Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Mimo mísu-rádio

Nenasel by se tu někdo,kdo by se pustil do opravy rozlaďujícího se tuneru Tesla T710? Dík,že neradíte "vyhodit vykopávku"

kenwood
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo mísu-rádio

Dobrej stroj.. Pamatuji na něj..Tuner je analogovej a jistě to opravěj v každé opravně. Nebo to rozdělej a zkus to prostříkat.
Ať se daří pěkný večer.

Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)

TRE
Registrace: 2/2006

Nebo si kup jinej...

http://aukro.cz/tuner-tesla-t710a-i2114180389.html
http://aukro.cz/tuner-tesla-t710-a-i2117666200.html

Ať se daří.
R^

Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)

TRE

Pro TRE

Dík za první radu,ale nemohla by být malinko konkrétnější? :(

kenwood
Registrace: 12/2007

Hele nevím jak se tomu nadává, ale jestli je to jak u starejch přijímačů tak to je taková bílá kostka přes kterou je propojenej špagát ladění a jsou na něm takové čtyři ladící šroubky..Neříkám že to pomůže, ale zkusit to můžeš. Popřípadě zkus hnout jedním z těch čtyřech šroubků. Ale bacha ať si to nerozladíš!!!! Pak by si mohl chytat třeba jenom silné stanice. Nebo ještě počkej třeba se někdo ozve.

Pěknej večer.

TRE

@TRE

To jsou pěkné kousky R^

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Ak sa rozladuje aj na predvolbach , skusil by som skontrolovat ladiace napatie - ak kolise, treba skontrolovat varikapy ,alebo zenerku. Je tam aj tlacitko AFC - ak je neucinne- chyba byva v stabilizacii ladiaceho napatia. V kazdom pripade to chce servis a nie "kontox" .

grantec
Registrace: 3/2007

Tak žádná bílá kostka se špagátem-ladící kondenzátor v tomto rádiu není a prostříkat taky není co. Možná tak ladící potenciometry na předvolbách ale to nepomůže. Většinou je vada přímo v tuneru-svod některého keramické kondu a tím kolísání ladícího napětí. Těžko se to hledá,někdy je lepší vyměnit celý tuner.Vada může být ale i v samotném ladícím napětí. :-/

Veny
Registrace: 6/2006

@ Veny

Asi máš pravdu. Já si tento přijímač pouze pamatuju.. že s kombonací se zesilovačem (taky TESLA) to hrálo nádherně (VKV).
Proto jsem říkal .. že se určitě někdo ozve.
Pěkný večer. R^

TRE

Mám doma ve skříni 20 roků Tesla 814A taky dobrej strojek.Škoda,že tam není celej vlnovej rozsah na VKV

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Pre kenwood

Prosím Ťa, vyhýbaj sa takým radám ako sem dáva TRE!!! Keby tam aj bola tá "kocka" (ladiaci kondenzátor), akože nie je, tak to nastriekanie dákeho sajrajtu dovnútra by ho načisto odrovnalo!
Správne ti redí grantec a aj Veny. Pokiaľ to sám nezvládneš, tak to zver človekovi, ktorý týmto veciam rozumie.

Eman
Registrace: 4/2007

Nedávno jsem řešil stejný problém 635A (Soprán). V opravně mi řekli, že tam jsou vadné ladící kondenzátory (údajně vysychaj?). A ty už se nedělaj.

rodra
Registrace: 10/2010

Pre kenwood

Proto jsem říkal ať počká.. Mě to tenkát pomohlo..(u stareho rádia).. možná náhoda.. rozhodně se nehádám... skoro souhlasím.

Ať se zadaří..

TRE

Zesilovač-Z710 co u toho byl hrál pěkně až na použité IO z NDR-A273,A274 v el. korekcích,které přidávaly k signálu značný šum. Kazeták hrůza,provedení,poruchovost... Zato reprobedny v tomto malém rozměru byly snad to nejlepší co v té době bylo. Hodně lidí je má dodnes a hrajou na ně ve spojení s novou mini věží,protože většinou hrajou líp. ;)

Veny

rodra

Ladenie je pomocou odporoveho trimra (aj v Soprane- to ta len odpinkli, lebo sa im to nechelo otvarat) - zavada odporoveho bezca sa prejavuje inak "skokovym ladenim" . Doladovacie kondenzatory - pristupne len po otvoreni, sa skutocne zvyknu rozsypat - preto je lepsie nimi nehybat. Problem bude asi s 90% pravdepodobnostou ladiacim napatim (36V). Mam skusenost,ze tuner, ktory neodisiel do 5 rokov je uz tuner "nafurt", cize prezije cely prijimac . Aj ked aj tam su doladovacie kapacitory, ktore mohli jednoducho zostarnut. Ale jedine servis dokaze zarucit aspon presnu lokalizaciu zavady .

grantec
Registrace: 3/2007

pro rodra

Soprán 635A je na tom podobně jako ten T710. Ladící kondy které by vyschly tam nejsou. Oba mají k ladění potenciometr-ladící napětí, předvolby mechanické-taky potenciometry které nedrží. Při ladění hlavním knoflíkem,pokud se nepoužije předvolba by se rozladovat neměl. Jak jsem psal předtím najít závadu ale není jednoduché. :-/

Veny

grantec

Dík za odpověď. Já už jsem opravu vzdal. Mám to v posilovně a transmiter jsem propojil kabelem. Má to pěknej zvuk a tak si z "flešky" pouštím hudbu. ;)

rodra

Veny

I při ladění hlavním knoflíkem to utíkalo.

rodra

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra