Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Reklamace paraboly

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s reklamací paraboly poškozené vlivem větru.Byl jsem se totiž podívat, jak ten vítr přežila moje parabola na střeše 9.patrového věžáku.Zjistil jsem,že u jednoho šroubu ze 4,který drží parabolu k tomu plastu je asi 2 cm prasklá okolo toho šroubu,dá se toto reklamovat? Jedná se o parabolu u které uváděli odolnost do 216 km/h,je to tahle.
http://www.eltasat.cz/paraboly/parabola-85-fe
Měl jsem tam multifokus na 4 družice 13E,19,2E,23,5E a 28,5E s tímto držákem
http://www.eltasat.cz/multifokusy/multifokus-4x-stavitelny-pro-paraboly-80-85cm
Nyní budu asi řešit výměnu,bude lepší pořídit např.Gibertini 85 cm http://www.inter-sat.cz/satelitni-parabola-85-al-gibertiny-l-svetle-seda_d1390.html a pořídit origo držák na 4 LNB od Gibertini,nebo vzít nějakou jinou 85 parbolu, abych využil ten držák který mi zbyde.Ještě bych se zeptal, jak je možné,že u offsetové paraboly napíší rozměr např.85x85cm,nebo 88x88cm.Myslel jsem,že offsetová je elipsa,nebo ovál s rozměrem např.74x84cm,83x90cm atd. Jaká je potom vhodnějěí na multifokus ? Za rady předem díky ;)

sven
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

záleží,kde jsi to koupil

,pak se k tomu postaví čelem,nebo zády,na multifocus je lepší kulatá,nebo široká R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Reklamace paraboly

Koupil jsem ji v Eltasatu před asi 22 měsíci.

sven

Nejsem prodejce,zkusit to muzes.Je to srot a pravdepodobna vada materialu,sam jsem zvedav ,jak poridis.No aby z CHMU nezjistili,ze vitr v narazech dosahoval 220 km/h a dovolena zatez na tuto parabolu (asi 200 kg?) byla prekrocena.Kdyby to byla FUBA,VISIOSAT,GIBERTINI - je to jine kafe.
Strihni tam po kulach trebas tu GIBERTINKU s origo drzakem at se ekonomika konzumni spolecnosti hybe.

hdpe
Registrace: 11/2007

To je ta anténa, co má držák LNB na trubce (s kruhovým průřezem) a trubka je zasunuta dole do plastového držáku skrz plech paraboly a zajištěna jedním samořezným šroubem?

Pokud ano, tak máš můj obdiv, že jsi u takové vachrlaté paraboly pracoval s tím multifokusem na 4 družice.

Já začal se satelitním příjmem loni v říjnu a měl jsem asi dva měsíce podobnou (jen parabola nebyla Fe ale Al). Docela rychle jsem se jí hleděl zbavit, protože při nastavování všechno pružilo, uhýbalo,....

Na Vánoce jsem dostal od Ježíška Fubu 85 a to je naprosto jiný kafe. http://www.omko.cz/parabola-85al-fuba-seda/

Ta Gibertiny by mohla být taky dobrá.

Kolbiš
Registrace: 10/2011

Ta parabola zas tak špatná není, ale nesmí na ni nic spadnout(zvlášť se 4mi lnb) a nevydrží takové větry. Dát ji na střechu 9 patra byl úlet.
I když je určitě nepoloží ti tu parabolu vyměnit, tak bych ji tam zpět nedal. Přesně jak píše hdpe, myslím, že není důvod ti nenapsat, že tam ten vítr mohl přesáhnout její možnosti..
K těm tvým uvedeným Gibertini/Fuba by ještě mohla vyhovět T55.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Chyba nastala už pri výbere paraboly s plastovým držiakom na takéto veterné miesto /bez ohľadu čo píše výrobca/, plastový držiak je vhodný len na južnú záveternú stenu s max. jedným monoblokom.

vador
Registrace: 6/2010

Jasně,původně jsem ji provozoval s jedním LNB,potom monoblok a nakonec multifokus na 4 LNB,jistě víte jak to chodí.Samozřejmě, že bych ji dal nejradši na balkon,ale bohužel SSV strana.Ještě se zeptám,vydrží ještě něco,když už je naprasklá cca 2 cm okolo toho šroubu? Půjdu asi do té Gibertinky i ten origo multifokus na 4 LNB by měl vydržet víc než ten můj původní ne ? Zatím všem díky

sven

sven

Ofsetová znamená že to je mimostředný výřez z velké kruhové paraboly. Ten výřez může mít libovolný tvar, třeba ovál, čtverec nebo taky pěticípá hvězda.

visper
Registrace: 5/2008

.... ku-va, tu pěticípou rudou bych si dal klidně vedle okna a ještě bych si do ní namaloval srp a kladivo :))) :laughing:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Tak dobrá a která je lepší na multifokus offset,nebo kruhová.Myslím tím ten rozměr např.85x85cm,nebo 83x90cm.Díky

sven

Myslím, že ti to visper asi vysvětlil nedostatečně :)))

Obě jsou offset, je jedno jakého tvaru!
Kruhová automaticky neznamená středová..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Takže, obě jsou offset a na multifokus bude lepší 85x85,nebo 83x90cm,nebo mají stejné parametry.Někde i u rozměru 85 cm píší, že není vhodná na multifokus,tak proto se ptám. Díky ještě raz.

sven

Gibetrini versus Fuba

Vlastním metrovou Gibertini.Tato parabola se mi nejeví extra kvalitní.Držák je sice plechový, ale nijak robustní.Uchycení ráhna pro konvertor je taktéž nic moc.Samotný držák konvertoru je plastová pouťovina.Výrobce se neobtěžuje odstraněnim grotů a ostrých hran, mohl aspoň přibalit pracovní rukavice.Neopatrný člověk může po sestavování této antény skončit na chíře.Bohužel jsem podlehl chvále této značky, ale dnes bych volil jednoznačně Fubu.Porovnej jenom ráhna pro konvertor a máš jasno.

Hanex
Registrace: 6/2007

Jasně,ale co jsem tak četl, zase nic moc origo multifokus na 4 LNB na Fubu.Nebo by na ni šel dát třeba ten Vantage držák ?

sven

V tomto Ti nejsem schopen fundovně poradit, používám motor.Třeba se ozve Lubik, nebo Saxon.Ti to jistě znají, ale i řada dalších...

Hanex
Registrace: 6/2007

Na Fubu 85 léta používám plasto-duralový multifeed a mimo Vantage si neumím představit nic lepšího. R^

HiFiOK
Registrace: 12/2006

HiFiOK

Zajímalo by mě, jak ten držák od Vantage bude pasovat na tu Fubu.Pokud by to bylo možné,pošli mi foto na PNew@seznam.cz Díky moc.

sven

Na tohle já používám Triax TDA 88 (hliník, uchycení plech) rozměr 85 x 95 cm k tomu origo multiblok pro 4 LNB s rozsahem 20° a bez problémů

Squere
Registrace: 9/2010

sven

Ten držák nemá s Vantage nic společného, jen ho tak někdo, někde šikovně pojmenoval... ;)
Ten drřák bude pasovat k Fubě uplně normálně, protože se chytá za konvertor v ohnisku, nikoliv ke krku antény. Pochopitelně že se dá přidělat i ke krku jiných antén, ale v případě Fuby je chycené k LNB. Logicky se předpokládá použití LNB s delším trupem. Jen připomínám, že tenhle multifokální držák neni žádný masiv, takže pokud chceš řešit uchycení čtyř LNBček, tak všechno šilhající maximlně ve Twinu. Jinak je to už hrachovina a centrální kamen se časem povolí, nebo dokonce praskne.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Sven

v Uploadu máš fotku...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Hanex - tu Gibertini 100 podepisuju

ve větru se to celé klepe, čekal jsem za ty peníze něco o mnoho lepšího, kdoví jestli to není nějaká čínská napodobenina !

lkfreak
Registrace: 9/2009

Saxon

Díky moc za info a foto Fuby.Ještě bych se zeptal co by jsi mi doporučil Ty (zn. paraboly a držák) ? Nechce se mi jít do T90,stačí mi offset okolo těch 85cm a teď jestli 85x85,nebo 83x90cm, která z nich bude výkonější na ten multifokus ? Ještě jednou díky.

sven

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra