Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!

presne o polnoci výpadok celej služby, HBO, multi HD. pomohol restart. už mi dochádza trpezlivosť :fuming: :fuming: :fuming:

jklajban
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9 10
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 239
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!

No ono to neni tak ruzovy, jak tady nekteri pisou. Take mam mezi lidma cca 80procent prijiamcu s lic.dekoderem, ale ted zrovna resim napr. 3x TF6000CR - pred cca mesicem udelana 3xvymena, dve karty jedou OK, treti po kazde zmene tma a pomuze jen rfsh, zapnute to muze byt treba cely den a nic.
Pred par dny jsem resil nejakeho chalupare s Humaxem IRHD 5100, karta se nerozjela ani po 7 hodinach, po refs do 30vterin. Minuly tyden Dizipia, 30minut a porad kod, po refresi nabehla okamzite.
Neni to jen o prijimaci, podle me jsou i rozdily v samotnych kartach. Tezko rict, ale fakt je ten, ze u CRW karet jsem tento problem nemel, i tem co maji sat na chalupach a pod... se karty po delsi dobe necinnosti rozjely do par minut samy. Nyni je tech programu nesrovnatelne vice a ani karta v cert.stroji se ne vzdy rozjede. Na dilne mam ICE kartu, pouzivam ji jen malo, vicemene jen na konroly prijimacu po opravach. V patek jsem ji po asi 4 dnech pouzil po oprave Technisatu, nerozjela se ani po hodine.
Jiz me i nekteri zakaznici povidali, ze u DIGI volali o refresh 1x mesicne, u Skylinku 1xtydne. Myslim, ze Skylink by konecne mohl zvysit kvalitu svych sluzeb nebo ji aspon vratit do stavu, kde byla pred nekolika mesici. Je to opravdu unavne, i kdyz tech pripadu (v pomeru k prodanym kartam) je relativne malo. Z me zkusenosti jsou to ale vzdy stejne karty, ktere maji problemy. Skoro zacinam verit tomu, ze problem je v karte a ne prijimaci.

J a
Registrace: 7/2005

Prakticky drtivá většina dosud prodávaných a to zejména když jeden program nahráváš a další sleduješ...bravo :laughing:

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Ještě udělám některý večer tzv. přesahový log, kdy se podívám na to, jak daleko dopředu je posílán nový OP klíč před jeho skutečným použitím v ECM dotazu.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

Takto to funguje aj v rakusku.........tu som to cital? Velke kulove !

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Když se na to tak dívám, Skylink by mě vlastně měl platit, bo dělám zadarmo vysvětlovací práci za jeho techniky... :razz:

AlesHavel

Ach jo, u Zabra mini, klidne prepnu na jiny program a nahravka je stejne dekodovana, prijimac ma certifikat.

U vsech certifikovanych prijimacu je garantovano pouze ze na ten program co se koukam mohu nahravat. Dvoutunerovy box zatim zadny nebyl certifikovan. Takze tady zadny problem neni.

koudelka
Registrace: 4/2009

To:Ja

Ono problém Je aj v Karte (Opíš si série ICE ktoré vypadavaju, tak zistiš prekvapko), ovšem skor si myslím, že vtom odbavovacom servery skylinku, skor mi to pripadá, jak by pre určité serie ICE chodili nejaké bludné EMM.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Toť co si zistil ??? :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Mám doma taku tabuločku, z číslami kartičiek, ovšem zdávnejšej doby, toť už takíto problémik bol :)))

PISTOK153

No ono lze také jiný program nahrávat a jiný sledovat na jednotunerovém přijímači, pokud je na stejném TP u skylink ready ;) nebo jiné přijímače s vloženým Skylink ready modulem, prostě jeden den se něco nahraje a druhý den...nic, tma bravo

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

No a těm, co to nahrává kodovaně - i ten program co sledují - zahodit a běžet koupit zebru mini...bravo :laughing:

drobeček

drobe.....

To je premiova funkcia tzv. "play lock". R^ R^ :laughing:

liquere

28.03.2011

Správa k výpadku niektorých satelitných prijímačov

Dňa 28. 3. 2011 v popoludňajších hodinách Zákaznícky servis Skylinku zaregistroval zvýšený počet sťažností na nefunkčnosť niektorých prijímačov používajúcich ICE kartu. Analýzou problémov bolo overené, že v tomto čase došlo k pravidelnej obmene kľúčov pre ICE karty v móde CryptoWorks. Meraním počtu EMM inštrukcii bolo ďalej potvrdené, že na prijímač prichádza cca 5 EMM inštrukcii za sekundu a niektoré nelicencované prijímače využívajúce univerzálnu čítačku nie sú schopné takýto počet inštrukcii v čase filtrovať a spracovať. Rovnaký problém sa môže vyskytnúť na prijímači Topfield TF 6000CR so starším firmware. S novým firmware označeným TF-ECNCR 1.00.86 funguje tento prijímač bezchybne.

Skylink dočasne upravil parametre systému tak, aby počet EMM inštrukcii a ich postupnosť vyhovovala i nelicencovaným prijímačom. Naďalej budeme tento problém analyzovať a hľadať vhodné riešenie.

Zákazník problém odstráni tým, že prijímač reštartuje, t.j. na cca 10 sekúnd odpojí z elektrickej siete a ponechá hrať program ČT1, alebo STV1 po dobu 60 až 90 minút. Pokiaľ ani tieto úkony nepomôžu, je potrebné vykonať reaktiváciu (refresh) karty. Reaktiváciu je možné vykonať svojpomocne na registračnom webe Skylinku, telefonicky na Zákazníckom servise Skylinku alebo u partnerov Skylinku v odborných predajniach satelitnej techniky.
Skylink sa ospravedlňuje zákazníkom, ktorí boli výpadkom dekódovania postihnutí.

Toť trošku do Hystorie, myslím že sa opakuje.
Dva krát do tej istej rieky nevsupiš. :))) :))) :)))

PISTOK153

PS.....

Skylink dočasne upravil parametre systému tak, aby počet EMM inštrukcii a ich postupnosť vyhovovala i nelicencovaným prijímačom. Naďalej budeme tento problém analyzovať a hľadať vhodné riešenie.

Myslím, že to dočasne už......... :laughing: :laughing: :laughing:

PISTOK153

:laughing: , pak už jedině možnost každý den zkoušet přehrát, třeba bude někdy opět použit ten OP v době nahrávky...bravo :laughing:

drobeček

pistok

telefonicky na zákaznickém servise ... a připravit si min. pětistovku na telefon než se tam dovoláš...bravo :laughing:

drobeček

pre Pitomec: v mojom pípade nemám kartu za blockerom, normálne si platím HD balík za 12,50 a preto očakávam že ten balík ten mesiac aj pôjde. Lenže v mojom prípade to tak žiaľ nieje. Tento týždeň som to musel 3x manuálne refreshovať. Tu ide o to že ja si niekedy rád niečo nahrám a keď oni takto zmenia zápisy tak si nenahrám nič lebo je tam tma. Taktiež mi tu neobstojí tvrdenie že mám necertifikovaný príjmač, pretože ten príjmač používam dva roky a takéto problémy mám len posledné dva mesiace a stále sa to stupňuje. Takže mi nehovor že problém nieje u Skylinku. Veď oni ani nevedia čo robia, proste z nás majú pokusných králikov a skúšajú čo vydržíme. Ja som mal Skylink rád a fandil som im ale odkedy to majú západniari tak to ide dolu vodou. Žiaľ momentálne tu neexistuje adekvátna náhrada ;P

deltoroes
Registrace: 3/2009

A ještě jeden statistický údaj

Instrukce s OP key chodí na 4250 shared address (SA) ICE karet. Což je dohromady +/- 1 088 000 ICE karet, zbytek do celkového počtu jsou Irdeta. Co jsem tak průběžně sledoval, žádná SA není v ICE streamu vynechána, jsou tam kompletně celé bloky.

AlesHavel

matelko

já som za 5rokov čo mam skylink nevolal ani raz načo tam volate kvoli nikolke :laughing:

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

@ AlesHavel.
Nesel jsem tak daleko s logovanim, ale EMM-G povoluji sporadicky (1x 3 dni), vim, ze nekdy je potreba. Ono takovy rating Global EMM je taky k podivu, nektere prijimace muzou mit problemy. Zustava nejspise pouze moznost udelat upravu pro interval EMM-G napr. u oscamu.

Mas nejak casove zmapovanou nutnost EMM-G s C023? Nezda semi, ze by byla vzdy nutna pred EMM-S pro zmenu klice. Nekdy je ta instrukce nutnost, to jsem zjistil, ale neodlogoval jsem kdy. A zmeny klice probehly i bez ni, tak jsem tomu nevenoval pozornost.

wenk
Registrace: 4/2006

@ AlesHavel
Dodam, ze uz 3 dni v poho s blokovanim EMM-G, nezaznamenal jsem zadne vypadky v noci ani nyni.

wenk
Registrace: 4/2006

N arivu 200Hd nemúžu dopustit mám doma Dvě kartzu mám ICE a no problem.četečka UNI. R^

48" LED FullHD Thomson 48FU4243 KAON DIGI 0.8W Thor - FE 80cm 55" 4K Samsung UE55JU6072 H.265 (HEVC) Tuner v TV H.265 DIGI CamModul 0.8W Thor FE 80cm.

Farell
Registrace: 6/2010

praktická zkušenost
13:44 mi volal známý, že po týdnu zapnul přijímač (Humax 5100) a "kodovaný kanál", že se chce dívat na formule. Řekl jsem mu ať to nechá třeba na Barrandově a ať mě prozvoní, jakmile to naběhne.
14:17 mě prozvonil, čili trvalo to zhruba 33 minut, což je i na můj vkus moc.

Vzhledem k tomu, že pravděpodobně ve středu proběhl zásadnější zásah do systému (upgrade karet?), doufám, že příště to bude rychlejší. Pokud se mýlím, budu rád, když mě někdo vyvede z omylu.

Zip

@wenk

S EMM-G s nanem C023 se všeobecně dosti špatně statisticky pracuje, protože nikdy nejsou dvě stejné. Zřejmě v dekódované podobě obsahují část náhodných dat nebo údaj o čase, což by vysvětlovalo tu odlišnost zakódovaných tvarů. Nutnost odsledovanou nemám, zkrátka, čas od času je třeba a velmi pravděpodobně nese další klíč, kterým jsou např. podepsány EMM-S či jiná data, která jsou nutná k dekódování EMM-S. Při delší absenci EMM-G streamu totiž karta na EMM-S i většinu EMM-U odpovídá 9404, čili, nezpracuje je, resp. dekódovaná data ji nedávají smysl, bo má starý klíč. Proto je v případech, kdy byla karta déle mimo stream (řádově dny), nutné zajistit průchod EMM-G, protože samotná kombinace EMM-S a EMM-U (refresh) na key update nestačí.

AlesHavel

hezka nedele

14.40 hod vypadek kodovano 14.45 hod opet ok bez refreshe ecm i emm povoleny neustale !! jeste že beži manželce jenom pohadka na čt1 protože kdyby se to stalo pri fotbalku tak tu posratou ice kartu rozstrihnu vejpul :laughing: zlatej cryptoworks :)

WADER
Registrace: 12/2009
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9 10
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 239

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra