Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nový satelit a ovlivňující se příjímače

Zdravím všechny,byli jsme si nuceni,kvůli nedostupnosti kabelovky v našem okolí,pořídit si satelitní komplet.Máme parabolu 85cm v hliníku,Mascom MC M4-QS02 - Monoblock Quad 0,2 dB,2 přijímače TechniSat SIR, 2x Irdeto Skylink HD.Instalaci provedl odborný technik.

Prvně jsme měli přijímač TechniSAT SIR a CryptoBox 500HD.Po asi dvou hodinách zprovoznění přestali jít na CryptoBoxu nějaké programy.Druhý den začal zlobit i TechniSAT. Technik přijel,proměřoval,házelo mu to taky výpadky.Nakonec jsme dali CryptoBox pryč a koupili druhý TechniSat SIR. Programy teďka fungují normálně,ale zase objevil problém a ten,že když je puštěný přijímač v obyváku a zároveň potom pustím ten druhý,tak se v obyváku sekne, objeví se hláška Kodovaný kanál.Musí se přepnout na jiný kanál a pak se vrátit zpět. Potom to už jede. Technik si s tím už neví rady.
Neporadíte prosím někdo? :lookaround:

davidasis
Registrace: 8/2012
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147
Odpověď v diskusním vlákně

řešení u nás

Ten sám problém,po všech možných výměnách a natahování prodlužek,různého doporučení-mimochodem nepomohlo nic.Až jsem dala dětem samostatnou anténu s monoblockTwin a ten sám LNB nechal na naší sat anténě tak je pokoj.Vše stálo cca 800Kč

jitka40
Registrace: 2/2008

jitka40

jistě,ale on nechce chytat UFO R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

mohu ti nabídnout

elegantní řešení,celkem bez práce ,2x vlnovodný slučovač pro dvě LNB Twin R^ :laughing: R^

pierrepetr

nebo si

tam dej LNB s optikou R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

R^ :laughing: R^ funguje to nebo si děláš s lidí pr...? Jitka40 jen vysvětlila nevědomky další řešení obejítí problému ruzných fází. ;) Možná to šlo napsat do jednoho příspěvku. :lookaround: Možná tě baví smajlívi. :))) :) R^

RAFI007
Registrace: 1/2006

RAFI007

,no měl jsem o tobě jiné mínění,že ty se budeš ptát,jestli to funguje,proč by nemělo,to mě napiš R^ :laughing: R^

pierrepetr

Re:Nový satelit a ovlivňující se příjímače

Uvodom podotykem, ze s takymto problemom nemam ziadne prakticke skusenosti - takze nasledujuce berte s rezervou.
Problem so zemnymi sluckami moze vzniknut, ak je TV prijimac pripojeny trojvodicovou sietovou snurou, vtedy je obvykle v TV ochranny vodic siete spojeny so zemnym vodicom slaboprudych vstupov TV. Potom prepojenim cez STB a LNB s viacerymi vystupmi mozu vznikat rozsiahle zemne slucky, do ktorych sa naindukuje rusivy signal. Pouzivate taketo televizory?

vlvl
Registrace: 9/2009

vlvl

80% všech nových TV je takto zapojeno,hlavně Plazma TV,vyjímkou jsou některé monitory Led-LCD coby TV,předpokládám od začátku,že má tazatel novější TV,když popisoval jaké má sat.přijímače,ale tento problém je znám dost dlouho,už za dob CRT R^ :laughing: R^

pierrepetr

davidasis

jedine Enik tu dal správnu odpoved, no i v novej inštalácii vznikne zemniaca smyčka, tá je spôsobená rozdielnym potenciálom na rôznych zásuvkách, všade treba skontrolovať zemniaci a ochranný vodič, ak je , všetke spoje poriadne dotiahnúť, robia to i zásuvky, obhorí kontakt a nie je potom dokonalý spoj

Duzu
Registrace: 7/2005

RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímače

RAFI007: Díky za typ,udělal jsem to a uvidím večer.Zajímavé je,že jak jsem otočil zapojení toho trafa v el.zásuvce,tak to částečně přestalo dělat.Teď už jenom blbne tak,že když vypnu horní příjímač nebo zapnu,tak se sekne dolní puštěný.

Co se týče zapojení TV.Tak dolní má třívodičovou šnůru,horní jede jenom na 2.Obě jsou LCD,ale každá jiná značka.

Víte ono nejde o to dávat další parabolu,ale když už nemám místo na komíně a nikam to už nelze dát,tak je to hold těžký.

davidasis

Tak nic.Uzemění nepomohlo jak radil RAFI007 :-(

davidasis

Uz si urobil,čo písal Enik a nado mnou píše Duzu ?
Podotahuj všetko v rozvádzači, zásuvkách, ak máš ešte nejaké svorkovnice, tak aj v nich a potom môžeš riešiť ďalej, inak sa nepohneš z miesta.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Nj,ta rada od Duzu je sice pěkná,ale prakticky moc mnou neproveditelná.Některé zásuvky jsem náhodně zkontroloval,byly v pořádku.Do rozvaděčích jsem nelezl.Mám celkem 3 rozvaděče,na každém patře jeden.

Ještě mě napadla jedna věc, jak to obejít.Ty přijímače mají externí trafo na 12V.Vzal bych obě trafa,zapojil bych je do jedná zásuvky u komínu a dvojlinku bych táhnul s koaxem k přijímači.Takhle by se dal obejít problém různých fází.

A ještě jedna věc mě napadla,uzemnit Konvertor,pokud to nějak půjde ...

davidasis

to davidasis

Absolutně nechápeš podstatu problému. Uzemňováním to ještě zhoršíš. Jediným řešením je plouvoucí zem! Jinak se toho problému nezbavíš.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Hm.Jaksi nevím,co si mám představit pod pojmem "plouvoucí zem"?

davidasis

koukám

,že ještě nemáš hotovo,proč stále řešíš?,dal jsem ti jasnou radu,která funguje všude,oddělovací trafo 220/220 k jedné sestavě
ten tvůj nápad je k ničemu,zem je spojena i s TV přes HDmi a ty by nebyly odděleny,navíc není jisté,jestli ty adaptéry 12V jsou odděleny,spíš to budou pulsní zdroje R^ :laughing: R^

pierrepetr

než jsem to

dopsal,potvrdil to enik R^ :laughing: R^

pierrepetr

tohle si kup

a už o tobě neuslyšíme
http://www.i-bazar.cz/1992369-oddelovaci-transformator-220v-800va/ R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr: Jako,já jsem hledal v Brně po elektrech to tvoje oddělovací trafo, ale nikdo nic nevěděl.
Akorát jsem našel ty transformátory, viz. tvůj odkaz.

Ocenil bych, kdybys mně poslal odkaz na nějaký shop,kde to oddělovací trafo mají a abych se mohl podívat,jak vypadá ...

davidasis

Oddělovací trafo je zbytečnost.

V domě kde je elektroinstalace TN-S to musí chodit bez trafáků. Problém je někde jinde!!! Trafáky jsou vyhozené peníze oknem.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

jistě nechápeš

,že trafo a transformátor je to samé R^ :laughing: R^

pierrepetr

Enik

souhlasím,jenže on to sám nedá do kupy,pokud si někoho pozve,zaplatí víc ,než za trafo a to o hodně R^ :laughing: R^

pierrepetr

davidasis

odkazy si najdeš sám,jenže nové bude stát víc,než satelitní přijímač,proto jsem ti dal odkaz na bazar R^ :laughing: R^

pierrepetr

Já jsem pojmem trafo myslel to,že budu mít za TV krabičku 10x10cm z jedné strany vstup a z druhé výstup a ne nějaký transformátor velký jak židle. To mě může ...

Enik:Já nebudu rozkuchávat všechny zásuvky a rozvaděče.Víš kolik toho je?To je práce pomalu na dva dny.A stejně,kdybych se do toho pustil,tak na 99% nic nenajdu a jenom budu naštvaný a problém nevyřešený.

Já jsem měl podobný problém s modemem od O2.Internet neustále padal,nakonec se sem sjelo asi 6 techniků a bádali.Potom jsme začali vypína jednotlivý pojistky a ejhle,signál naskočil.Nakonec to bylo špatným trafem od wifi modemu.Dal jsem nový a v pohodě.
Píšu to,protože si myslím,že ten problém s tím satelitem bude možná obdobný.Nějaký zařízení,který háže nějaké ruchy do el.sítě a bohužel přijímače na to reagují ...

davidasis

davidasis

tak po třech dnech je jasno,ty ani nechceš poradit,jen si vymýšlíš ,aby to nešlo,sečti si příkony všech spotřebičů,které chceš oddělit a vyjde ti velikost té krabičky s trafem,10x10cm je tak na holící strojek,velikost ti vadí,ale tahat dvoulinky od komína ne
http://www.sepo-nb.cz/2354-multiprepinace/59434-schwaiger-eku-825-mini-stanice-pro-sta/
tohle ti pomůže,je to dražší, než trafo z bazaru,ale menší než židle,můžeš napojit třeba i několik sousedů a každý si dá k přijímači izolační mezičlen za 40Kč R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra