Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

jakou TV 46-47 palcu do 20 000 kc?

nejdulezitejsi kriterium vyberu je kvalita obrazu a slusny zvuk. Musi mit moznost prehravani filmu z USB a moznost nastaveni orezani obrazu z 4:3 na 16:9, nejen roztahnuti obrazu. 3D nepotrebuji.

Dle dTestu v teto cene nejlepe dopadly:
* Samsung UE46ES5500
* LG 47LW4500
* Sony KDL-46EX721

Mate s nimi zkusenosti nebo vite o nejakych dalsich testech TV s uhloprickou 46-47 palcu?

Ted mame Samsung LE40C650, ktera v dTestu 2010 v kvalite obrazu excelovala, ale nyni ma pro nas malou uhlopricku.

Lubos237
Registrace: 12/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 103
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jakou TV 46-47 palcu do 20 000 kc?

Tady je jiný problem,SD-HD,na sledování sd bych nekoupil full hd,naopak ready zobrazí HD,ale není to ono,mám zatím 42PX80-obraz sd je výborný,ale hd už pokulhává,ikdyž je rozdíl rozeznatelný,naopak viděl jsem sd na full-mizerie,to se bavíme o plazmě,levné lcd/led/ neberu ani do huby !!! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

jistě chápeš

,že televize se jmenuje PLAZMA,musím připustit,že vývoj Led-LCD monitorů vs.TV pomalu dohání kvalitu Plazmy,jenže vývoj stále trvá a to něco stojí ,proto srovnání Plazma 11000kč=Led 35000Kč,aktivní panel plazma TV má zhruba o 1/3 větší spotřebu,ale rozdíl v ceně ti ji platí na 15 let,tak si vyber R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Jistě chápeš,že televize se jmenuje LED.Tak si vyber ten Samsung a ne nějaký plazmaradiátor :laughing:

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Péťa bude furt všem cpát koktávku za jedenáct místo Bmw za pětatřicet. Vždyť má větší kufr a rozdíl se nikdy nevrátí tak proč, že.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

RE: moj nazor

Dnesne tv sa vyrabaju tak, ze ked sa pokazia, nikto Ti ho uz neopravi, kup si radsej drahsiu vec,lebo v tomto som spravil obrovsku chybu, ktoru uz nikdy nespravim.Nadupane monstrum Ti vydrzi daleko viac ako lacne napodobneniny.

majky
Registrace: 1/2012

Resil jsem nedavno podobnou situaci a nakonec zvolil LG 47LW4500. Pokud ji sezenete tak hodne dobra volba za slusny peniz. U me to bylo 18k a spotreba 60W, plazma skoro 3x vyssi. Obrazove kvality subjektivni je treba vyrazit nekam ocihnout. Na plazmach mi osobne vadi spotreba, blikani a nejsou uplne vhodne pro propojeni s pc.

Pavlis42
Registrace: 9/2009

to Pavlis

Plazmy blikají? No nevím, asi piješ špatnou kořalku :-)

Spotřeba je argument lichý... Při porovnání stejně veliké plazmy a LED se rozdíl ceny v NEprospěch LED vrátí díky nižší spotřebě za více než 10 let při snad 8mi hodinovém používání :-))) Tohle je opravdu ekonomická úvaha na Nobelovku :-)

hotovyrad
Registrace: 3/2011

hotovyrad

No nevím jak jsi na to přišel. Já když jsem před rokem kupoval TV (Panasonic), tak rozdíl v ceně mezi LED TV a plasmou byl něco kolem 4 tisíc Kč. Televize u mě "běhá" v průměru minimálně 10 hodin denně, a víkendu jde i od rána do pozdního večera či přes půlnoc. Rozdíl ve spotřebě byl cca 55 Wattů. Takže při ceně něco přes 5,20 Kč za kWh ten jeden rok dělá přes 1000 Kč.
Musím podotknout, že LED TV mi svým obrazem v dané cenové relaci vyhovovala, takže je irelevantní srovávat tu plasmu s nějakou LED TC za 35 tisíc (jak už jsem tu někde viděl), protože ta už má obraz "něco jako" plasma.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

A jak by mohly fungovat kdyby neblikaly? Plazmová buňka zná jen dva stavy: svítí - nesvítí. Veškeré odstíny musí vyblikávat změnou šířky pulzu. Někomu to vadí a na někoho to působí blahodárně, s tím nic nenaděláte.

visper
Registrace: 5/2008

oprava

LED TV za 35... ne LED TC za 35...
(to pro rejpaly)

joscer

Ano, plazma bliká. Zhruba před 20 měsíci jsem si koupil plazmu Panasonic a nahradil jsem tím LCD na který jsem byl zvyklej a zhruba první měsíc jsem vnímal i to blikání a docela mi i vadilo a rušilo při sledování. Samozřejmě za nějakej čas si na to člověk zvykne a přestane to vnímat. Zrovna nad tím uvažuju, že přejdu zase zpátky na LCD (samo že myslím LED), pravděpodobně do LG, asi do modelu LM670S. Ta spotřeba hraje taky dost velkou roli, když mi doma telka běhá zhruba 10 denně, o víkendech až 16 hodin. Pak je sakra rozdíl, jestli mi to žere zhruba nějakejch 200w, nebo jen 60w. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

to joscer

Cena za kW 5,20? To je trochu moc, ne? standardní e-tarif od ČEZ je 3,03 s DPH ve vysoké a 2,27 s DPH v nízké sazbě :-) Při 5ti hodinách denně je rozdíl smazán za 266 dne. a to jsem počítal s vysokým tarifem a v průměru předpokládám, že těch 5 dnů bude spíše víc, než míň.... Navíc stejně vybavená a veliká LED stojí zcela jistě více, než o 4000 proti plazmě.... spíše bych to viděl 5-6 tisíc... Nemám problém říct, že lidé kupující LED jsou ve velké většině rozhodnuti pro LED jen na základě kritéria "JPP"....

hotovyrad

eemil

200W? To Ti řekla ta "jedna paní"? 60ti palcová plazma bere v průměru 124W, mohu zaslat graf, měřeno profi wattmetrem se záznamem - dělám technika v ČEZu :-) Mimochodem, pokud se bavíme o šedesáti palcích, tak LEDku v takovém rozměru koupíš za trojnásobek ceny plazmy.... A je hloupost porovnávat LEDky 42-46 palců s plazmami o několik řádů výše...

Ale každému co jeho jest...

hotovyrad

hotovyrad

Cena za kWh je podle mě dána tak, kolik jsem za poslední rok zaplatil CELKEM za dodávku elektřiny podělená spotřebou (cca 2300 kWh). A to je u mě přesně 5,29 Kč za kWh. Nebo ty snad platíš JEN silovou elektřinou a žádnou tu "omáčku" kolem?

joscer

to je prekvapeni ze blikaj:) Ne vsichni si to pripousti to je pravda. Co je pricinou je zname, nejlepe v tomhle boduje Panasonic. Ale at si to kazdej vyzkousi na vlastni oci...
Co se spotreby tyce, predpokladam ze kazdy umi pocitat takze si navratnost v jeho pripade dokaze scitnout a tim i zda to je ci neni relevantni v porovnani kupnich cen. Myslim ze neni treba o tom polemizovat...

Pavlis42
Registrace: 9/2009

to joscer

Kombinací zvoleného tarifu a způsobu platby se té omáčky můžeš zbavit....

hotovyrad

hotovyrad

Ano, odhadnutej průměr je těch 200w a to jsem "jen" na úhlopříčce 42". Schválně jsem si koupil zásuvku s měřákem a při reklamě na redbull není problém aby to vyskočilo i na 290w. Nejšastěji se právě pohybuju v rozmezí 180 -220w. :lookaround:

eemil

eemil

250 mi žrala moje první 42 z roku 2004, ale letos kupovaná šedesátka nad 170 nejde ani ve špičce... a 60 palců není zrovna málo... Kolega z práce si koupil LG50PS500 (typ sypu z hlavy) a má dlouhodobý průměr 118W. Ale jak jsem psal, je to každého preference a každého boj.... Už samotná existence tématu "jaká TV? poraďte" je stupidní, pokud předpokládám, že pisatel je svéprávný a má své oči a svou ekonomickou rozvahu...

hotovyrad

hotovyrad

jasně, když ji uškrtím, tak bude žrát nějakejch 120w, ale to pak budu mít stejnej obraz jako jsem měl kdysi na 10 let starej TV Selena (sděláno v CCCP), kde byla už v prrrr obrazovka a díky tomu musel bejt hodně ubranej kontrast. :lookaround:

eemil

Každopádně doporučuji plazmu. Lépe dvě. Koupelnu s ní vytopíš a ještě se před ní stará namaluje.

Tomik535

eemil

Nikdy jsem něměl zaplý žádný ECO mod, spotřebu jsem nikdy neřešil, tohle je změřené a ve své podstatě, pokud by to žralo půl kilowatty, bylo by mi to fuk, protože chci mít nějakou úroveň a velikost obrazu a to mi ta TV poskytuje

hotovyrad

Každému co jeho jest - každý má jiné potřeby a nároky (podle této diskuse by se nemohly prodávat lowendy a co myslíte? Prodávají se!) a lidé jsou spokojení, respektive: zvyknou si a ten zbytek pak tady na diskusi hájí to své... . Já například vyměnil plazmu Panasonic (a bylo to těžké rozhodování) za LCD Panasonic kvůli požadavku pasivního 3D a taky si zvykám a už mně to pomalu nepřijde...

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

argument spotřeba

....je dnes lichý a stupidní. Staré 21 palcové CRT žraly 120W taky a dle přímé úměry a vzorce, že vždy je něco za něco, tak by musela 42 palcová plazma žrát 480 a více wattů, aby byla proti CRT nehospodárná - a to se už vůbec nebavím o obrazové kvalitě...

Ale někdo hold když chce mít problém, tak si jej vyrobí, a to je celé...

hotovyrad

Jak to vysvětliš aji moji mamě, tak budeš genius!

Tomik535

to Tomik

Je mi známo, že jsi odpůrce plazmové technologie, ale dětinský až infantilní způsob, jakým to dáváš najevo je k smíchu - i když člověk by nejraději zaplakal... Rv

hotovyrad
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 103

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra