Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

ITV1 HD je tak křišťálově čistý

ITV1 HD je tak křišťálově čistý, že ani křišťál křišťálově čistější být nemůže by řekl Standa. Tak se konečně zlepšil obraz v HD z Eura 2012 na ITV1 HD. Mám dotaz, jaký má bitrate ITV1 HD v tuto chíli?

Longines
Registrace: 3/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ITV1 HD je tak křišťálově čistý

Longines R^ :)

HYPER
Registrace: 11/2010

Nevim,proc vsichni predcasne bilancuji po 1 zapase:).Hodnoceni bych nechal az po tom poslednim.Subjektivne vsak ,by p.Pelta a p.Bilek (nevim ,kdo stoji za cim a jak),pri vsi tentokrat neucte ,nemeli vest ani B zaky okresniho preboru.Nasim fotbalistum jako takovym ,preji aspon finale a uz se na taky neho tesim.

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

souhlasim s Tebou až na jednu věc. Ty soudy nejsou po jednom zápase, těh hrůz pod Bílkem už jsem viděly mnohem více, je to dlouhodobá záležitost ještě z dob Haškovo ery a možná ještě déle. Docela pěkně to popsal Karel Šíp, bylo to vtipné, ale hlavně naprosto přesné.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

re: .....

Je to tady ještě odborné fórum,nebo sport.cz?Jinak to,že ČT koupila pouze SD jednoznačně schvaluji z důvodů-kolik lidí má přístup k ČT4 HD ?Kolik si ji vůbec naladilo?Ten,kdo chce HD přepne jinam a pak zde může něco chytrého napsat.Za ušetřené peníze natočí vlastní tvorbu,poněkud delší trvanlivosti,než je 11 čutálistů na turnaji,který odnese za pár dní čas

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

ze koupila CT stream v SD neni nic chvalyhodneho bez ohledu jestli jsi fanda, nebo ne. Je to svatek fotbalu, je rok 2012, HD signal k dispozici, takze neni o cem. Odborne forum zde je, stacci jen zalozit odborne tema... Ze se da prepnout je pravda, to je bez debat. Dneska se to chlapcum povedlo, bojovali jako tym. V sobotu to bude maso, dneska by to chtelo, aby Polaci nevyhrali a staci nam v sobotu plichta.

On Air!

Saxon

Jeden z mála kroků které ČT schvaluji. R^

HiFiOK
Registrace: 12/2006

To lubbik: Tvůj názor mě velmi zaujal, ale myslím si, že je tam jedno veliké "ALE". Proč ČT už dávno nevysílá standardně v HD prostřednictvým DVB-T? Proč státní TV v okolních zemích včetně Polska tuto službu nabízí? ČT řízená státem měla už dávno prosadit mux, kde by mohla vysílat v HD. Vidím za tím to, že Česká televize je pomalá a laxní. Jednou mi Saxon odpověděl někde kdesi tady, že u sousedů je vizitkou mít své vysílání v té nejlepší kvalitě. Omlouvám se za případnou ne přesnou formulaci, ale tak jsem jeho odpověď pochopil. A zároveň bych rád i souhlasil. Štve mě, že se tady na to prostě s.e.r.e! Pak se nemůžeme divit, že běžnému divákovi nevadí kostičkování. Kolikrát na návštěvách se přátel ptám, "tobě nevadí, že ti obraz kostičkuje"? A ve většině případech se dozvím odpověď v podobě jejich udiveného dotazu, "KDE"? Škoda potom mluvit. Proto si myslím, že kultůru a kvalitu vysílání by měla hájit především ČT a ne se vykašlat na HD a raději vše koupit v SD.

Longines

Fotbalove Euro patri mezi 5 nejsledovanejsich sportovnich udalosti, fotbal je nejpopularnejsi sport v zemi, navic se na Euro dostala i nase reprezentace a prenosy se v HD vyrabeji. Co
chcete jeste za argumenty, proc by CT mela HD stream koupit? Nelzee to brat podle toho, jestli vas to bavi, nebo ne.

On Air!

Saxon

@saxon

Zdar,myslim rovnez,ze to je naprosto objektivni a padny argument.Verim,ze v i CT to velka vetsina vi,vsak Liker zde vtipne okomentoval obecne "managery":).

