Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Napájení LNB z 2 příjímačů

Prosím o radu. Mám 1xparabolu s duálním LNB na Astra 3 a LNB na Astra 1. Zapojení 1 přímač kabelem z LNB pouze A3, druhý A3+A1 do Diseq a jeden kabel. Při manipulaci s kabelem od Disequ dostávám z výboj. Postupně jsem měl tyto závady: spálený kondenzátor v přímači, již jsem musel jednou měnit Diseq, teď jsem měnil duální LNB. Při každé manipulaci dostanu ránu. Dnes napájím duální LNB z každého přínač + samostaný LNB A1.
Dotaz: Mám napájet duální LNB z každého přímače? Nemůže to být ten problém? Nebo může být problém v koaxu?
Děkuji za každou radu.

smutnak
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Napájení LNB z 2 příjímačů

pouzi twin

satman1
Registrace: 9/2010

RE:Napájení LNB z 2 přijímačů

Použij Monoblock Twin 4,2 st. Najdeš např na www.eltasat.cz

pokémon
Registrace: 1/2010

ked octu nevadi napajanie z osmych prijimacov, preco by malo vadit napajanie twinu z dvoch? Dualne LNB je asi mysleny twin s dvoma vystupmi, ze? Nerozumiem ani tej vete od slova "Dnes..." Treba sa presnejsie vyjadrit.

Tomic
Registrace: 1/2011

Ja to chapu tak,ze ma jeden konvertor TWIN na Astru3 23.5E a druhy jednoduchy se kterym prijima Astru1 19.2E a Astru3 23.5E na druhem prijimaci,kde ma zapojen prepinac Diseqc.Predpokladam,ze kdyz manipulujes s prepinacem a s F konektory,ze mas prijimace vypnuty z el. site a spravne naistalovana F ka s koaxialnim kabelem.

HYPER
Registrace: 11/2010

Smutak,ano na ten samostatny Twin konvertor zapojis oba pristroje,kazdy na jeden vystup z konvertoru.Cili jeden prijimac bude prijimat obe Astry a ten druhy pouze Astru3 23.5E.Doufam,ze nemyslis dualnim LNB monoblock Twin na dva prijimace pro Astru3 23.5 a Astru1 19.2E. :)

HYPER

Dík za všechny postřehy. Zapojení mám podle HYPER, mám twin na A3 do 2 přímačů + do jednoho A1. Příčinou nejspíš bude moje špatná manipulace. Nevytahuji ze sítě, pouze vypínám ovladačem. Jaksi jsem na to zapomněl. Ještě jednou všem dík.

smutnak
Registrace: 1/2007

pak je ještě možnost pracovat v dielektrických rukavicích. :)))

Dagy2

Co tak nějaký voltmetr,

nebyl by? Odkud to leze a proč? Nemá ochranný kolík zásuvky také 220 V? Zjistit, opravit, vyměnit. Z přojímače má lézt pouze napětí pro LNB, ale ne na kostře. :fuming:

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

mal som podobný problém s 220 volt tiež na parabole od suseda . ja som mal jednu parabolu na thor a druhú som používal od suseda máme ich vedla seba tak som mu len vymenil konvektor na 8 prijímačov a astru som ťahal od neho . ked som menil disec tak som sa dotkol kábla od jeho paraboly a môjho držiaku , alebo akého kolvek kovu tak som tiež dostal 220 voltov , tiež som nechápal čo sa deje ako sa dostalo 220 do koaxialu . moje káble boli v poriadku tie ma vôbec nekopali ,ale sko náhle som sa dotkol kábla od suseda tak opäť 220 . bol sa mu na to pozrieť elektrikár a musel mu to tam opraviť , vraj mu prerážalo dakde v zásuvke na 220 uzemnenie . tak som si radšej kúpil vlastnú parabolu na astru a mám pokoj a istotu . takže tvoj problém s 220 volt na koaxiále bude v zásuvke nach sa ti na to pozre elektrikár .

efendy25
Registrace: 10/2011

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra