, že přáteli nejsou. Vždyť se vždycky můžeš vymluvit, že jsi ji dostala od syna.
Nešlo to. Tak jí to trápilo, že mi pak volala ségra, že se jí máma svěřila, že se jí na tu novou televizi teď tak dobře kouká, ale prý co si o ní řeknou lidi, že je kvůli tomu nešťastná a prosila mě, jestli bych jí tam nedal zpátky tu starou. Dodnes to nemohu pochopit, ale řekl jsem si přece jí nedám dárek, který ji sice pomůže, ale bude z něho nešťastná. Hodil jsem jí tam ze sklepa starou 55ku a už to neřešil. Po čase jí odešla. Kámoš tehdy kupoval novou plochou TV, tak jsem od něho vzal za 15 stovek staší ale kvalitní 72cm 100hz crt philips, kterou má dodnes.
Až jí zdechne, buď jí seženu nějakou starší 82cm crt nebo koupím stejně velkou ledku(kecy o spotřebě jí snad potěší), ale i tak se bojím, aby nebyla moc velká..

Skromnost.
Díky mami.
Sorry za ot.

Tomik535

Jakou TV

Já také řeším tento problém jakou koupit televizi , mám malý obývák.Domnívala jsem se,že do malého obýváku malá obrazovka.Chtěla bych konečně přejít na HD.To znamená také koupit nový satelitní přístroj ,mám Mascom MC1100Cr a tam prý nejde ta nová karta výměna.Prosím poraďte a také nechci radu zajdi se podívat,já prosím nejsem moc pohyblivá.

marie2

Re Duzu a Tomik535

37 je asi maximum na co se dá v paneláku napříč pokojem dívat (cca 2 m, z křesla tak 1,5m), navíc na DVB-T.
Dnes mají 55CRT a na 16:9 vidí to, co za svého mládí na Mánesovi (tom původním z 1954). Takže i 32" by pro ně byla výhra.
Je to o kompromisu. Hlavně, aby to nedělalo artefakty a kostičky a lidi nebyli jak opařená prasátka. Opravdu se nic nenajde něco slušného do těch cca 15tis ??. Ono dát 30klacků z důchodu - není každý Antonín, když už na něj v jiné diskusi v čase předvánočním vzpomínáme.

HaryFotr
Registrace: 2/2006

Vždyť jsem svůj tip do této ceny napsal, i když bych si ho osobně nekoupil. Ale vzhledem k tomu, že to máš pouze na dvbt, mohla by stačit i třeba LG 37LE7500.

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra