Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

75,0°E ABS 1 příjem v české republice

Mám dotaz v jaké kvalitě se dá přijmout programy z této družice 75,0°E ABS 1 já mám docela problé oblast m velice malí signál tak kolem 10% oblast 75,0°E ABS 1 oblast přijmu Vysočina parabola 120+motor sg2100 IPbOX 99HD

pcword
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 75,0°E ABS 1 příjem v české republice

Se 120vácou úplně vpohodě , máš to buď blbě nastavený a nebo tam máš překážku a co 68,5 e to ti de ?

VYDRA004
Registrace: 11/2008

75 E

Okolí Brna v pohodě na Maximum 105-dural-Optibox Koala R^

Tiplik
Registrace: 4/2010

pcword

Já mám zase problém s 68,5E,kde mám nízkej signál.Problém u mě je vrchol mé střechy.U tebe je problém asi podobný.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Taktak, ze uz muze vadit i terenni prekazka. Hodne TP jde stabilne na 80cm. Ale dulezity je vyhled- je tu jiz pomerne nizky elevacni uhel.

J a
Registrace: 7/2005

Se 120kou to musí jet jako z praku sám provozuji na 105cm motor stejný typoval bych klině špatně naštelovaný motor

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Severní svazek je bezproblémový - viz. J a.
Pokud je požadavek na celodenně stabilní příjem všech transpondérů v jižním svazku, pak s anténou od cca 130cm výše.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

Při této příležitosti se chci taky zeptat.Mám motor STAB 120 a dosáhnu maximálně od 68,5°E do 45°W protože mám nulový bod na 13,0°E Hot Bird jde motor nastavit tak aby nula byla na 23,5°E Astra a pak bych dosáhl až na 75,0°E...?...Děkuji za odpověďi

afti
Registrace: 1/2006

Střední čechy, parabola dural 105 jede s rezervou vše i s paketem Raduga (irdeto) :o) . Máš asi opravdu špatně nastavený motor s parabolou. To hlavně poznáš právě na těch koncových družicích jak na E tak na W. Pokud Ti "šmajdá" parabola, můžeš chytat sice ještě konečnou na W , ale zase právě jak popisuješ se to odrazí na pozici E.A obráceně. Proto u Tebe tak malé procento signálu i s parabolou 120. ;) R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008

RE:afti

RE:afti, nedavno jsem tento problém řešil na AB foru, kde jsem testoval nový firmware u Ariva 200HD. Po celodenním testu jsem zjistil, že dvojkové firmware točí motory méně, než jedničkové řady. U jednotkového se při 0-lovém bodu 13E (který mám já)dotočí na 80E a kousek za 30W.U dvojkového se točí pouze na stupň cca 72 a píše mimo dosah, na západě (W) zase o něco více cca 35W. Tak pokud to není také Tvůj problém. Já se vrátil tedy k jedničkovému firmware ,abych nepřišel právě o pozici 75E a ruskou platformu Raduga Tv.Ale zase dvojková řada posledního firmware je na dost věcí lepší a povedená. Tak pokud někdo netočí až na koncové pozice s Ariva 200HD, vřele doporučuji i se settingem od Lososa.... ;) R^ .

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37

....mám ARGUS VIP2

afti

to afti

S nulovým bodem si nemůžeš "dělat" co chceš.....je to to místo kde je umístěna parabola!!!!Takže pokud "bydlíš" někde ve Varech tak třeba 13,pokud budeš třeba v Bratislavě tak 17 a Košice 21....

http://www.satlex.net/sk/azel_calc-params.html?satlo=75.0&user_satlo=&user_satlo_dir=W&location=48.73%2C21.25&la=48.73&lo=21.25&country_code=sk&diam_w=75&diam_h=80

to marco37
To jsi myslel u té Arivy přes Usals...?Nebo uložení do "paměti"..?

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

to:Kamil_k4

"Kamil_k4" ahoj, testoval jsem to v různých firmware jedniček i dvojek a bylo to míněno v USALS.Dost jsem o ten poslední dvojkový firmware stál, protože se mi nesekalo vysílání chorvatské HRT Tv (13E)Viacess, na jedničkách se to v Arivě seká. Ten stejný problém je s příjmem Platforma HD (9E)v jedničkovém firmware, kdy po každé chvilce to zamrzne, nebo vypadne....Jinak nebýt toho malého otáčení na posledním dvojkovém firmware (pro Ariva 200), kdy na 75E a bodem 0, na 13E se tam nedostanu, hned bych ho tam nechal, je fakt povedený.Klukům ze Slovenska to nevadí, mají většinou 0-ový bod na 19E a tak jim ten firmware na motor a točení plně vystačí na 75E a ještě kousek. O to míň mají zase točení logicky na západ(W).Snad to někoho při vývoji nového firmware pro Arivu napadne a dodělá to...Pokud ještě vůbec tedy někdy nový bude. O pozici 75E nechci přijít tak jedu zase na starý osvědčený V1.07B1patch R^ ;)

marco37

marco37

Na 2-kovom firware nepomôže ani setting od lososa:) Mám nulový Astru 1 teda 19,00 a s tým dvojkovým firmware mi ide cez USALS max. 75E to v pohode chytím a na západ 30W, potom vypíše mimo signál. Dá sa to urobiť tak, že ak potrebujem ísť na 85E, zmením USALS na Diseq1,2 a nastavím ručne motor na 85E a dám uložiť túto pozíciu ako 1 v diseq 1.2. Potom musím ale znova prepnúť na USALS a točím už ako obvykle od 75E po 30W. 1-tkový soft ide v pohode aj krajné pozície. Neviem, čím to je, ale asi polskí soudruzi:) niečo vynechali v softe a už sa to ťahá aj v softe v2.17B3. Ariva 202E ide v pohode s oboma softami.

vw1

na jižní Moravě - 75-80 cm

na jižní Moravě jdou V polarizace na 75-80 cm. H pol. asi 115 cm - nezkoušel jsem ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

RE=vw1

"vw1",díky za reakci, až budu zase někdy testovat "dvojkový" firmware, vyskouším. Nedavno jsem,to testoval celý den a tak jsem byl z toho už "otrávený", (když to nešlo), že si dám na čas "oddych"....Škoda, že jsi se nepřipojil na AB- foru do naší diskuse, když jsem to tam probíral s ostatními. I tak ještě jednou děkuji R^ ;)

marco37

mam v dielni 70 a silne V v pohode , takze 100 na morave musi stacit. nastavit spravne.

satan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra