![]() |
|
Optibox Zebra vs DiseqC switchAhoj všem. Máte někdo odladěný tento přijímač s DiseqC sw? U Golden Interstaru 4/1 se stává, že relátko sepne-nesepne a nastává tma, bez hlášky o signálu a nepomůže ani přepnutí na poslední kanál/družici, kromě Kolébkového restartu vzadu na panelu.EMP-Centauri 4/1 dochází k občasnému nepřepnutí relátka s nápisem není signál, pomáhá pouze přepnutí na poslední prog.předvolbu/družici a zpátky na požadovanou družici, kde prvně hlásal přijímač není signál. Kabely oblíbené H125 s vodotěsnýma Cabelconama, délka kabelu sat.př-DiseqC do 15m a do 30m, vzdálenost LNB ALPS ke vstup DiseqC sw. pouze na vzdálenost k výložníku, max. 1m. Kabely cvakám už dost let na to, aby byla stejná chyba na dvou různých místech, přesto nepomohla ani výměna za tzv.měřící(rozuměj předladěno, nastaveno doma). Má někdo podobnou zkušenost? Díky za případné připomínky, třeba mě něco natrkne. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchdoplním sw.v.2.25VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchNemáš náhodou v cestě účastnickou zásuvku?Něco podného, ještě s horším chováním jsem měl na Gosat 7055, což je sice obdoba Zebry mini, ale může to mít souvislost. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchNe jedu napřímo. Např. Zebra s Multiswitchem 12/9 od EMP , koncové zásuvky ALCAD + SCHWEIGER bez problému.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchTipnul bych si na ten Golden 4/1. Nezkusil jsi jiný? Většinou mám dvě značky, ale v některých kombinacích přijímač/switch/lnb nepřepínal správně ani jeden. Zkusíš třetí a jede bezchybně.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchmám na takovýhle věci tester Disecq od Spauna, připojím to na RF vstup receiveru a pak na začátek svodu u talíře a hned vidím...JInak k relátkum: poslední dobou mi zlobí relátka 164 od EMP. Nejedou vůbec s měřáky Rover či Trimax, ale receivery s nimi chodí pak kupodivu OK. Právě zminované GI chodí i s měřáky v pohodě. Už jsem si toho všiml za poslední dobu mnohokrát. EMP v beru z IVA. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchALPS - GI - ZEBRA, viz popsané problémy.ALPS - EMP - ZEBRA, viz popsané problémy. Rád bych jich měl po šuplíkách víc. I to šuple potřebuje občas revizi. Půjdu i do Spaunu, ten mi jede v terénu s VT 8000HD, ale dávám přednost českému EMP. Pokud kombinace ALPS-Spaun-Zebra pofičí... Jenže u instalace, kde je Zebra, těžko někdo má Spauna. :))) VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchSaxon: nakupuju u Eltasatu, od srpna už jen u Altroniku, který zn. Eltasat provozoval a teď střelil bůhví komu. U IVO beru zesíky pro IV-V TV pásmo, příp. kanály a je s nimi výborná komunikace. GI i EMP mi s Trimaxem 3500 jedou bez problému. EMP je 164 v profi řadě, economy neberu, na rozvodu se prostě nešetří.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchTohle je duchařina k p.... :(VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchještě dodatek k problému s EMP relátky. Přepínání vůbec neprobíhá, na měřáku údaj o odebíraném proudu ukazuje odběr těsně pod 30mA, což je odběr pouze samotného relátka, takže LNB se vůbec nepřipojí. Ani na prvním portu, ani při krátkodobém odpojení koaxu, se nepřipojí LNB na prvním portu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
beru tyhle:http://www.ivo-pt.cz/satelitni-prepinac-diseqc-4-1-p.164-iw-s4-1pcn-w1-i5227.htmjsem ani nevěděl, že nějaká economy existuje... :bomb: On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchEconomy měli modrý pouzdro, teď jsou snad šedý, jestli mě pamět neklame. Myslím, že jde o totožný výrobek. Omrknu to. Doma pak udělám tišťák na přípravek na měření proudu DiseqC přímo s F-kama a banánkama.Pak to pojedu proměřit. Jsem nebyl dlouho v GESu a GMku. :)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchtaky jsem to zjistil až na stránkách EMP, že mají Economy a profi class, když jsem viděl v nabídce e-shopu dva totožné switche s různou cenou a barvou :)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchHmm, tak 164 v šedém jsem nikdy neviděl. Zato jsem viděl 168 v červeném i v šedém. Je pravda, že těch šedejch jsem poslal na servis EMP docela hodně, ale to i červených. Vždy mě to stálo pouze poštovné, takže to bych neřešil... :)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchVzpomínám si, že mi něco podobného dělal před 10 lety Emtech 200CI s LNB ALCAD a DSC 2/1 sw. Vyřešeno pomocí Tone burst 0/1.Nedělá levnější sw. Schweiger, jako levnější alternativa SPAUNa? Jedu do terénu mrknu ještě večer na alternativu. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
meduzkanapisal som ti mail, na tuto temu. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchEMP P.164-IW + Inverto Red Extend + Optipox Zebra a dost prodaných kusu bez problémů. Takže bych zkusil změnu konvertoru. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 050 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra vs DiseqC switchSatan:na meduzka.sat at gmail nic nedorazilo. Pošli to pls ještě jednou.RAFI: Neříkej, že nějaký sat.rec. nemá rád ALPSy. Tahle instalace byla zrovna jedna z nejblbějších. :( Radši bych měnil relátko. Je pravda, že Zebra s Inverto Quattro Red a MultiSW EMP 12/9 bez problémů. Zatím se, po druhé, závada s GI neprojevila. V každém případě si udělám přípravek na měření U a I na koaxu. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
![]() |