![]() |
|
Propojení zvukuDobrý den, vůbec z toho nejsem chytrý a tak bych se rád zeptal, když mám na sat. receiveru výstup audio digital a na tv SPDIF zda lze tyto výstupy propojit a popř. jakým kabelem.Předem děkuji za odpověď |
Jackass
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 94 |
![]() |
|
Propojení zvukuPokud máš na satelitu Optical OUT, kup za kilo optický kabel a jedeš.... |
hotovyrad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 1 832 |
![]() |
|
RE: Propojení zvukuAno na satelitu je to optika, ale nevím jestli je to na té tv optika to SPDIF |
Jackass
![]() |
|
to jackassSPDIF nebo optical je jedno a totéž, pokud máš na obou stranách barikády stejný hranatý dutý konektor, kde svítí červené svetlo, hrát to bude |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Propojení zvukupokud mas oba vstup i vystup stejne (opticke nebo koax), tak kabelem, pokud ne, tak napr. timto http://www.hdtvsupply.com/difiopttodic.html + samozrejme jeste kabely |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
kabelyKabely samozřejmě když uvidíš na krámu 3D, tak jsou lepší... Možná abys byl vepředu před vývojem, vezmi raději 4D :-)))) P.S.: Myšleno v legraci, nejsi blbej.. jakákoliv optika za pár grošů samozřejmě postačí, ale bacha na délku, prodávají se i pouhé 30cm..... |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Propojení zvukuKdyz budes mít na obou stranách opticky konektor ktery sviti, tak se jedna o vystup, takže tyto dva konektory sice propojit lze, ale je to blbost. Vystup s výstupem radi propojit jen Lojza.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Propojení zvukuVšechno špatně. TV mají jen optický výstup a ne vstup. Potřebuješ zesilovač s optickými vstupy o do nich zapojíš TV i SAT. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
to jackasspředpokládám, že význam pojmů "in" a "out" znáš, tak propojíš vstup s výstupem.... :-) Není to nic složitého... |
hotovyrad
![]() |
|
to vispernesmysl... na 60ti palcové plazmě LG mám 2 optické vstupy a jeden výstup. Právě ty vstupy jsou na TV celkem dobrá věc. Člověk nemusí cpát výstup v Dreamu a BD playeru do zesilovače, který pak musí při změně vstupu přepínat.... Tak je oba nacpe do TV, z ní vyleze kabel do zesilovače, který nastaví na vstup TV.... Já osobně mám zvuk vedený HDMI ze SATu a BD do TV a pak separátně z obou přístrojů do zesilovače pro případ poslechu aniž bych chtěl zapínat TV.... možností je kvantum.... |
hotovyrad
![]() |
|
dodatekseparátně optikou samozřejmě..... |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Propojení zvukuTak Vám všem děkuji, ale na tv je to výstup, takže pro mě na nic. Chtěl jsem jenom vylepšit zvuk, teď mám DM 500s propojené s tv scartem a je to dost utlumené. |
Jackass
![]() |
|
hotovyradAle jo, jsou i takové TV, není to ale běžné. Pokud má TV jen jednu optickou "díru", tak je to vždy výstup. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
to jackassNo ale na zesilovači optický vstup máš ne? nebo fakt jen vstup? Nemáš SPDIF/OPT vstup na ani jednom přístroji? No a co HDMI, ten na TV nemáš? |
hotovyrad
![]() |
|
JackassPosílat digitální audio do TV nema zádný smysl. Reprodukce audia z TV je kmitoctove velmi omezena a vetsinou je doprovázena rusivymi pazvuky díky ozvucnici. Digitální audio posílejte jen do externího sound systému, ktery disponuje kvalitními boxy a receiver dekodery prostorového zvuku. Tem vám taky žádná TV neprehraje. Navíc, HDMI rozhranni přenáší do TV i zvuk, to jen tak pro doplnění.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to vispersamozrejme koncepčně starší přístroje tak moc vybavené nejsou, navíc pokud jde o SPDIF konektivitu u HiFi komponentů, jsou firmy propagující hlavně koaxiální digitální propojení (Denon) a jiné zase optiku (Yamaha).... |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Propojení zvukuSaxon, visper: Přesně tak! |
Longines
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 652 |
![]() |
|
RE: Propojení zvukumam LCD LG a take pouze opt vystup - co jsem ale zjistil je, ze vesktere audio vstupy (HDMI, SCART,...) propousti timto opt vystupem - takze mam TV propojenou optikou se zesilovacem a neresim prepinani ruznych zvukovych vstupu. Samozrejmosti jsou i samostatne vstupy do zesilovace,ale je i takova moznost mit to vse na jednom ;) |
deepex
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
Prima diskuseJak v mateřský školce. Ještě že je tu ten Saxon a VisperJackass: Abys dostal kvalitní zvuk např. i z DM500S, která nemá HDMI, musíš mít přístroj, který obsahuje dekodér prostorového zvuku. Nejlépe tedy AV Reciever. Když propojíš HDMI č.1 TV s AV recievrem HDMI kabelem, který podporuje ARC, tak z TV dostaneš zvuk zpátky do Av Recieveru, tam se zvuk rozloží na jednotlivé složky a podle nastavení Ti je Rec. pošle do příslušných reprobeden. Jo a ta TV to musí podporovat, asi 2 roky zpátky to umí většinou všechny. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
MorousSouhlas s první větou. Hlavně že jsem se dozvěděli, jakou mají v Yamaze koncepci...Taky jsem si říkal, že DM mívali DVI výstup, tak proto asi ten tread o propojení audia. Pamatuji si to ještě z příspěvků od Antonína... Jak jsou na tom DM nevím, páč je neznám, jsem VUčkař. ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Propojení zvukuYamahu nemam,nakonec jsem koupil Onkyo a bedny DALI CONCEPT6. A k tomu Hdmi kabel za 120 Kč,-.Z toho DM500S-když se to prožene Onkyem leze celkem slušnej zvuk-záleží na zvukovej stopě, ale někdy je lepší jak z kabelovky. Protože ten DM500 má jenom SCART, tak ten zvuk tam posílám právě oklikou přes TV a HDMI/ARC do Resieveru. Jak zlevní Ultimo v Německu tak do toho asi pudu. Ještě si to srovnam s Xtrendem 9500. Možná do tý doby budou s Gb ethernetem I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
![]() |