![]() |
|
Plazma Panasonic K.OPrijedu z dovoleny,TV zapnu do site,pripojim kalbey a zapnu.Zacvakaj rele,LED blikne zelene a pak jen 10krat cervene.Je to TH-46PZ85 4 roky stara,stala pres 40tis.Na netu jsem se docetl,ze si zdroj.Resil nekdo neco podobnyho??? Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD
|
FAB5
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 389 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
stála přes 40000neřeš, kolik stála tehdy, ale kolik by stála obdobná nyní, předpikládám 8000... Pokud by byla predikce ceny opravy nad 4000, nešel bych do toho... Já bych to bral jako záminku na koupinové, lepší, větší :-) Samozřejmě je otázko, jak, kde a za kolik zjistit relevantní info ohledně ceny opravy.... |
hotovyrad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 1 832 |
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.OPodle me je oprava rentabilni tak do 5tis. A do toho se vlezes v pohode. Zdroj to muze ale taky nemusi byt dle popisu zavady. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.OJe to normální oprava,osobně jsem byl svědkem kdy odešla plazma za 150000 pioneer...a stačila výměna 1 kondu aspoň u mne. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
rentabilnostdo 5000 ani omylem. Furt to bude 4-5 let starý přístroj což je setsakra hodně. Za 8 lze koupit novou, za 12 litrů Full HD 50ti palcovku. Nebo jinak.... za pětku koupíš na Aukru Full HD 42ku, za deset 50ku. Opravu bych já osobně řešil do 3000 max a to bych ještě uvažoval nad tím tohle pokažené za dvojku prodat, a pokud bych Tebou zmiňovanou pětku přidal, tak koupím z druhé ruky když budu trpělivý, tak i tu padesátku.... |
hotovyrad
![]() |
|
to Fanynale taky být nemusí.... pokud nemáš nějakého známého elektronika, tak Ti jen za diagnostiku přístroje v servise ten litr vezmou... Já pokud bych musel tohle řešit, tak v případě že nemám řádného známého bych ji za 2-3 litry prodal a koupil novou. 4 roky starý stroj bych opravdu u života neudržoval... |
hotovyrad
![]() |
|
hotovyradU mne žádný problém,kdysi jsem televize opravoval.Ale když nastoupili dnešní výměnáří modulů a co si zato účtují tak to nemá cenu opravovat.Přítom se jedná o banální zaležitost.... |
Fanyn
![]() |
|
to Fanynpřesně tak.... pokud není po ruce takový "bastlíř" nemá smysl to do servisu nosit :-( |
hotovyrad
![]() |
|
hotovyradKolikrat stačí se na ten zdroj podívat a už víš z praxe,že to bude průšvih.Kdysi u televizorů a sat. boxů kondy,diody atd. odcházely po 8 letech,dnes po 1,5 roce....ale to je asi tou dnešní dobou. |
Fanyn
![]() |
|
hotovyradNevím proč by se 4 roky "stará" plazma neměla opravovat.Možná, že komponenty ve staré jsou kvalitnější než ty v novější plazmě... GI XPEED LX3, DM800 clone, motor SG2100
|
milev1
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.OKomponenty jsou každé pořád stejně špatné, tv už není na 20 let...ani dnešní doba to nedovoluje. |
Casio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 552 |
![]() |
|
milevtohle jsem neřekl, jen je to o tom, kolik bude stát diagnostika a kolik bude predikce ceny.... a ty 4 roky fakt nejsou málo.... za sebe pokud bych měl kupce za trojku v takovém stavu tak bych ji ale prodal.... |
hotovyrad
![]() |
|
Dnes v ní odešel zdroj.Až ho necháš opravit, tak Ti v ní za měsíc odejde něco jiného. Co je po záruce nemá smysl opravovat. Je to riskantní!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
ZdrojSouhlas... pokud odešel zdroj, tak budou odcházet další součástky, které to přepětí načlo.. zevrubně omrknout, jinak prodat a koupit novou.... |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.OSouhlasím, po záruce bych do ní dal tak max. 10% ceny nové se stejnými parametry.Osobně bych chtěl potkat někoho, kdo ji za 3 koupí a ještě za 3-5 opraví :))) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.OTenhle model ti nespraví ani servisní technik protože nebude mít kde objednat Díl...jedine jestli se mu nekde válí stejná TV v kumbálu s jinou chybou...Pracoval jsem v Panasonicu v Plzni a osobné vím že sme skladovali součástky po dobu 5 let pak šli na EKO šrotování ale museli to podepsal japonci v z Matsushithy v JP Tokyu... Takže tuten model se vyrábél před 5-ti lety a 6-ti měs. a proto nah.díly jsou někde zešrotovány. :lookaround: :8) 48" LED FullHD Thomson 48FU4243 KAON DIGI 0.8W Thor - FE 80cm 55" 4K Samsung UE55JU6072 H.265 (HEVC) Tuner v TV H.265 DIGI CamModul 0.8W Thor FE 80cm.
|
Farell
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 644 |
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.Omam podobnou 46PZ80EA. je to zdrojová deska .koupil jsem novou u unielektronik za 1950 bez daně a funguju v pohodě dál. |
kiss
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 146 |
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.ONo já osobně bych si ji opravil . Co jí ,ale přesně je ti na dálku nepovim. Nemusí to být zdroj ,ale odešlý spínací tranzistor pro vysoké napětí třeba. Nebo taky VN Trafo. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
to kissi kdyby to bylo o tomhle, je to 2500 jen za materiál s nemalým rizikem že odešlo/bude odcházet i něco dál. Do 6 let starého modelu to jsou vyhozené peníze |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.Ona zdroje kubu, na plasmu piruetapetr ,a plasmu na číču! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.OJe lepší si jít lehnout ráno jdu do práce. Těžko čuchat kde ten člověk bydlí atd atd. Stejně je to o ničem. Bud se opraví nebo vyhodí a o tom to tu je.Já bydlim na Vysočině.H.BROD. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
kissto hotovyradjá netvrdím že ne.jen říkám že přesně to samé dělala moje tv.ze začátku stačilo ji vypnout ze zasuvky(3 - 4 hodiny) a pak naběhla napoprvé po určitém čase už vubec.Vyměnil jsem zdrojovou desku a od té doby vše ok (cca 6 měsíců). mimochodem kurvítko seplo po 26 měsících!!! |
kiss
![]() |
|
onojetoporaddokolazdroj je základ dobré funkce i problémů u všeho , ale nemusí to být jen zdroj!i když zde (po delším vypnutí to tak vypadá!) no skoro bych řekl jistý malý(mikro)kulatý kondenzátor. |
tonek
![]() |
|
RE: Plazma Panasonic K.Ov mém případě celkem masivní kondy , průměr asi 3cm a stejně tak na výšku a celkem 3x |
kiss
![]() |
|
v Tvém případěse podívej na ty menší |
tonek
![]() |
|
sorry kissty seš jinej já psal FABce |
tonek
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |