Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

sony bravia KDL 32V5810 s integrovaným sat tunerom

mal som problém s frekvenciou 12 207 na skylinku, ale už ide všetko v poriadku. Keďže pred časom nešla, zaobstaral som si satelitný prijímač Humax IRHD 5100S. Po polroku som skúsil tv cez integrovaný tuner a všetko už beží OK. Mám však zaujímavú skúsenosť - cez integrovaný tuner je obraz o poznanie ostrejší - najmä programy v HD rozlíšení. Humax prepojený s TV cez HDMI takú ostrosť rozhodne nemal. A to som myslel, že sat prijímač bude určite lepší. Aká je vaša skúsenosť resp. videli ste rozdiel v obraze medzi tv so zabudovaným tunerom a satelitným prijímačom?

backi
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

to jsi

asi neměl pozlacený Hdmi HD kabel,on je totiž rozdíl v obrazové kvalitě u různých přijímačů,zkus technisat,tady to někdo vychvaloval jako jedničku,nebo Medialink Black Panther,ten zase vychvaluji já,pak napiš,jak test dopadl R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: sony bravia KDL 32V5810 s integrovaným sat...

Taky jsem měl obraz lepší přes tuner,než z Argusu.Potom jsem si koupil Coolstream Neo a absolutní spokojenost.Dokut ho zas nepokazím :)))

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Určitě záleží na přijímači.. A taky na firmwaru..i v tom jsou rozdíly :8) :8)

Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)

TRE
Registrace: 2/2006

vďaka za postrehy. Budem asi musieť vždy výrobok otestovať predtým ako ho vezmem. Je to rozdiel v zážitku pri sledovaní.

backi

Mám prakticky stejnou setavu jako Ty, tzn. TV se sat. tunerem SONY 40HX740 (s posledním firmware)a taky Humax IRHD 5100S. Ostrost obrazu (hlavně HD kanály) přes integrovaný tuner je znatelně lepší než přes přijímač připojený přes dodávaný HDMI kabel. Současně citlivost integrovaného tuneru je taky lepší než zmíněný přijímač (hlavně ASTRA 2D za špatného počasí), integr. sat. tuner sám provede změnu parametrů (např. časté změny FEC u Planeta HD) což Humax neudělá a píše "žádný signál". Všechny LNB mám twin a ten Humax požívám vlastně jen jako nahrávací zařízení.

V74
Registrace: 7/2007

V74.

Vďaka za postreh, takže je to tak... Ja som ten Humax bral len kvôli tomu, že frekvencia 12207 robila v lete problém...ale už to asi upravili. Tiež tam mám posledný firmware z 5.7.2011.

backi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra