Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Dreambox - duchy na obrazovce

Zdravím, měl by někdo radu k následujícímu problému.. mám DM500 HD plus běžnou Samsung LCD full HD TV. Nedávno jsem zakoupil AV reciever a když jsem připojil DM přes HDMI pozoroval jsem zhoršení obrazu. Jde o jakoby "duchy", které se dělají např. kolem siluet postav při rychlejším pohybu. Děje se to jak u SD tak i HD programů, ale ne u všech. Nedokázal jsem vypozorovat souvislost. Tak jsem to zrušil, DM propojil postaru HDMI přímo do TV a do recieveru jde jen zvuk přes optiku. Jev s duchy zmizel a pohoda. Teď se mi ale DM nějak "zbláznil" aniž bych dělal nějaká nastavení. Např. se na několik dní popletly hodiny a nešly nastavit. Co horší.. zjevil se ten jev s duchy. Některé programy co byly dřív v pořádku zlobí. Prošel jsem všechny video nastavení a vše se zdá být jako normálně. Co s tím? Reset a vypojení ze sítě jsem zkoušel..

Arsenalek
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dreambox - duchy na obrazovce

Zkus dát znovu E2,znovu konfiguraci a nastavení,nový ,nebo stejný starý SW po přeflešnutí snad pomůže.. :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

to neni duch

to je kulohtyz.

kalanagg
Registrace: 1/2006

Připojils k DM ten AV rec. a mohlo tam zpětnou vazbou něco nalézt, už jsem se s tím setkal, ale netvdím to na 100%, že u Tebe je to samé. A jak píše kolega hery, jen bych to doplnil - po restartu to nechat přes noc odpojený od el. proudu /TZV. vynulovat i proudově/, aby zapoměl a potom znovu instalovat. To vynulování se dá urychlit -jak - přemýšlej. A zas z mrtvi-vstání digi-sata, se taky musí umět a vědět jak a nezmatkovat, si umí spočítat návrat dat i bez přípojení k el. proudu po odpojení na noc, ale to není nic nového, o tom se zde taky psalo. Zas netvrdím, že každý SAT-rec. R^

CES
Registrace: 4/2007

CES.

Hele, jak se dělá to z mrtvi-vstání digi-sata? To mě docela zajímá. Díky.

bretah
Registrace: 9/2012

bretah

To se stane tak, když je SAT tak rok odložen ve skříni, ho zapneš, nerozsvítí se display s hláškou " READY" - nerozsvíti se vůbec a dává na obrazovku hlášky : video OUT, není signál, ... . Ale menu třeba chodí, obraz z družice naběhne zakostičkuje a pak je tma. Sat se nestihl v tom kvantu přijímaných dat, dopočítat zapomenutych dat na základní instální natavení. To další máš výše popsáno, a netvrdím, že každý SAT. R^

CES
Registrace: 4/2007

Misko vtipkar dava 100 bodov:).

hdpe
Registrace: 11/2007

jajo a pajo tiež 100 bodov

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee