![]() |
|
Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Zkoušel někdo u tohoto přijímače nahrávat muziku z YouTube na jeho ext. (či u Digicorderu S1 interní) HDD, případně zdali to není "bloklé" ze scartu či kompozitního výstupu při nahrávání na stolní rekordér?Dále by mne zajímal kvalitativní (hlavně obrazový případně i zvukový) rozdíl mezi ISIO S1 a DIGICORDER ISIO S1 či starší HD 8 a ISIO. Myslím tím skutečně relevantní srovnání, neboť bezpohlavní vyjádření stručné věty typu "přijímač měl vynikající obraz a zvuk" kterými se odborné články jenom hemží nemají srovnávací hodnotu. Sám jsem kdysi testoval HD 8 vers. DigiCorder HD S2 s výsledkem kvalitnějšího obrazu ve prospěch S2. Samozřejmě twin LNB, dvě stejné (nejlépe 50") placky a kabeláž, tak můžu jedině objektivně (i když v podstatě pořád subjektivně) porovnat referenční přijímač s druhým. O něco méně přesné je přepínání dvou stejných (např. HDMI) vstupů u jedné placky, ale i tak se dá pořídit. Obrazové (i zvukové) rozdíly mezi různými přijímači skutečně jsou, ale co je pro někoho menší nuance je u druhého zásadní změna, pak je tu ještě třetí kategorie znalců, kteří nakopnou flašinet a do úmoru zpívají, že jedničky a nuly stejný obraz mívají... |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Neviem,kde si zobral ze si pozries na Isio - Youtube...???to nefunguje. Videa zobrazi len zo starnok pridanych z Technisatu, to co si navolis ty, tak video nie.Co sa tyka porovnania obrazu medzi Isio S1 a dogicorder, je tu uplne jedno, je to rovnaky prijimac. V porovnai zo starsimi, tak ako to chces porovnavat ty, tak to neviem kto ti splni ... :-) ale Isio ma upscaling na 1080p, tak snad obrazovo bude lepsi, ako tie starsie. Subjektivne( tvoj prapodivny vyraz "bezpohlavne" ....) je obraz z Isia vynikajuci :-) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1@HornetF18: pokud je mi známo, tak ISIO má vlastní portál ISIO LIVE, který umožňuje prohlížení web. stránek, mezi jinými i YouTube (alespoň tak je to prezentováno), takže tvé vysvětlující dedukci jaksi nerozumím. Možnost sledování YouTube na různých videokomponentech (plazmy, LCD, BluRay atd.) je dnes běžnou věcí, mně jde o to, jestli to lze i nahrávat, např. i každé BluRay má alespoň kompozitní výstup, zde určený primárně už pochopitelně (v době HDMI propojení) spíše právě jen pro případné nahrávky na (DVD-HDD) rekordér.Jseš si tak jistý s tou naprostou "rovnakostí" ISIa S1 a Digicordérem S1, na základě čeho, šestého smyslu? Jinak že má ISIO upscaling na 1080p vůbec nemusí znamenat že je obrazově lepší, mícháš hrušky s jabkama. A když už jsme u toho přirovnání - čo si predstavujem pod takým slovom "bezpohlavný"? Nič. |
KOTAZ
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1digicorder ISIO a digit ISIO sú identické stroje z hladiska obrazu podľa všetkých dostupných info (dovozca, výrobca atď). MYslím, že rozobratý a prelúskaný do detailov ho nemal nikto z ľudí mimo tie dve firmy.Digicorder má iný displej (grafický s množstvom doplňujúcich údajov) a zabudovaný HDD a skoro dvojnásobnú cenu (bohužiaľ). Tí čo majú paralelne HD8S a ISIO potvrdzujú objektívne/subjektívne lepší obraz ISIO. Nájdi si vlákno s 2300 príspevkami a 160 000 prečítaniami na inom fore a máš čo robiť na zvyšok roka. :))) |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1@Dagy2: jako identické se dle dostupných info můžou pouze jevit; dovozce "do nitra" nejde a od výrobce se podrobnosti nikdy nedozvíš, je to záměr. Myslím si, že ten DigiCorder s dvojnásobnou cenou by už mohl vykazovat více než jen lepší displej, DO a intedr. 1TB HDD (který je dnes k mání už od 2,5t.). Technisat byla vždycky moje oblíbená značka pro svoji celkovou dobrou kvalitu prakticky všech svých výrobků, ale taky jsou tyto vztaženo k dnešní konkurenci mnohdy předražené - viz např. jejich LCD, za ty prachy mám 2 ks jiných značk. výrobců, že by se zhlédli ve firmě Loewe? Ač nejsem příznivcem levných šuntů přesto mě v poslední době začíná těšit "rozmach" všech těch Ferdíků apod. protože dokazují že marže nemusí být vždy jen nenasytná. Co říct k tomu, že např. za cenu jenom dekodéru Mascom (CR/IR) jsou už dva "Amikáči" s integr. čtečkou která rozlouskne také vše?!Jinak škoda že zatím nikdo nezareagoval na ten můj první prioritní dotaz, bez ohledu na to myslím že tohle fórum už není co bývalo, co do odbornosti to tady drží snad už jen Saxon, vytratil se Gespa, přestal kázat Antonín..... |
KOTAZ
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Mozem ti teda este napisat k tomu nahravaniu.Z internetu sa nahravat neda - na pripojeny hdd. Portal Isio Live je nefunkcny, neviem odkedy, ale po prepnuti, sa ukaze len bledomodra obrazovka a nic...pred casom to fungovalo. Ale ci tam islo aj youtube, neviem. Ked si zadas samostatne www. youtube....tak videa nejdu. A tomu co pise Dagy, mozes verit, ma Technisaty zmaknute. |
HornetF18
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Tak to by nejen Kodeta zajímalo, kde a proč udělali soudruzi z Technisatu chybu - portál LIVE tedy byl funkční a teď není?Jinak teď jsem pro zajímavost testoval BluRay Panasonic (BDT 110) který mezi mnoha dalšími intern.funkcemi má i YouTube (VIERA CAST). Tam je ovšem v nabídce (Network-Internet) YouTube přímo sw dané, tzn. žádná web stránku se nezadává, pouze do lišty dálkáčem název kapely, skladby apod. Samozřejmě se pak ve sloupci zobrazí i všechna další videa vztahující se k tématu, měl jsem za to, že takto podobně to má i ten Technisat. Je to ale pochopitelně podmíněno nějakou min. rychlostí připojení (od 5 mega) a na wifi bych moc nesázel, drát je drát. Výhodou je i to, že tady se do klipů necpou žádné reklamy a z toho paňáka jde obraz i zvuk v lepší kvalitě, než když mám k plazmě (a do zesilovače) připojený PC. Ale: z té BDT110 (která má na zadním panelu pro analog jen kompozitní výstup) zvuk i obraz sice leze, při připojení do vstupu plazmy v pohodě, při připojení recordéru nejprve také vše ok, ale jak najedu v menu na internet tak se obraz "zmrší" - vypadne barva a naskočí rušící pruhy. V nastavení rekordéru to není, ten analog. výstup u BDT110 (resp. vstup u rekordéru) je podle mne prostě "cinknutej" nějakou antikopírovací ochranou, to ale nemusí platit plošně u všech podobných komponentů. Kdysi se taky vehementně tvrdilo, že nahrávky přímo digitální cestou na HDD pro domácí využití nebudou možné a jak vidno dnes to umožňuje za sat. stanic prakticky každý HD sat. přijímač. |
KOTAZ
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Tiez mam na BR Sony 370, internet - predvolene stranky a aj youtube, tiez tam staci zadat interpreta a ide to ok. Teda nielen hudba, ale v podstate hoci co.Technisat to bohuzial urobil inac...tiez maju aj predvolene stranky, ale zase je vyhoda, ze si mozes zadat lubovolnu stranku. Len je problem ten, ze to neprehra videa na tych strankach. Rychlost pripojenie staci uz od 3mega, ide to ok aj ked je hd video. Nahravanie sat. vysielania ide ok, dva programy naraz a treti mozes sledovat z hdd. |
HornetF18
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Tak Isio Live uz nabehlo, su tam akurat radia a technicke rady ohladom Isia. Ale ziadne youtube tam nie je. |
HornetF18
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Tak to by mne zajímalo, jestli lze z té tvé BR370 i bezproblémově nahrávat YouTube, tak jak popisuji výše, tedy pokud máš doma nějaký stolní DVD/HDD rekordér (nebo stačí i staré video). Protože navenek se videosignál z kompozitu (žlutý cinch) tváří ok, tzn. že přes toto propojení zobrazovač vykazuje bezproblémový obraz. Jak to ale "proženeš" přes rekordér tak patrně zareaguje nějaká CPRM ochrana, ta se možná bude projevovat u každého rekordéru (značky) jinak, v nejlepším případě bude i barevný obraz, ale třeba s rušícím černým pruhem v dolní části obrazu apod.K Technisatu - bavil jsem se s jistým technikem z Brna, který mi potvrdil, že obrazové sekvence z YouTube na ISIO normal jedou, akorát že jich tam prý v porovnání s PC cca 1/3 chybí z důvodu výrobního sw. naprogramování, nezobrazí to všechny formáty. |
KOTAZ
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Tak to nahravanie z BR Sony ti bohuzial nesplnim, nemam ziaden rekorder...ale myslim, ze by to ani neslo - tak ako pises, bude tam nejaky blok.Vyskusam na Technisate to youtube, naposledy som to skusal snad ked som ho kupoval - vlani cez leto, neslo nic. |
HornetF18
![]() |
|
RE: Nahrávání YouTube u Technisatu ISIO S1Závěrem ještě čistě pro zajímavost; zjistil jsem že ten (alespoň u toho paňáka 110)kompoz. výstup "cinknutý" nějakou tou CPRM ochranou nebude. Problém je totiž v tom, že při navolení v menu YouTube (i jiných web. nabídek) dojde k přechodu na PAL60Hz (z PAL50Hz). Týká se to jenom toho internetu, jinak je trvale vše v klasickém pro nás PAL50Hz.Zadat ovšem v menu převod na PAL60 nestačí, musí se ještě u dvd rekordéru změnit počet řádek z 625 na 525. Problém je v tom, že u mého rekordéru Panasonic (starší model)tato možnost není a tím pádem prostě YouTube s normál obrazem nahrát nejde. U DVD/HDD rekordéru Pioneer toto v menu nastavit jde a videa YuoTube tak lze bez jakékoliv degradace nahrát jak na DVD tak i na HDD tohoto rekordéru. Sice "mix" dvou různých řádkových systémů na stejném disku se mezi sebou moc rád nemá - myšleno na tom HDD rekordéru (při otvírání jednotl. souborů je časová prodleva, info okna jsou nefunkční apod.) ale podstata je taková, že to za výše uváděných kritérií nahrávat lze. |
KOTAZ
![]() |
|
![]() |