Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

vliv diseqC přepínače na kvalitu signálu

potřebuji se poradit - mám TechniSat MF4S-CC, k tomu monoblok 23,5/19,2, parabola OP85. Systém mám sladěný tak, že přijímač deklaruje na pozici 23,5 (střed) kvalitu signálu 100% a sílu 10dB, všechno jsou to max. hodnoty na stupnici. Teď jsem zapojil diseqC přepínač EMP pro pozici 28,5°, hodnoty na 23,5 spadly na 85% a 9,7dB. Spíš bych chápal, kdyby klesly dB, proč spadly procenta?? S parabolou jsem nepohnul, ani nejde jemně doladit. Díky za názory.....

kmasek
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Asi to bude

normální. Já měl venku taky přepínač na 2 paraboly, a nakonec jsem ho musel vyhodit a natáhnout druhý kábl. Přepínač mi utlumoval signál cca o 10%.

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

RE: vliv diseqC přepínače na kvalitu signálu

Jedine co se muže změnit je úroveň signálu, kazde relé EMP ma na oficiálním webu svůj datasheet, tam se podívej. Pokud jsi udělal dobře konektory a relé je v pořádku, tak můžeš byt v klidu. Bez měření neni vedeni. Teploměry na receiveru nadavaji relevantni udaje.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Každé elektronické relé

je zdrojem impedančních nehomogenit, takže zhoršení kvality signálu je docela normální. Otázkou je, jak moc se ta kvalita zhorší.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Technisaty fungují i při mnohem

horších parametrech bezchybně, tak wo co gou???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

koukej na

obraz a ne na teploměry R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Mě se obraz

kvalitativně nezměnil, ale těch 10% dolů znamenalo ,že to při slotě vypadlo daleko dříve než bez přepínače.

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

re: vliv diseqC přepínače na kvalitu signálu

děkuji všem za odpovědi!!
to Saxon: kabely na propojení LNB a Diseq jsem koupil lisovaný Mascom 1m, abych u ručně dělanýho spoje nenadělal zbytečnej šum (je kabel Mascom OK??)
Stejně mám takový subjektivní pocit, že obraz není úplně na 100% to co byl,co do ostrosti,ale na druhé straně spoje jsou co do čistoty OK,změny měřitelných hodnot zanedbatelný,tak to asi nebudu dál studovat.
to Enik: koncovky kabelu Mascom jsou "pozlacený", vstup přepínače je "silver", z pohledu jak píšeš impedančních nehomogenit je lepší spojovat dva konektory se stejným povrchem, čili vzniká v mým případě zbytečný útlum nevhodnou kombinací nebo je to jen můj výmysl??

díky!

kmasek

Zmena ostrosti obrazu je naprosto vyloučena. Za normálních okolnosti je připojeni OP/POS relatka naprosto nepodstatné na vliv přijmu signálu z Aster 19 až 28e, pokud jsou anténa 85cm a multifocus správně nastaveny.

On Air!

Saxon

Saxon, díky za odpověď. Díval jsem se do galerie (dokonalá!!), můžu vědět, jaký koax tam vidím? Draka? děkuji.

kmasek

Cavel 703 v PE.

On Air!

Saxon

Ten koaxial od mascomu je tak trochu loterie.Jsou to zalisovany konektory v plastu.Mozna ze ten utlum zpusobuje spatny kontakt na opleteni.Stredovy vodic by mel mit prumer 0,6 az 0,8 mm.Ja pouzivam koaxial Nordix 402 CU 7mm s medenym opletenim,folii a stredovym vodicem 1,15mm.Zkus dat jiny Diseqc prepinac co to udela.Treba od Golden Interstar GI-211.Utlum na signale jsem zpozoroval az za Diseqc prepinacem na konci 33metru dluheho koaxialu Nordix 401 CU 5mm se stredovym vodicem 0.8mm.Konektory mam klasicka F ka zn. Schweiger.

HYPER
Registrace: 11/2010

bože co

blbnete,jaký koax,jaké konektory,jaké zlato,koax stejný,konektory stejné,přidal jen disecs,tak ,kde je útlum?,nic neřeš,pokud to chodí R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

teda

musím souhlasit s pierrepetr, kmasku, žádnej zbytečnej šum u ručně dělanýho kabelu neuděláš, zlato stříbro všechno jedno, prostě ten přepínač má nějakej útlum, no, ale úplně v tvém případě zanedbatelnej, hledáš vědu tam, kde nejni.
tady http://emp-centauri.cz/cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=19&id=31 vidíš průchozí útlum 5dB průměrně - chápeš?

lkfreak
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra