Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Propojení zvuku

Dobrý den, vůbec z toho nejsem chytrý a tak bych se rád zeptal, když mám na sat. receiveru výstup audio digital a na tv SPDIF zda lze tyto výstupy propojit a popř. jakým kabelem.
Předem děkuji za odpověď

Jackass
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Propojení zvuku

Pokud máš na satelitu Optical OUT, kup za kilo optický kabel a jedeš....

hotovyrad
Registrace: 3/2011

RE: Propojení zvuku

Ano na satelitu je to optika, ale nevím jestli je to na té tv optika to SPDIF

Jackass

to jackass

SPDIF nebo optical je jedno a totéž, pokud máš na obou stranách barikády stejný hranatý dutý konektor, kde svítí červené svetlo, hrát to bude

hotovyrad

pokud mas oba vstup i vystup stejne (opticke nebo koax), tak kabelem, pokud ne, tak napr. timto http://www.hdtvsupply.com/difiopttodic.html + samozrejme jeste kabely

milanm
Registrace: 3/2006

kabely

Kabely samozřejmě když uvidíš na krámu 3D, tak jsou lepší... Možná abys byl vepředu před vývojem, vezmi raději 4D :-)))) P.S.: Myšleno v legraci, nejsi blbej.. jakákoliv optika za pár grošů samozřejmě postačí, ale bacha na délku, prodávají se i pouhé 30cm.....

hotovyrad

Kdyz budes mít na obou stranách opticky konektor ktery sviti, tak se jedna o vystup, takže tyto dva konektory sice propojit lze, ale je to blbost. Vystup s výstupem radi propojit jen Lojza.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Všechno špatně. TV mají jen optický výstup a ne vstup. Potřebuješ zesilovač s optickými vstupy o do nich zapojíš TV i SAT.

visper
Registrace: 5/2008

to jackass

předpokládám, že význam pojmů "in" a "out" znáš, tak propojíš vstup s výstupem.... :-) Není to nic složitého...

hotovyrad

to visper

nesmysl... na 60ti palcové plazmě LG mám 2 optické vstupy a jeden výstup. Právě ty vstupy jsou na TV celkem dobrá věc. Člověk nemusí cpát výstup v Dreamu a BD playeru do zesilovače, který pak musí při změně vstupu přepínat.... Tak je oba nacpe do TV, z ní vyleze kabel do zesilovače, který nastaví na vstup TV.... Já osobně mám zvuk vedený HDMI ze SATu a BD do TV a pak separátně z obou přístrojů do zesilovače pro případ poslechu aniž bych chtěl zapínat TV.... možností je kvantum....

hotovyrad

dodatek

separátně optikou samozřejmě.....

hotovyrad

Tak Vám všem děkuji, ale na tv je to výstup, takže pro mě na nic. Chtěl jsem jenom vylepšit zvuk, teď mám DM 500s propojené s tv scartem a je to dost utlumené.

Jackass

hotovyrad

Ale jo, jsou i takové TV, není to ale běžné. Pokud má TV jen jednu optickou "díru", tak je to vždy výstup.

visper

to jackass

No ale na zesilovači optický vstup máš ne? nebo fakt jen vstup? Nemáš SPDIF/OPT vstup na ani jednom přístroji? No a co HDMI, ten na TV nemáš?

hotovyrad

Jackass

Posílat digitální audio do TV nema zádný smysl. Reprodukce audia z TV je kmitoctove velmi omezena a vetsinou je doprovázena rusivymi pazvuky díky ozvucnici. Digitální audio posílejte jen do externího sound systému, ktery disponuje kvalitními boxy a receiver dekodery prostorového zvuku. Tem vám taky žádná TV neprehraje. Navíc, HDMI rozhranni přenáší do TV i zvuk, to jen tak pro doplnění.

On Air!

Saxon

to visper

samozrejme koncepčně starší přístroje tak moc vybavené nejsou, navíc pokud jde o SPDIF konektivitu u HiFi komponentů, jsou firmy propagující hlavně koaxiální digitální propojení (Denon) a jiné zase optiku (Yamaha)....

hotovyrad

Saxon, visper: Přesně tak!

Longines
Registrace: 3/2012

mam LCD LG a take pouze opt vystup - co jsem ale zjistil je, ze vesktere audio vstupy (HDMI, SCART,...) propousti timto opt vystupem - takze mam TV propojenou optikou se zesilovacem a neresim prepinani ruznych zvukovych vstupu. Samozrejmosti jsou i samostatne vstupy do zesilovace,ale je i takova moznost mit to vse na jednom ;)

deepex

Prima diskuse

Jak v mateřský školce. Ještě že je tu ten Saxon a Visper

Jackass: Abys dostal kvalitní zvuk např. i z DM500S, která nemá HDMI, musíš mít přístroj, který obsahuje dekodér prostorového zvuku. Nejlépe tedy AV Reciever. Když propojíš HDMI č.1 TV s AV recievrem HDMI kabelem, který podporuje ARC, tak z TV dostaneš zvuk zpátky do Av Recieveru, tam se zvuk rozloží na jednotlivé složky a podle nastavení Ti je Rec. pošle do příslušných reprobeden. Jo a ta TV to musí podporovat, asi 2 roky zpátky to umí většinou všechny.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Morous

Souhlas s první větou. Hlavně že jsem se dozvěděli, jakou mají v Yamaze koncepci...

Taky jsem si říkal, že DM mívali DVI výstup, tak proto asi ten tread o propojení audia. Pamatuji si to ještě z příspěvků od Antonína... Jak jsou na tom DM nevím, páč je neznám, jsem VUčkař. ;)

On Air!

Saxon

Yamahu nemam,nakonec jsem koupil Onkyo a bedny DALI CONCEPT6. A k tomu Hdmi kabel za 120 Kč,-.
Z toho DM500S-když se to prožene Onkyem leze celkem slušnej zvuk-záleží na zvukovej stopě, ale někdy je lepší jak z kabelovky. Protože ten DM500 má jenom SCART, tak ten zvuk tam posílám právě oklikou přes TV a HDMI/ARC do Resieveru.

Jak zlevní Ultimo v Německu tak do toho asi pudu. Ještě si to srovnam s Xtrendem 9500. Možná do tý doby budou s Gb ethernetem

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra