![]() |
|
môže byť vadné LNB?Mám LNB twin, parabola naladená na Astra 23,5°, Skylink. V základnom balíku mi idú OK všetky české stanice, slovenské žiadne. Keď si dám nastavenia príjmu tak na českých staniciach mi svieti takmer 100% signál, na slovenských žiadny. Skúšal som aj doladiť parabolu aj pootočiť LNB, na chíľu skočil aj u slovenských programov 100% signál, ale po hodine to opäť vypadlo a znova idú len české programy. Neviem si s tým rady... |
PaloStr
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?Zřejmě Ti nepřepíná vertikal. a horizontal. polarizaci. |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?je teda problem v LNB? |
PaloStr
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?No může být a nemusí je to jen odhad. Třeba fko nebo koax je třeba to vše projít a vyzkoušet. ;) |
slapet
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?Ešte podotýkam, že na LNB su pripojené dva prijímače, Koscom a Openbox a robí to na oboch, súčasne, aj keď napr. jeden odpojim. |
PaloStr
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?Tak jsi si odpověděl sám jeden zdroj dva přijímače, stejná závada. R^ |
slapet
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?ok, no skúsim vymeniť to LNB, uvidíme |
PaloStr
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?pri preladovani stanic teraz na novu frekvenciu si tam nahodou nenechal transporter stary lebo v prijimačoch uš ta frekvencia je prednastavena ale z inou SR skontroluj či nemaš v zozname na danej družici jednu frekvenciu 2 krat ak maš tak vymaž jednu nesmie byť prednastavena jedna frekvencia 2 krat.Ak to maš v poriadku tak asi fakt do LNB ak nemaš v okoli nejake rušenie nejakou inou službou. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?pokud píše palo pravdu... na LNB su pripojené dva prijímače, Koscom a Openbox a robí to na oboch, súčasne, aj keď napr. jeden odpojim. ... tak jopo píše blbost! palo by navíc mohl upřesnit co myslí "slovenské stanice" (jinak zda mu jde stil,ce,tv8 ?) pěkné ráno a příjemné pracovní vyžití všem ! t. :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
Re:může být vadné LNB?Bude to v nastevení elevace - nahoru dolu- je to velmi citlivé myslí ten transpo.se slovenskými stanicemi podle něj ladit sílu signálu LNB máš v pořádku to by ti nešlo nic je to velmi citlivé po milimetrech hledat při utahování šroubů taky opatrně jak se stím malinko hne je signál pryč prostě ladit a hledat snad jsem trochu pomohol |
Sova9
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?palo je asi v kině ! |
tonek
![]() |
|
možnáv domácím,kouká na jojky a my se tady j.e.b.e.m.eR^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
možnádnes nebudem muset mazat :laughing: :8)tak se všichni polepšete !!! kujóni jedni :))) a vesele ! již se nám to sobotí !!! :O |
tonek
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?no pocujte, 2 dni som sa neozval, lebo vsetko ide ako ma, 90-95% signal aj na ceskych aj na slovenskych staniciach, proste ako sa zlepsilo pocasie, ako keby sa napravil aj ten signal, ale nikdy predtym som s tymto problem nemal, satelit mam uz 4. rok a od prveho nastavenia paraboly som s nou nerobil nic ani s LNBckom, islo vsetko ok za slnka za dazda za snehu ci bolo +30 alebo - 20°C vonku, nerobilo mi to ani po preladeni frekvencii zaciatkom marca, tak ja sam neviem comu to mam prifarit, neviem fakt, teraz ide, v nedelu som sa nemohol na to divat, proste neviem... |
PaloStr
![]() |
|
RE: môže byť vadné LNB?Zrejme nekde byla asi nakondenzovana vlhkost mezi koaxialem a F konektorem a udela sve. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
![]() |