Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

ORF1 HD ted

Uplnou nahodou jsem prepnul na ORF1 HD, kde zrovna bezi fotbal, a uplne jsem zkoprnel :bigeyes: Jaktoze je ten obraz tak 3x lepsi nez jakekoliv placene ci neplacene HD a-la cesti operatori? Docela me to nastvalo. Omlouvam se za bezduchy prispevek, ale proste mi to nedalo.

arimmer
Registrace: 3/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57
Odpověď v diskusním vlákně

Saxon

Máš recht. A to co zítra budem číst to bude k zblití.

slapet
Registrace: 11/2007

RE: ORF1 HD ted

to slapet: Asi tak :))) S ORF přes Německo, Rakousko, Bělorusko a Rusko :) Co mě úplně dostalo, že stávající situaci mají na svědomí komunisti :laughing: Ale je pravdou, že němci a rakušáci nikdy nešetřili na výkonech vysílačů. Proto jsem do dnes vděčný, že jsme v Praze v 80 letech chytali na kolorkách ARD, ZDF a BR. Co se týká satelitu, máme trochu co dohánět. Zase buďme rádi, že nejsou CZ programy v kvalitě, jako africké RTI 1 a RTB :)

Longines
Registrace: 3/2012

longines

Komunisti maji podíl na většině špatných vlastností nás Čechů, to nelze popřít. Již v prvně jsem psal o podílu a ten podíl neni malý.
Když budem brát jen techniku blízkou tomuto foru, například si vezmi, jaké se dělali v Čechách před válkou rozhlasové přijímače, dodnes je mám doma, byli o ligu kvalitnější než německé a postupem času v poválečných letech jak šel čas, jak šla produkce a kvalita do háje. Pěkně chronologicky model po modelu až do osmdesátých let.
Jak vypadali naše magnetofony a přijímače ve srovnání se světem v 80 letech víš možná sám, byli k smíchu.
Proč si Rakušáci/i Němci/ drží svůj standart kvality TV vysílání, protože ví, že je to jejich vizitka, u nás se hledí pouze na to, jak co nejvíc ušetřit a co nejrychleji vytřískat peníze.
A kvalita produktu? To je většině lidem u prd.le, hlavně to pěkně okrafat v PR článku, jak zkvalitňujeme vysílání a služby a proto narveme do jednoho transponderu ještě pět programů navíc. Tohle maji ještě naučené z tvoření závěrů o plnění x-té pětiletky.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

to Saxon: S tímto tvým výkladem souhlasím. Pamatuji si, když se mě moji kamarádi smáli, když jsem v 80 letech koupil za 10.000,- rozhlasový přijímač Grundig Satelit, abych mohl poslouchat Ö3, BR3 a v neposlední řadě na MW Radio Luxemburg v nějaké dobré kvalitě. Když jsem měl na balkóně tři kolórky, abych chytal na jižáku němce a poláky. Když jsem sháněl zesilovač a musel jsem pro něj do DDR, protože tady nebyl žádoucí. Většina se spokojila s ruskou TV a s hrozným signálem. To v lidech zůstalo. Pracoval jsem u jedné nejmenované kabelové společnosti a mohu potvrdit a odhaduji, že 70% lidem ani trochu nevadilo, že mají v obraze pruhy a duchy, později kostičky. Hlavně že to ukazovalo pohyblivé obrázky. Kolikrát jsem se divil, jak na to mohou koukat a když jsem se jich zeptal, jestli jim to nevadí, tak mi odpovídali také otázkou, "kde". Proto mohou naší operátoři předimenzovat TV nabídky v transponderech, protože se diváci řídí pravdlem, "DYŽ TO KOSTIČKUJE MOC, TAK SE POSUNEME SE ŽIDLÍ DÁL OD OBRAZOVKY". Pocházím ze Sokolova a vidím ještě jeden problém, který pořád přetrvává. Mnho lidí chytalo němce a vůbec si neuvědomovali, že mezi systémem Pal a Secam byl propastný rozdíl. Kolikrát jsem svým kamarádům říkal, jestli chcete Olympiádu aspoň trochu v nějaké kvalitě sledovat, tak koukejte na ARD a ZDF. Ne, raději s českým komentářem a s hnědýma barvama, než obraz v "pastelových barvách" :))) Tak že ti dávám za pravdu :)

Longines
Registrace: 3/2012

Co mali moznost chytat aut alebo ger to mali dobre.Ale ked si bol niekde medzi kopcami, kde zrnilo aj domace vysielanie,tam si mohol tak chytit vlka.Aj ja som vyrastol nastastie tak,ze mi je jedno ci pozeram domacich, alebo zahranicnych,od malicka nevnimam jazykovu barieru a kolkokrat si az dodatocne uvedomim ze som pozeral nieco inde, ked sa niekto zacne bavit o panelaku,profesionaloch alebo podobnych omackach.
Teraz sa to uz lepsi,mladsia generacia pokial ma love uz nie je ochotna pozerat duchov,ale starsim to hlavne na vidieku az tak nevadi.Su zvyknutí, nejde tak nejde.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

RE: ORF1 HD

Jak zjistila EBU, subjektivni kvalita HD obrazu je lepsi pri rozliseni 720p50 oproti 1080i25, pokud je zdrojovy signal ..p50. Verejnopravni nemecke stanice a ORF tedy vysilaji 720p50 podle doporuceni EBU.
www.ebu.ch/trev_301-editorial.html
http://tech.ebu.ch/docs/techreview/trev_308-hdtv.pdf

ladik12
Registrace: 3/2006

Nech zije EBU! R^ ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra