Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat Technistar SIR - FW s opravou chyb?

Zdravím vás! Neví nějaký zdejší majitel přijímače Technisat Technistar SIR, jestli už jsou v aktuální verzi FW (jestli vůbec nějaká novější než ta původní vyšla...) opravené ty chyby s (ne)ukládáním zvukové stopy na předvolbu a hlavně s tím, jak se při nahrávání zobrazovala chybová hláška? Děkuji a přeji hezký den! ;)

Louskacek
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Louskáček

o týchto chybách tu počujem prvý krát.
1/ ani si nenapísal aký FW tam máš, tak ako ti múže niekto odpovedať či je už novší FW
2/ všetko máš na stránke Technisat - tak si láskavo v menu pozri tvoju verziu FW a hneď uvidíš či je niečo novšie.
3/ ak nevieš čo je nové v novom sw nahratie nového sw trvá 5 sekund.
A môžeš skúšať.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Technisat Technistar SIR - FW s opravou ch...

Zatím existuje ten jeden původní z února 2012.

roman63
Registrace: 1/2012

roman63: Díky za naprosto perfektní odpověď!

Dagy2: Prečo sa vyjadruješ v tématu o chybách, o ktorých ani len netušíš? :))) Ale vďaka... ;)

Přeju hezký den!

Louskacek

Zdar synci,co mi to robite!Chci ten prijimac jit zitra kupit pro klienta s MF4CC,kteremu jsem sdelil (tedy ne slibil),ze obraz bude opet vyborny,citlivost sice mene hvezdne pruhovana, ale funkce PVR bezproblemova (WD My book 500 GB s externim napajenim).:)

hdpe
Registrace: 11/2007

tuším, tuším

stačí pozrieť na tvfrejk.
Vidím, že si zbehlý, tak ti ešte poradím jednu vec:
- stiahni si FW zo stránky pokiaľ ho nemáš a ulož niekam na kľúč, ktorý budeš mať k tomuto prijímaču.

Môže sa stať, že nový FW ti bude menej vyhovovať než "opravený" a potom sa budeš môcť vrátiť naspäť.

Inak linky na rôzne fičurinky a FW v špeciálnom technisat vlákne tamtiež.
Prajem ti lepší príjem než je môj. :)))

Dagy2

Ja jsem zpozoroval u TechnisatStar SIR problem u zvukove stopy na Markize HD.Vzdy kdyz se stahne seznam stanic(Fastscan),tak se zvukova stopa ze slovenstiny prepne na anglickou.Musi se navolit opet slovenstina a ulozit.Vyresil jsem to zatim tak,ze jsem u audio zvukove stopy navolil v prijimaci misto cestiny slovenstinu.U jinych prijimacu stacilo zadat u druhe audio stopy opet cesky nebo slovensky zvuk a zvuk na Markize HD jde ve slovenstine normalne pokud maji filmy original anglickou stopu.

HYPER

2 hdpe

Pár kopanců ve firmwaru je (viz. thread na tvfreaku), ale i tak bych nákup Technisatu SIR doporučil. Je to asi nejlepší řešení se čtečkou Irdeto.

roman63

Romane, pomohlo ti to nastaveni HDMI na auto nebo 1080i? :)

HYPER

Tak jsem navstivil diskuzi na tvfr.. o Technistaru.Romane, mam HDMI stale na auto a ted jedu se zapnutym zvukem DD asi tyden a zatim jsem se s problemem s vypadkem obrazu na SD programech nesetkal.Mam tv Samsung 32D 6570 FULL HD 3D.U znameho se zatim uz tento problem taky neobjevil.Ma navolen vystup HDMI na 1080i.Kabel HDMI ma original od vyrobce.Ja pouzivam HDMI od Mascoma 1.2m.

HYPER

že by teda problém nebol SIR ale komunikácia medzi SIR a TV cez HDMI ?
A potom záleží ktorý konkrétny TV a model človek pripojí.
Viď vlákno tamtiež o "problémoch" s nastavením češtiny v ISIO. Tiež to išlo až po nastavení češtiny v TV, inak vždy po vypnutí šiel do angličtiny.... :bomb:

Dagy2

2 HYPER

Nepomohlo.
Ale pomohlo mi nastavení HDCP na "zapnuto". Po této změně nastavení je to už cca 14 dní OK.

roman63

2 Dagy2

Nevím, jestli je problém v komunikaci mezi SIR a TV, ale zkoušel jsem 2 telky (Philips 32 5606 a LG 37 LS5600) a obě se chovaly stejně, u obou pomohlo vnutit HDCP.

roman63

Dagy,ten problem s vypadkem obrazu muze byt i kusova zalezitost.Spis to ale bude podle mne sw zalezitost.Problem muze byt i na desce prijimace.I kdyz to ukaze na testovacim zarizeni, ze je vse ok,tak to nemusi byt po par tydnech provozu pravda.Tezko rict,co by to mohlo zpusobovat.Mozna to muze byt i tim,ze je pristroj napajen externim zdrojem.Precijenom prumerna spotreba pristroje je 8W, max.udavana je 18W.Ten zdroj me prijde velikosti dost maly a navic nema vetrani pro odvod tepla,coz skracuje jeho zivotnost,zejmena filtracnich kondenzatoru.Myslim si,ze by mel mit otvory pro odvod tepla i kdyz se moc zjistil u mne,ze se moc nezahriva.Zalezi ale na pouzitych komponentech v satelitni sestave,zejmena jaky meji odber.Jinak v obrazovem rezimu 720p jsem jel jeden den,pak jsem si hral s nastavenim a nejprve jsem mel 1080i asi tyden,pak jsem zkusil prirozeny a tam se projevil ten problem,ze se to hned nepreplo,az kdyz se prijimac vypl a zapl,pak to bylo funkcni.Po hodine jsem zvolil nakonec rezim auto.Zatim ok i s vypnutym nebo zapnutym zvukem DD.Jinak standartne nechavam HDMI na 1080i,pokud tam neni jina moznost nastaveni.Jinak jsem ten cas aktualizace EPG mel zprvu po prvotnim nastaveni taky na 5:00 jak pise v diskuzi roman,ale jak jsem zkousel pristroj behem dvou dnu, tak pritom jsem jej uvedl asi trikrat do tovarka,tak se to upravilo na 4:00.Momentalne mam aktualizaci vypnutou a nenacita se v dany cas.Coz je spravne.U aktualizace sw jsem ale vecer zpozoroval,i kdyz je vypnuta, ze se objevi na displeji prubeh 0,33,66 100.Coz by nemelo byt.Pak se spusti funkce Fastscan,ktera se vypne kolem 3:50 tesne pred aktualizaci EPG,tak jak uvadite v diskuzi tvfr.. S tech certifikovanych pristroju Skylink ready si myslim,ze je TechnisatStar SIR zase jeden z dobrych prijimacu.Jsem zvedav na Humaxe 5100s,zda to bude opet dobry stroj,jako byl s tetovaci verzi sw 1.00.02.Pry by mel byt vydan novy sw,ktery by mel umet funkci Fastscan,Hbb tv.Nechme se prekvapit. :)

HYPER

Romane,ja to mam stale na HDCP - automaticky.Diky za navod.Kdyby se to precijenom nekdy projevilo,tak to vyzkousim. :)

HYPER

Jak vytvořit funkční složku - Technistar SIR

Nejde mi vytvořit funkční složka pro vložení nahraných souborů. Pokud do ní exportuji nahraný film, nejde spustit. Poradí mi někdo? USB disk mám naformátovaný na FAT 32.

Kuka
Registrace: 10/2007

Dagy2

Vďaka!

Akorát keby som bol zbehlý, tak si kúpim DM lebo VU a nie TS... ;)

Tož ahoj, ať se daří a hezký víkend Tobě i ostatním diskutujícím!

Louskacek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra