Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Argus Piccolo a doľadovanie satelitu

Keď zadám USALS na Arguse Piccolo, neotočí mi anténa pri družici na najlepšiu pozíciu. Zadané parametre mám Googlu. Len čo zapnem točenie na východ alebo západ, teplomery skočia na nulu. Potom neviem, na ktorú stranu mám doľadovať. Ćo robiť, aby teplomery pomaly menili hodnoty?

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Argus Piccolo a doľadovanie satelitu

pokial mas usals zard si suradnice,a daj ňulovy nob.tak to to najede snáááď

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85
Registrace: 1/2007

Asi tie parametre z Googlu neboli presné, preto treba máličko doladiť anténu. Teplomery mi však po prvom kliknutí hneď zblbnú.

Karner

počkej na

ojoj R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

To si mi,teda, poradil!

Karner

qajo

oi! oi! R^

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85
Registrace: 1/2007

Nulový bod mám nastavený dobre, lebo starý Homecast 200CR mi cez USALS presne natočí ktorýkoľvek satelit. Zo zaujímavosti som chcel vyskúšať aj Argusa, ale nedarí sa mi s ním doľadovať na najlepší signál. Ak viete, poradte a nevysmievajte sa. Nikto múdry z neba nespadol.

Karner

postupne po desatinach uberaj alebo pridavaj na zemepisnej dlzke E druhuhodnotu nemen nedrzsa gugla a humoristov z tohto fora :)))

vili1
Registrace: 6/2008

Keď Ti natočí homecast presne,tak tam zadaj tie isté súradnice ,aké sú v ňom a musí Ti to chodiť.Samozrejme ak je ten argus ok.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Platí to v tom prípade ak ten argus má usals a či má to Ti nezradím,lebo som ho ešte v rukách nemal.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

RE:Argus piccolo

Asi nemáš uložené družice. Nemam Piccolo ale VIP2 snad je menu stejné.Menu-satelitní vyhledávání-manualní vyhledávání-zelené tlačítko upravit-žluté motor.V tabulce motor první řádek je VYP-DISEgC 1.2-USALS.V tabulce USALS musíš zadat svojí severni šířku a východní délku,o řádek níže zadáš družici pod družicí zadaš transpondér.Tady na Parabole nahoře jsou Referenční kmitočty,asi v polovině toho článku klikni na modrý řádek a ukáže se tabulka v té vyber transpoder na družici kterou chceš ladit šipkama do stran.Potom na řádku -přesunout- šipkama do stran na DO.pohybuješ motorem,to ukazuje pohyb motoru na východ nebo západ.Když se pomalém krokování ukáže signál a vyladíš na nejlepší kvalitu musíš uložit.V řádku- uložit- zmačkneš OK.Ukáže se malá obrazovka znak uložení.Kdyby to nešlo tak to přepni na DISEgC 1.2 postup je stejný jako u USALS je tam lepší krokování a kdyby to ještě nešlo tak to nakrokuj přímo na motoru pokud ho máš na dosah ruky.Na motoru vedle kabelu jsou dvě tlačítka,levé točí na vychod a pravé na západ,nakrokuješ na co nejlepší signál a v tabulce DISEgC 1.2 i USALS uložíš.Mam takle uloženo 28 družic.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

Všetko nastavujem tak ako mi radíš už niekoľko dní na Arguse a pri krokovaní hneď teplomery skočia na nulu. Inak na A3 ukazujú silu 80 a kvalitu 70. Na Homecaste sa po klikaní nevynulujú ale postupne stúpajú alebo klesajú na tom istom motore s tou istou anténou.

Karner

RE:Argus Piccolo

Nemam Homecast ale na Agusu když popojedeš motorem tak se signál na teploměru okamžitě stratí ,jde do červené barvy jedna červená čára, až když se přiblýží k signálu,dvě červené čáry a až když nalezne signál na dané družici,transpndéru ukáže se žlutá a zelená na teploměru.BINGO!!!

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik

Potom ťažko pomocou teplomerov doľadovať anténu, keď sa strácajú. Alebo je tu nejaká finta, aby sa pri klikaní na Pohyb ukazovali?

Karner

RE:Argus Piccolo Dolaďuješ v%

Dolaďuješ žlutou a zelenou na teploměru na 99%.

digidik

Ako ich mám doľadovať, keď nevidím pri klikaní ani žltú ani zelenú len kúsuk červenej, ktorá na to nereaguje?

Karner

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra