![]() |
|
vliv diseqC přepínače na kvalitu signálupotřebuji se poradit - mám TechniSat MF4S-CC, k tomu monoblok 23,5/19,2, parabola OP85. Systém mám sladěný tak, že přijímač deklaruje na pozici 23,5 (střed) kvalitu signálu 100% a sílu 10dB, všechno jsou to max. hodnoty na stupnici. Teď jsem zapojil diseqC přepínač EMP pro pozici 28,5°, hodnoty na 23,5 spadly na 85% a 9,7dB. Spíš bych chápal, kdyby klesly dB, proč spadly procenta?? S parabolou jsem nepohnul, ani nejde jemně doladit. Díky za názory..... |
kmasek
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 45 |
![]() |
|
Asi to budenormální. Já měl venku taky přepínač na 2 paraboly, a nakonec jsem ho musel vyhodit a natáhnout druhý kábl. Přepínač mi utlumoval signál cca o 10%.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: vliv diseqC přepínače na kvalitu signáluJedine co se muže změnit je úroveň signálu, kazde relé EMP ma na oficiálním webu svůj datasheet, tam se podívej. Pokud jsi udělal dobře konektory a relé je v pořádku, tak můžeš byt v klidu. Bez měření neni vedeni. Teploměry na receiveru nadavaji relevantni udaje.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Každé elektronické reléje zdrojem impedančních nehomogenit, takže zhoršení kvality signálu je docela normální. Otázkou je, jak moc se ta kvalita zhorší.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Technisaty fungují i při mnohemhorších parametrech bezchybně, tak wo co gou???Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
koukej naobraz a ne na teploměry R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
Mě se obrazkvalitativně nezměnil, ale těch 10% dolů znamenalo ,že to při slotě vypadlo daleko dříve než bez přepínače.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
re: vliv diseqC přepínače na kvalitu signáluděkuji všem za odpovědi!!to Saxon: kabely na propojení LNB a Diseq jsem koupil lisovaný Mascom 1m, abych u ručně dělanýho spoje nenadělal zbytečnej šum (je kabel Mascom OK??) Stejně mám takový subjektivní pocit, že obraz není úplně na 100% to co byl,co do ostrosti,ale na druhé straně spoje jsou co do čistoty OK,změny měřitelných hodnot zanedbatelný,tak to asi nebudu dál studovat. to Enik: koncovky kabelu Mascom jsou "pozlacený", vstup přepínače je "silver", z pohledu jak píšeš impedančních nehomogenit je lepší spojovat dva konektory se stejným povrchem, čili vzniká v mým případě zbytečný útlum nevhodnou kombinací nebo je to jen můj výmysl?? díky! |
kmasek
![]() |
|
RE: vliv diseqC přepínače na kvalitu signáluZmena ostrosti obrazu je naprosto vyloučena. Za normálních okolnosti je připojeni OP/POS relatka naprosto nepodstatné na vliv přijmu signálu z Aster 19 až 28e, pokud jsou anténa 85cm a multifocus správně nastaveny.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: vliv diseqC přepínače na kvalitu signáluSaxon, díky za odpověď. Díval jsem se do galerie (dokonalá!!), můžu vědět, jaký koax tam vidím? Draka? děkuji. |
kmasek
![]() |
|
RE: vliv diseqC přepínače na kvalitu signáluCavel 703 v PE.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: vliv diseqC přepínače na kvalitu signáluTen koaxial od mascomu je tak trochu loterie.Jsou to zalisovany konektory v plastu.Mozna ze ten utlum zpusobuje spatny kontakt na opleteni.Stredovy vodic by mel mit prumer 0,6 az 0,8 mm.Ja pouzivam koaxial Nordix 402 CU 7mm s medenym opletenim,folii a stredovym vodicem 1,15mm.Zkus dat jiny Diseqc prepinac co to udela.Treba od Golden Interstar GI-211.Utlum na signale jsem zpozoroval az za Diseqc prepinacem na konci 33metru dluheho koaxialu Nordix 401 CU 5mm se stredovym vodicem 0.8mm.Konektory mam klasicka F ka zn. Schweiger. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
bože coblbnete,jaký koax,jaké konektory,jaké zlato,koax stejný,konektory stejné,přidal jen disecs,tak ,kde je útlum?,nic neřeš,pokud to chodí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
tedamusím souhlasit s pierrepetr, kmasku, žádnej zbytečnej šum u ručně dělanýho kabelu neuděláš, zlato stříbro všechno jedno, prostě ten přepínač má nějakej útlum, no, ale úplně v tvém případě zanedbatelnej, hledáš vědu tam, kde nejni.tady http://emp-centauri.cz/cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=19&id=31 vidíš průchozí útlum 5dB průměrně - chápeš? |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
![]() |