Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Formát obrazu HD progr.

Zdravím, tak plazma už je doma, je to 50-ka 3D LG. Úžasný obraz a nebručí. Na analog a dvb-t formáty obrazu bez problému, horší je to ale, když jedu na satelit. Při nastavení přijímače na 16:9 nebo auto je při 4:3 obraz roztažen, takže stačí jen na tv hodit 4:3 s šedými pruhy, ale na Nově HD a Markíze HD mi to tam hodí černé pruhy po stranách a zbavím se jich jen nastavením satu na 4:3 PanScan (roztažení)a poté tv na 4:3 s šedými pruhy. Po přepnutí mě ale zase vše překopávat zpět neba. Nevíte, proč to ty HD programy dělají? Jakou máte zkušenost s občasným ponecháním černých pruhů? Dík!
Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 29.01.2012, 20:56.35

Cynomys
Registrace: 7/2011
Odpověď v diskusním vlákně

Cynomys

na HD programech se to chová takto, protože ten obraz 4:3 je o ty pruhy doplněn už od vysílatele, jelikož se u HD přepínání na 4:3 nepoužívá. Stejnak jsou ty šedý pruhy hnusný a akorát to žere víc proudu. Já to mám vypnutý, plazma mi zobrazuje černý pruhy i v SD a musí držet hubu a krok. :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

RE: Formát obrazu HD progr.

HD zná jenom 16/9, takže pokud se má v HD odvysílat film 4/3, tak jsou tam ty pruhy prostě natvrdo už ve vysílání a nemá smysl se tím vzrušovat.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Ach tak, tak jsem zase o něco chytřejší. Takže když se s tím nebudu párat a hodím sat do 16:9 pillarbox a nechám vše, co občas běží ve 4:3 běžet s černými pruhy, tak to ta plazma ustojí a nevylezou mi tam časem světlejší pruhy po stranách?

Cynomys

vylezou ti

max.černé pruhy R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Cynomys: Nikam nic neházej a nechej to v autoformátu. Nebo u čistě HD stanic rovnou nastav 16/9 jak v přijímači na výstupu, tak v TV na zobrazení.

Pitomec

to sú zase rady.
nastav si všetko na 16:9 Na plazme si dáš menu a predposlednú funkciu a stisneš ok. To je na priblíženie a pohraj sa s nadstavením. Po nastavení ti to oreže hornú a spodnú časť a budeš to mať vždy bez čiernych pásov.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Jo - ale taky bez části obrazu nahoře a dole. To sou teda opravdu "rady" :-/

Pitomec

:)) :) :razz:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Je zajímavé jak se na plazmách nic nevypaluje, ale přitom jen plazmáčům vadí nějaké pruhy.. :lookaround:

Na philipsu s formátem auto-fill takové blbosti neřeším :8)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

no ale vžy je to lepšie ako tie čierne pásy. ja to tak pozerám už 8 rokov a zvykol som si.Pitomec.

oneeeee

A vůbec nejlepší je "HD alá Nova", kde se napřed vezme film v 2,35:1 a ořízne se na 4/3. A pak si to ještě doma strouhneš bez horní a spodní části a dopadne to jako na vojně při škrábání brambor, kde z jedný velký uděláš malou hranolku :)))

Pitomec

lepší s černejma pruhama, než ořezanej ze všech stran :8)

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Nastavit v sat.prij.4:3 LB,tak velmi to zase nerostiahne.

atr2009
Registrace: 12/2009

novu nepozerám. Lepšie povedané programi v HD 4:3 na taký formát sa môžem... Je to vec názoru a zvyku.

oneeeee

Já prostě neberu ořez v žádný podobě, ani ten Nováckej a ani homemade v televizoru. Jak to bylo natočený, tak to chci vidět. Ale opravdu je to věc názoru :8)

Pitomec

pierrepetr: Proč max. černé pruhy?? Dlouho zobrazované černé pruhy po stranách se neopotřebovávají a po čase mají při tmavých scénách vyšší jas a tudíž se jeví světlejší (šedější), ne? :))

Cynomys

když máš obavu z vypálených pruhů, tak si to na satu roztáhni přes celou ubrazovku (4:3 PanScan) a na telku se pak dívej z boku pod úhlem tak abys neviděl zkreslený obraz (šišaté hlavy se ti zase srazí...) plazma má přece perfektní pozorovací úhly :)) :) R^

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Zasmál jsem se. Máš bod!
:-D

Martin79
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra