Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TF7700HSCI

Dobrý den. Prosím o radu. Máme doma set top box TF7700HSCI. Včera normálně fungoval, večer se normálně vypnul. Dnes odpoledne zapínáme televizy a na obrazovce se objevilo menu set top boxu, které nešlo nijak odstranit. Set top box jsem vytáhl ze zásuvky, provedl přehrání firmware, provedl tovární nastavení, vše se stejným výsledkem. Díky za každou radu.

vorel077
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TF7700HSCI

Znovu všechno naladit.

lah
Registrace: 2/2006

kdyz vse znovu naladim, menu zmizi?

vorel077

Tyto

stroje na tuto závadu dost trpí co jsem tak četl.

hobo
Registrace: 1/2007

na displeji set top boxu je napsano "system setting"

vorel077

to znamená, že paměť set top boxu je prázdná, když znovu nastavím satelit, čas, programy, mělo by menu jít zase zavřít? nebo jsem něco nepochopil???

vorel077

Jednou jsem to někomu oživoval a napsal mu k tomu návod. Příčinou byly vadný kondíky ve zdroji. Asi takhle:
1. Přítroj do sítě, případně připojíme HDMI nebo SCART, zapojíme antenu.
Displey: chvíli mrká, za chvíli naskočí a hodiny ukazují 00:00
2. Na přístroji podržet tlačítko STANDBY a současně tisknout tlačítko MENU na dálkovém ovladači
3. Na přístroji se objeví nápis WAIT
4. Obě tlačítka stále držíme a napočítáme přibližně do deseti. Pokud je připojená televize, na obrazovce se objeví obrazovka s nabídkou MENU
5. Tlačítka pustíme, displey zhasne a objeví se opět hodiny 00:00
6. Nyní krátce stiskneme tlačítko STANDBY
7. Po stisku se automaticky rozběhne známá startovací sekvence:
Hodiny
L234
RUN

V lepším případě naběhne posledně navolená televizní stanice.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

děkuju moc za odpovědi

vorel077

Není

to zas tak špatnej přístroj po obrazové stránce,ale to je asi tak všechno.Spíš bych už šel do něčeho jiného.Já sem ho měl a drobné sekání obrazu na CTHD a posléze i NOVAHD sem nedokázal já ani mnohem větší odborníci nijak odstranit.Tak šel z baráku.Nevím jestli to byla určitá serie s jiným ID-bylo jich víc,ale už jsem na to neměl nervy.

hobo

vyzkoušel jsem podle návodu, po zobrazení obrazu na televizy bylo pořád to známé menu, kde lze zvolit Nastavení systému, Instalace a Informace, ale menu pořád nejde zavřít. Chápu to správně, že půjde zavřít až po nastavení a vyhledání kanálů?

vorel077

Zkus

nastavit vše potřebné pro nastavení aspon jednoho dvou kanálu z jednoho TP a potom to zkus zavřít.

hobo

No tento prístroj som nemal v rukách,ale vo všetkých je menu a v tom menu sa nájde inštalácia,nastavenie systému atď,atď.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Musí to ísť,skúšal si stlačiť ok,aby si sa dostal ďalej?

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Jasně, vše znovu naladit. Vše jako, když se nastavuje a ladí po zakoupení. To, že se ztrácejí programy se u tohoto přístroje stává. Prý se to stane, když vypnou elektřinu. Mně se to taky jednou asi před 3 roky stalo.

lah
Registrace: 2/2006

jo, zkoušel jsem vše, vyhledat kanály zkusím ale až zítra, zkusím pár kanálů nastavit a mělo by to menu jít zavřít

vorel077

Potvrdzujem. To menu zmizne po naladení nejakého transpordéru. Robil som to u zákazníkov už niekolko krát a vžy to zmizlo. Tento stav nastane, aj po továrenskom nastavení. Po naladení programov to funguje normálne.

rolis7
Registrace: 8/2007

Re:Topfield

Jo, jak už bylo napsáno,přístroj má vymazanou paměť,stává se to někdy ( i po odpojení od sítě). Přístroj je ve stavu jako po vytažení z krabice. Opravdu stačí vše znovu nastavit (jazyk...),naladit a vše jede dál.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

díky za odpovědi, dneska vyzkouším

vorel077

Hlavně

přijimače s určitým ID mají možnost zálohy nastavení programu a následně jednoduché obnovení-číst návody není k zahození.

hobo

Re:hobo

Když už takovouto informaci nakousneš hobo, tak by si ji zcela
určitě mohl rozvézt celou. Takže určitě víš, že tuto možnost umožňovaly přijímače s ID 23022. Přijímače s ID 23422 nikoliv. Potom ani v návodu takového přijímače zmínku o tom,že jej můžeš zálohovat nenajdeš. Tak to jenom podsud. Jinak přehráním firmwaru aktuálním,u modelu s ID 23022 už bohužel rovněž zálohování není dostupné.Bohužel.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

Jenom

reaguji za prvé na to že 90% uživatelu nečte návody u žádných přístroju.Měl jsem přijímač s tímto ID a přehrával jsem FW několikrát a vždy tato funkce byla dostupná.Potom jsem se ho ze všeobecně známích duvodu sekání CTHD a posléze po přesunu NOVY HD zbavil.Nevím,který byl zrovna poslední dostupný FW a co vlastně vyřešil.Ale pokud zrovna tuto funkci zrušil tak bych se ihned vrátil zpět.Poslední zdaleka neznamená nejlepší.Mimochodem ani dnes nevím zda ty krátké záseky na těchto programech přetrvávají i nyní.Ale tenkrát je v mém případě nevyřešili ani mnohem a mnohem větší odborníci než já pruměrný uživatel.

hobo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra