![]() |
|
Nový satelit a ovlivňující se příjímačeZdravím všechny,byli jsme si nuceni,kvůli nedostupnosti kabelovky v našem okolí,pořídit si satelitní komplet.Máme parabolu 85cm v hliníku,Mascom MC M4-QS02 - Monoblock Quad 0,2 dB,2 přijímače TechniSat SIR, 2x Irdeto Skylink HD.Instalaci provedl odborný technik.Prvně jsme měli přijímač TechniSAT SIR a CryptoBox 500HD.Po asi dvou hodinách zprovoznění přestali jít na CryptoBoxu nějaké programy.Druhý den začal zlobit i TechniSAT. Technik přijel,proměřoval,házelo mu to taky výpadky.Nakonec jsme dali CryptoBox pryč a koupili druhý TechniSat SIR. Programy teďka fungují normálně,ale zase objevil problém a ten,že když je puštěný přijímač v obyváku a zároveň potom pustím ten druhý,tak se v obyváku sekne, objeví se hláška Kodovaný kanál.Musí se přepnout na jiný kanál a pak se vrátit zpět. Potom to už jede. Technik si s tím už neví rady. Neporadíte prosím někdo? :lookaround: |
davidasis
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 93 |
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147 | |
![]() |
|
to davidasisNo vidíš jak jsi šikovný. Už sis to sám vysvětlil, a nemusíš nic řešit. To, že je v noci tma jsem si vysvětlil tak, že sluníčku dojdou baterky, a musí je přes noc nabíjet, aby zas přes den mohlo svítit.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
davidta poslední věta je drtící, brutální...Já si zase nedokážu vysvětlit, že když vařím rýži bez sáčků, proč to vždycky dopadne jako kejda. Přitom mámě se rýže pokaždé sype. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeNechápu, co to tady žvaníte za blbosti ...Nevysvětlil jsem nic, jenom to odhalilo další otázku, proč to stále dělá, i když to dělat nemá, když to není fázema ... Já mám od začátku podezření na vadný konvertor. V úterý ho vyměním a pokud to bude dál dělat, tak mám asi v baráku bludné proudy nebo duchy ... :ogre: |
davidasis
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeJá si to vysvětluju tak, že chyba je v boileru, žehličce, mikrovlnný troubě a elektrickým vařiči. Když všechny tyhle věci odpojíš a do lustru našroubuješ LEDky tak to bude chodit. |
petr71
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeTakže, problém vyřešen. Poradil mně jeden uživatel na foru tvfreak.cz. Zde návod či řešeni pro všechny:Tak nakonec mně uživatel "vlvl" poradil, ať změřím odpor na stínění koaxu a zemění v el.zásuvce. Samozřejmě, že se ukázalo, že tam ten odpor je a kvůli tomu to zlobí. Tak jsem vyřazovací metodou postupně přišel na to, co to ovlivňuje. Byly to 2 věci: TV v obyváku, která je zapojená do el.zásuvky trojvidlicí, to se pokusím vyřešit redukcí tak, že odpojím zemění. Druhá to dělala TV v pokoji, která je propojena s PC přes HDMI. Po odpojení HDMI od PC to přestalo dělat. Takže tu byly dva souběžné problémy. Před tím jsem sice zkoušel odpojit HDMI od PC, ale jelikož to dělalo ještě jedno zařízení, tak jsem to nepoznal. Takže tohle by měl být návod pro všechny, komu se tento problém vyskytne. Dole ještě připojuji postup od uživatele "vlvl", jak změřit ten odpor: Zemne slucky typicky vznikaju, ked je zemny vodic spojeny s ochrannym vodicom siete na viacerych miestach. Preto som sa pytal, ci mate TV pripojene dvojvodicovo, alebo trojvodicovo - vtedy je potencialne nebezpecenstvo vzniku zemniacej slucky. Napisali ste, ze jeden televizor je pripojeny dvojvodicovo, druhy trojvodicovo - z toho vyplyva, ze cez TV by zemna slucka vznikat nemala (predpokladam, ze satelitne prijimace su do siete 240V oba pripojene dvojvodicovo!). Bolo by zaujimave urobit nasledovny pokus: pri kompletnom prepojeni vsetkych pristrojov zmerat odpor medzi ochrannym vodicom siete (kolik v zasuvke) a tienenim koaxialov (kovovy obal konektorov na koaxiale) - mal by sa blizit nule. Po odpojeni toho trojvodicovo pripojeneho TV by ste mali namerat odpor bliziaci sa nekonecnu. Ak bude odpor stale maly, znamena to, ze je stale niekde prepojene tienenie s ochrannym vodicom siete, treba to najst a odstranit. Ak bude po odpojeni TV namerany odpor velky, tato pricina vzniku zemnej slucky odpada. |
davidasis
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeNo, potěš koště, odpojovat PEN vodič... ;P |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačePak se bude divit proč ti kominíci pořád padaj ze střechy. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímače:))) :))) :))) To vážně nemá chybu!http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32950-Ovlivnujici-se-prijimace?p=423810#post423810 |
DETROIT
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
Před odpojováním PE vodičejsem tu už varoval! Takhle se problém zemních smyček neřeší, a hlavně řešit nesmí!!! Ten ochranný vodič tram je proto, že tam být musí!!! Pokud ho odpojíš, riskuješ vážný úraz elektrickým proudem!!! Něco takového může udělat jen ....Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@davidasisRe: "TV v obyváku, která je zapojená do el.zásuvky trojvidlicí, to se pokusím vyřešit redukcí tak, že odpojím zemění. "Toto už sňáď nemyslíš vážne, týždeň tu riešiš niečo, čomu absolútne nerozumieš a potom vypotíš toto... To je na kriminál ; P.S.: Vážny úraz alebo nebodaj niečo horšie ti teda naozaj neprajem, ale minimálne pinďúra by ti mohlo oškvariť - snáď si potom uvedomíš čo riskuješ ; |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
DavidTak to je největší hovadina, co jsem kdy četl v diskusi na technickém fóru. Kam se hrabou tready o klíčích na Digi a servisním poplatku.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Pak se rozčiluje a pomlouvá ostatní.Jenže vysvětlovat něco člověkovi, který je schopen udělat něco takového, to je nejenom zbytečné ale riskantní. On je schopen nakonec tvrdit, že mu to někdo poradil na netu a hodit na něj zodpovědnost za případný malér. Některé věci prostě nejsou pro laiky, ať se jim to líbí nebo ne! Už jenom ta věta, že kdybychom mu poradili tak by nemusel odpojovat zemění, jasně svědčí o tom, že se snaží zbavit zodpovědnosti a pokouší se vydírat. Já s tímhle nechci mít nic společného. U nové instalace TN-S není potřeba nic odpojovat, pokud je ovšem správně udělaná. Pokud ale někdo řeší jednu fušeřinu jinou fušeřinou, tak je to jeho věc!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
davidasisuž je asi mrtev,přitom to bylo tak snadné,když mu to vyřešil team techniků z Brna,amen R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeTak mám novou zkušenost. Bohužel to nebylo tím odporem, jak jsem měřil pomocí multimetru. Ono sice na chvilku pomohlo to odpojení HDMI od PC a od druhé TV odpojení zemnícího kolíku, ale problém se vrátil.Tak jsem s technikem zkoušeli dál, až jenom náhodou jsem oddělal DVD přehrávač, na kterém stojí ten příjímač TechniSat. A bylo hned po problému. Celou dobu to jede v pořádku, bez problému. Dnes jsem zkoušel vrátit DVD přehrávač na původní místo, nezapínal jsem ho a ani nepropojoval žádným kabelem. Na něho jsem dal přijímač a problém se hned objevil ... Dobrý, co? Já si to vysvětluji tak, že DVD přehrávač(zn.Sigmatek) je celý kovový a druhá věc, může mít v sobě nějaké silné trafo, které může vydávat ruchy. Prostě jednoduše řečeno, za celou tuto anabázi může blbej DVD přehrávač ... ;P |
davidasis
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeSigmatek má tutově uvnitř transformátor s EI plechy a patrně už po letech jsou uvolněné, takže to muže být tím.Chtělo by trafo vyndat, rozebrat, nechat v navijárně přemotat, plechy pak nechat prolejt voskem, aby nemohli při velkém odběru rezonovat. R^ On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačenj.Já jsem s ním měl od začátku samé problémy.Byl 3x na reklamaci.Kdybych měl už koupené multimediální PC k TV, tak by Sigmatek letěl do popelnice ... :dead: |
davidasis
![]() |
|
tady někdo kecáRE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeVšak jo,to jsem včera udělal.Všechno jsem dal do jedné zásuvky a přestalo to. Dobře,když technik je podle vás bastlíř,tak mně poraďte,co mám dělat dál.Zatím jsem vyzkoušel všechny možné rady a postupy,co tady byly řečeno nebo mě napadli,ale pořád nic. Registrován: 08/2012, Autor: davidasis tak z jiné zásuvky to nedělá "může mít v sobě nějaké silné trafo, které může vydávat ruchy",jako vtip dobré R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
poslušně hlásímže som z toho volaaký zmätený.vše souvisí se vším! ale jak v tomto případku ??? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
je to málokdyale tentokrát mne výr předběhl, no jo už je brzy tma !!! :8) |
tonek
![]() |
|
tonekR^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeHa ha.Jak jste všichni vtipní :laughing:Platí to, co jsem naposled napsal. Jinak, jak jsem tady psal, musel jsem si nakonec poradit sám, jako vždy. :sly: |
davidasis
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačetak ať se ti to i nadále dařía zase napiš! my ale nejsme vtipní my jsme BLBÍ! |
tonek
![]() |
|
děkujemenašemu mluvčímu,že to za nás sdělil,teda to DVD to je bomba,jestli něco neprozradil,tady to řešení mají někteří jako know how R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
davidasistak proč??? :laughing: :laughing: :-/ to tady řešíš a taháš vědomosti když si "jako vžy musíš poradit sám" :O :laughing: :laughing: :laughing: A nevěřím tomu že to dělá dvd-ty ses zalek toho jak ti tady rozmluvili tu prasárnu s pen.Tak si rychle vycouval a vymyslel že to máš a rychle si to tady ukončil.A divím se že to admin nesmazal/třeba to nečetl-nečte/protože takové "odborné"rady s jakýmkoliv odpojováním vodičů jsou na kriminál,a takové rady může poskytovat jenom (nevhodné slovo) nebo (nevhodné slovo) který si říka elektrikář,je ale fakt že elektrikář může být kdokoliv třeba jézedák když nemá práci pak to podle toho vypadá.Takové "rádoby" a "umělecké" rady je potřeba okamžiě mazat protože je to o "kejhák", otázka čí!! |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímačeslávista: Nevím, proč se rozčiluješ. Já jenom píšu to, jak jsem to vyřešil a čím to bylo. Když mně nevěříš, klidně se stav, předvedu ti to. On ten problém je někdy totiž způsoben úplnou blbostí, nemusí to vždycky být pro hi-tech technika ...A věřím tomu, co psal "Saxon". To by dávalo smysl. Každopádně, jak jsem slíbil, napsal jsem to,jak jsem to vyřešil a čím to bylo. Pro ostatní, kdo má stejný problém, tak budu rád, když jim tato rada pomůže a asi bych to tady ukončil, jelikož je po problému. :8) |
davidasis
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147 | |
![]() |
|
![]() |