Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

ASTRA 1N+teplota

Počas horúčav išla ASTRA 1N v okolí Žiliny dosť zle.Dnes po miernom ochladený sa to zlepšilo,spozoroval to niekto?

juro1970
Registrace: 5/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ASTRA 1N+teplota

Já jsem to zpozoroval už v dubnu. Do cca 15.4. Ok na 85 cm, pak už nic - do fčil. Nyní jen na 105 cm. Počítám, že od října to zase půjde ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

juro, v prípade, že to išlo u teba v horúčavách horšie, tak s najväčšou pravdepodobnosťou je problém v tvojom LNB. Pri jeho nahriatí sa posunú parametre elektroniky (hlavne keď je čierne). Šírenie elektromagnetických vĺn s horkom alebo zimou nemá nič spoločné.

pokiaľ je problém "od dubna" a na jeseň očakáva niekto zlepšenie, tak bude asi problém v postavení slnka voči danému satelitu a miestu príjmu.

Dagy2
Registrace: 11/2010

to ano stáva sa aj to , vždy keď sa slotovo prehreje ,tak sa parametre natiahnu smerom k maďarom.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Šumová teplota vám nic neříká? Profíci LNB chladí tekutým Heliem.

visper
Registrace: 5/2008

Já kdybych na ty svoje LNB founul tekutý helium tak by mi ten plast tak zkřehnul že by se mě rozpadl :)))

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

Stačí dusík nebo CO2

Ale pokud jde o příjem na hranici použitelnosti, tak šumová teplota jistě roli hraje. S tím se nedá nic dělat. Možná, že by stáloi za zkoušku, udělat vodníka, a chladit LNB studenou vodou. Voda ze studny o teplotě 8st. by mohla stačit na spolehlivý příjem. :-) Ale praktických možností je jistě víc.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

ale ono to nehraje ani v noci, kdy slunce nesvítí a je relativně chladno ...

Už se mi to stalo s druhou parabolou. Nejprve Astra 2D a 350cm středovka, pak 85cm a A1N ...

V říjnu vám dám vědět ... - zatím jedu na 105 cm.

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Přidám svůj laický pohled. Také pozoruji rozdíly v síle signálu s venkovní teplotou až o 2dB (Dreambox 800).Teď po ochlazení jedou všechny HD programy z A 1N celý den o.k.(severní Čechy, anténa 90). Před týdnem byl signál jen výjimečně.Znáte nějaké LNB optimální pro tento problém ?

stapes
Registrace: 8/2007

Neexistuje žádné optimální LNB je to fyzikální jev. Šum vzniká pohybem atomů a je přímo úměrný teplotě. Při teplotě minus 273,15 stupňů Celsia tento pohyb ustane a šum zanikne (ale hmota taky).

visper
Registrace: 5/2008

Okolo 12 hodiny ide naskenovať všetke TP ASTRY 1N,okrem 10994 H 22000 na 130 cm v okolí Žiliny.Pred týždňom len niektoré.

juro1970
Registrace: 5/2010

...tak rýchlo pozerajte ,Astra 2F letí čoskoro a podľa footprintu to nebude taká sranda s príjmom... :-/

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra