Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

YPbPr jak to je

Musím /hdmi kabel nejde dát skrze trubku / použít k propojení LCD a SATELITU kabel cinch YPbPr.
Pojedou HD kanály ve vysokém rozlišení či nikoliv ?
Děkuji za reakce.

nec3
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

Tomík 535

No ukázat to může signál v 1080i, ale jaký je skutečný přenos po YPbPr kabelech 1080i nebo (720p )podle Tebe, to by potom, Tomíku 535 jak píšeš, nemuseli výrobci v satech instalovat HDMI výstup a nevyráběli by se HDMI kabely. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

RE: YPbPr jak to je

YPbPr opravdu umí 1080i ale je to analogový přenos, takže teoreticky do toho mohou nalézt různé brumy a šumy což se u digitálního HDMI stát nemůže. Pokud tam nic nenaleze a je to na obou koncích dobře vyřešeno tak je kvalita rovnocenná s HDMI.

visper
Registrace: 5/2008

druhé kolo

...takže teoreticky do toho mohou nalézt různé brumy a šumy což se u digitálního HDMI stát nemůže....

https://www.parabola.cz/forum/topic-69962/

:laughing: :8)

tonek
Registrace: 1/2009

Samozřejmě předpokladem je dobrý kabel, ne tkaničky. Dávám tento: http://www.softech.cz/nezarazeno/4world/381079

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Nepište mi, že mi chybí zvuk..

Tomik535

tonek

Jasně že mohou nalézt brumy a šumy i do HDMI, ale nebude to bručet a šumět ale bude to rovnou vypadávat a to vypadá lépe. ;)

visper
Registrace: 5/2008

@CES

Můžeš mi ukázat toho tvého "kolegu co mě musel opravit" a potvrdit ten tvůj opětovný blud?

Tomik535

Tomík 535

Vlákno bylo snad o digitá přenosu za satelitu do TV : Tomik 535 dne 29.03.2012 čas : 09:33:28 - CES - už se do toho nepleť. Kolega O5/2008 visper dne 30.03. 2012 čas: 09:15:09 - umí 1080i ale je to analog přenos !!! Analog je snad xx let pasé,od kdy jdou HD kanály na satu v analogu ??? Je Ti jasno ???? - Tomíku 535 čti dobře. R^

CES

Ptám se tedy ještě jednou kde nějaký tvůj kolega vyvrátil, že tento analogový přenos neumí 1080i.
Jinak jsi mě z něčeho nařknul a nemíním ti ty plky dál tolerovat. Ať už s tím rozlišením nebo ICE kartou..Buď si to někde vyzkoušej nebo nastuduj ale NEPLEŤ stále hlavu ostatním!

Tomik535

Tomik 535

Tak mi Tomiku 535 ukaž ve vláknu, než jsi mě napadl, kde se piše, nebo Ty odborně píšeš o 1080i po YPbPr v analogovém přenosu ?? Nikdo jiný kromě koloegy vispera tak neuvažoval. "HDMI je v digitál přenosu 1080i/p". Dotaz byl na HD kanály ve vysokém rozlišení - a to je digitál. A odpusť si jako admin některé urážlivé výrazy - dnes, čas 20:56:50.. A jen v klidu a nechlastám. :) :)

CES

Tomik 535

Dnes už končím - jsem u toho déle než jsem chtěl. Konec.

CES

@CES

zrovna LG je nějaký bombónek, na těchto TV je componen subjektivně lepší něž HDMI. Asi přepočet z component, HDMI bez přepočtu.
Dotaz nebyl "Dotaz byl na HD kanály ve vysokém rozlišení - a to je digitál".
Co se týče analog component, zkus google, třebas: http://www.digitalnitelevize.cz/forum/digitalni-vysilani-dvb-t-pokryti-brno-venkov/kvalita-obrazu-hdtv-4030/?kotva=kvalita-obrazu-hdtv-12511 atd. :)))

Závěr pro nec3 - ano, pojedou, možná lépe. R^

RAFI007
Registrace: 1/2006

Jestli jsem těm jeho plkům dostatečně porozuměl, tak nakonec opravdu přiznal, že toto propojení zvládá 1080i. Protože mu ale visper (nešťastně) prozradil, že se jedná o analogový přenos, který je prý "xx let pasé a protože HD kanály se nevysílají v analogu", tak se z výstupního rozlišení...nakonec stane analog. Zvláštní je, že u rozlišení 720p mu to nijak nevadí a tam asi zůstane digitál..(nevím nejsem schopen jeho závěr vydedukovat, je to zřejmě už zcela mimo mé chápání)

Jak může někdo v tomto oboru tak neskutečně tupý někomu říct, že zná kulové? :)

@CES, máš pravdu, výrobci na to po tobě ještě nepřišli. Žádný hdmi tudíž netřeba. Nějaké 1080p, přenos zvuku a další funkce společně s kompatibilitou vstupů zobrazovačů už tím pádem řešit netřeba.

Tomik535
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra