![]() |
|
Astra 1N a příjem za hustého deštěZdravím,včera zřejmě při přechodu fronty a hustého deště všechny programy z této Astry tj. Chan.5,5*,5 USA apod.bez signálu.Ostatní programy, jako třeba Bliss,Greatest hits měly pokles na kvalitě o 2% oproti normálu na bargrafu Ariva 200HD.Střed mám na 19,2E ostatní šilhám (28,2E,23,5E,13E)parabola 85 cm.Vím, že by pomohlo dát střed na 23,5E,jaké máte zkušenosti Vy, ať už se středem na 23,5,nebo na 19,2E,jdou Vám všechny programy z Astry 1N za hustého deště ? Za postřehy díky. |
sven
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 176 |
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěNo a proč nedáš tu Astru 3 na střed? Pak se to o dost zlepší. I na ten Hotbird zbyde dost. Já to tak dělám běžně několik let. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěNo, o 1N tu uz bylo napsano tolik, ze nez bys to vsechno precet, tak se radsi zeptas, co?Mame zkusenosti takove,ze 1N mame v ohnisku a ostatni vesmes svarecky silhame. Udelej to taky tak a mas pokoj. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěTo je mi všechno jasné,já se ptal, pokud má někdo v ohnisku 19,2E,jak mu jde Astra 1N za hustého deště.Než byla tato Astra 1 N,šly mi všechny programy ze všech pozic vpohodě,mimo silných bouřek to je jasné.Mám v plánu měnit parabolu,pak dám střed na 23,5E,teď to těch pár týdnů nebudu měnit.Všem díky za postřehy. |
sven
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěto HiFiOK: Přesně tak. Stejně tak jsem učinil :) |
Longines
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 652 |
![]() |
|
svenZa hustého deště ti Astra 1N padat musí, co je na tom divného. Navíc, když ji šilháš na devět stupňů...Jestli ji chceš mít tutovou, tak ji dej na solo anténu, ale nad ránem bude padat v Příbrami i na 100cm, tam už to neni jen o průměru antény. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěJestli ti nejde vylozene o Astru 1N,tak dej stred na 23.5E jak pise HIFIOK.Mam to taky tak udelane s parabolou Emme Esse 85 cm.Ten udaj u teto paraboly me trochu zarazi,protoze kdyz jsem zmeril talir a skutecnou odrazovou plochu,tak rozmer na sirku byl 79,5 cm a vyska byla asi 85,5 cm.Na strankach v iternetovych obchodech se uvadi 83*90 cm,coz je rozmer zadni casti okraje paraboly.Parabola Telesystem 85 ma odpovidajici rozmery 85*85 cm odrazove plochy.Na tu prijimam Turksat 42E.Tak to jen pro porovnani.Prijem z Astry 1N jsem puvodne mel na silhacku na 80 cm od Telesystemu,ale prijem byl na hrane a za deste se obraz rozpadaval.I tak ale mohu rici, ze doslo ke zlepseni prijmu Astry1N s parabolou Emme Esse.Zkusim to jeste i na tu Telesystemku 85,zda dojde jeste ke zlepseni hodnot.Nyni mam na Humax 5100s hodnoty sila 85 az 90%,kvalita 75%-90% na TP z Astry1N.Predtim sila 80-85%,kvalita 45-55%,vypadky kolem 40-50%.GI-ST 870 S73% a K55%-63%,puvodne K45%-50% a to jen na nektrych TP,vypadky kolem 43%.TP 10719 nesel predtim vubec,nyni 55%.Dalsimu zlepseni v prijmu by urcite jeste doslo u Astry1N 28.2E dat to na stred.Ale to se my nechce,vzhledem k TP DVB-S2/8PSK na Astre 23.5E.Pri hustsim desti a bource pocitam s vypadkem signalu na Astre1N.Vcera prselo a zatim vse ok. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěAhoj Saxone,tak jsem to predelal a je to lepsi.Nastavoval jsem to podle Technisatu.Kvalita byla predtim v cervenem poli 2.5-3db a to jen na nekterych TP.Nyni jsem to vyladil maximalne na 5db u tp 10719,ktery predtim nesel vubec a ostatni mam 5.9-6.3db.Z Hotbirdu me jde nyni i TP 11681/H DVB-S2/8PSK s ARTE HD.Az bude ME,tak Astru1N zkusim na tu Telesystemku 85 co mam natocenou na Turksat.Jinak diky za typ,ta Emme esse neni spatna a az se mi nebude libit,tak si vezmu tu Fubu 85 co si mi radeji doporucil. :) |
HYPER
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěemme 85 je slusna antena za slusne penize. EURO bude zajimave, to bude zase hadek, kdo to ma nejlepsi. Ja se tesim predevsim na LOH, jednak na feedy na 1N a jednak na 28.7, kdy tam na pet dni pojedu osobne. Ceka me Wimbledon, veslarsky areal, kanal na divokou vodu a plavecky bazen...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěPreju Ti hodne sportovnich zazitku a uzij si to.Ja jsem byl minuly rok v cervenci na fotbalovem turnaji Audi cup v Nemecku v Mnichove za ucasti muzstev Bayern Mnichov,AC Milano,FC Barcelona a Porto Alegro.No a usim rict,ze atmosfera byla super.Fandilo se vsem. :) |
HYPER
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěkolem Alianz Areny jsem pouze projizdel, svitila cervene....letos Bayern jede jako bejk, doufam, ze letos Barcu v LM udelaji.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěDíky všem za rady,až to budu předělávat dám na střed 23,5E nejspíše na Fubu 85.Saxonovi přeji hezký sportovní zážitek v Londýně. |
sven
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěSvene,ja to prijimam na tu Emme Esse 85 na Chomutovsku.Tak to aby si byl v obraze. :) |
HYPER
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěEmme Esee 85 jsem kdysi montoval dva kusy. Nic moc. Ale za ty peníze.... Proti Fubě je to velý rozdíl v kvalitě směrem dolu. |
HiFiOK
![]() |
|
hifiPrávě že za ty peníze. Myslim si, že poměr cena/provedení maji Fuba a Emme tak nějak podobný. Taky se mi líbí Hirchmannka, škoda, že se sem nedováží, koukám na ně akorát v Linci.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěNa Emmě je největší průser v upevnění krku a taky trochu to plastové oko pro LNB, jika je to v cajku.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěTam je těch nedostatků více. Např. reznou pozinkované plechy na hranách a to velice brzy. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěPokud jsem viděl na fotkách,tak Emme má krk upnutý pouze jedním šroubem,Gibertini tam mají dva šrouby a jdou dát na stožár až do průměměru 9 cm, to je asi jediný rozdíl v těchto parabolách ne ? A co antény Kathrein, jsou si dost podobné s Fubou. |
sven
![]() |
|
RE: Astra 1N a příjem za hustého deštěEmme Esse 85 ma to upevneni krku o neco lepsi nez je na 80.Sroub je tam sice taky jeden,ale ma aspon dva otvoty pro ty zajistovaci vylisovane steftiky,aby se nehnulo rameno pro LNB.Ty srouby pro uchyceni multifocusu Emme Esse na rameno mohli byt jeste aspon o 3mm delsi,aby bylo lepsi nasazeni maticky na sroub.HiFiOK souhlas s tebou,ty plechy na kraji reznou tak po pul roce.No jsem zvedav na tu 85,kdy to zacne reznout. ;) |
HYPER
![]() |
|
![]() |