hdpe
Registrace: 11/2007

Je to jistě svátek,ale dokud budou někteří distributoři lační peněz a budou odlišovat ceny za SD a HD,tak země s penetrací HD příjmu jako je ČR,nemá automaticky vysolit nemalý desátek za HD.Kolik je tady HD satů?200-300t ?Možná hodně odvážné číslo.Kolika lidem momentálně po přeladění jede ČT HD,nebo nová ČT4 HD ?Kolik lidí se na ty HD kanály ČT dívá?Vím,že mnozí je mají naladěné,ale když tam přijdu,dívají se na SD.Takže jaké procento diváků by si to tedy mohlo vychutnat ?HD v této době v DVB-T? DVB-T2 ?Při cenách radiokomunikací?Jinak stejně lidi kritizují komentář ČT,včera jsem to večer v autě poslouchal v Radiožurnálu.Atmosféru,jakou má tato událost třeba u němců tady NIKDY nebude.Ještě k tomu srovnání.Euro rozhodně nepatří k tomu obrazově nejlepšímu,když jsem to tady začalo objevovat,tak jsem si tu ITV,BBC,ARD,ZDF a pochopitelně ORF pustil a kvalit PL TV z 10E to tedy nedosahuje.Jo a ,že hoši hráli dobrě?To šlo říkat v roce 96,ale nyní..?Takže o čem je ta debata?(A už toho tady zase na dlouhou dobu nechám)

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik

Najlepší obraz je jednoznačne na TVP1 HD, poliaci to robia vo vynikajúcej kvalite, to čo môžme vidieť na ČT4 je bieda (áno, viem že to nemajú zakúpené v HD)...ešte, že mám nakúpených toľko kariet, že mám možnosť výberu ;-)

street
Registrace: 9/2008

lubos

Když už si tu narazil na rok 1996, tak to taky nebyla žádná oslava fotbalu/z naší strany/, hráli jsme antifotbal, ale měli jsmne mega štěstí. To EURO v Portugalsku 2004, to byl pravej opak, utkání s Holandskem bylo nejlepší utkání českého týmu co jsem kdy viděl. Porovnávání signálu EURA a PL na 10E je v tuto chvíli absolutně mimo téma.
CT prostě tímto udělala pořádný krok zpět a pod oslem Dvořákem jich bude ještě víc.

On Air!

Saxon

Vidíš,já to beru jako manažersky dobrý krok,neboť vysílat za příplatek HD do"zdi"považuji za chybu.I veřejnoprávní instituce musí být dobrým hospodářem.Je to i impuls pro distributory,9e jim každý nebude automaticky skákat,jak oni chtějí.Z technického hlediska JE ten signál kompletně v HD,jen do distribuce je konvertován do SD,takže tenhle desátek jim nic nepřinese a nejen ČT ušetří prostředky na vlastní tvorbu.

lubbik

Podle mého jsou tyhle úvahy špatné, to trochu připomíná známý vztah slepice a vejce.
Jen aby ta vlastní tvorba měla potom alespoň stejnou sledovanost, jako ME v kopané.

On Air!

Saxon

pro ČT nemá být priorita sledovanost.Ale zrovna ty nedělní filmy,které rád sleduji ji mají.

lubbik

To lubbik: Neřekl bych, že ČT s HD vysílá do zdi, to jsi více méně přehnal. Zkus se nad tvým tvrzením aspoň trochu zamyslet. :)))

Longines

Dovětek: Kdyby ČT měla být dobrým hospodářem, jak ty píšeš, tak mohla zůstat u zavedeného analogového vysílání, ze skladů vyhrabat kamery s Beta systémem a vysílat mono a černobíle ve formátu 4:3 ;P

Longines

podle me je CT se musi a ma zabyvat take cenou, tu neznam a proto nemam osobne jasny nazor jestli CT mela nebo nemela koupit prenosy z eura v HD, pokud byly naklady na HD verzi skutecne neumerne premrstene, jsem radeji pro to za usetrene penize nakoupit spoustu jinych levnejsich sport.akci v HD (on fotbal taky neni jediny sport...), navic zrovna v pripade EURa 2012 je pro vetsinu sat fajnsmekru vice moznosti jak se dostat k HD prenosu...

lance
Registrace: 10/2008

Ak sa má HD vysielanie rozširovať, v prvom rade musí byť dostatok HD programov, aby človek mal motiváciu zadovážiť si HD prijímač (ja ho ináč mám pár rôčkov - len tak pre info :)). Nikdy to v masovom merítku nefunguje tak, že najskôr predám techniku-prijímače a potom začnem niečo vyrábať čím to budem kŕmiť. Aj k masovému rozšíreniu farebných TV došlo vtedy, keď sa farebne začalo vysielať vo väčšom merítku (nie len 1 film za týždeň). V prvom rade musí byť dostatok programov v HD (ale nie len zahraničných o ktoré 90% našej populácie aj tak nemá záujem). Takže štátna televízia by mala byť preborníkom v šírení HD programov.

niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare

rogi
Registrace: 7/2005

re:...

ČT 4 HD s velkou pravděpodobností určitě,ČT HD po dvojím přeladění na satu asi také,experiment v muxu4 nepočítám,ale zdejším mistrům neradno odporovat.
Tak a to by bylo opravdu všechno.

lubbik

staci mi na tento program parabola 80cm? mam nalazeno syfy hd a tam mam signal 93/99 ale tp se ITV1 HD nemuzu naladit..je problem v parabole a jeji velikosti? dekuji

H3lMuT
Registrace: 5/2010

kde bydlíš/chytáš/?

On Air!

Saxon

25km od brna smer svitavy