![]() |
|
Nový HD satelitní přijímač pro SkylinkAhoj, sháním pro známý satelitní přijímač a nevim si rady s finálním výběrem.Co od něj očekávám: * čtečku IrDeto * Skylink ready (bude tam nová karta ICE) * USB pro přehrání filmů apod. (není podmínka, jen výhoda) * HDMI * podpora českých znaků Při výběru kladu důraz na cenu, protože chtějí opravdu co nejlevnější variantu, která jim bude fungovat. A teď to, co jsem tak nějak vyfiltroval z netu: Kaon KSF SA710IR (mám možnost sehnat za 1199,-) Kaon KSC SA276IR (mám možnost sehnat za 1899,-) Homecast HS3200IR (2142,-) Mascom MC2200HD (2188,-) Mascom MC250HD (2399,-) Optibox MiniZebra (2499,-) Z výběru jsem vyřadil Strong SRT 8345CI a Techisat Technistar S2 z důvodu, že bych stejně musel dokoupit CI modul pro kartu. Díky za jakýkoliv rady, připomínky a pomoc s výběrem. PS: Osobně se mi nejvíc zamlouvá Kaon KSC SA276IR, ale slyšel jsem, že je problém s updatem firmware. Je to ale jen od jednoho člověka, takže to může být "Jedna bába povídala.". Dál pak Mascom MC2200HD z důvodu dalšího CI slotu do budoucna. Na Optibox MiniZebra jsou zase dobré recenze a hodnocení. |
avalagne
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 19 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylinkrozdíl mezi ČT HD (1 + SPORT), Nova HD ze Skylinku a DVB-T SD je velký... ale pochopitelně záleží na TV na CRT 70cm bude výsledek stejný, na LCD 104 cm propastný |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
DVB-S vs. DVB-T kvalita obrazuTak teď jste mě teda dostali :)) Tak se zeptám jinak... Co byste mi doporučili - Skylink kartu s těma základníma programama nebo pozemní vysílání? Vzhledem ke kvalitě obrazu... Pochybuju, že si totiž někdy koupí nějakej balíček od Skylinku... A jako těch 350,- Kč za rok dá každej, to problém není... V té základní nabídce Skylinku je ČT HD, Nova HD a Prima HD... U DVB-T nevim co vše lze chytit v HD... |
avalagne
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylinkjednoznacne sat a to nejen proto ze na Astre je hafo HD stanic FREE nemecke a davaj treba Fotbal dokumenty atd a to na pozemaku nenajdes:-) |
tanabe
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 1 806 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro SkylinkKdyž už Arivu,tak přidej 300kč a kup 250/combo s dvb-t+ nový procesor ali 3606 s vylepšeným obrazem /,no a další funkce,smázneš to najednou !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylinknebo dej Freesat by UPC ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylinka k tomu nejlépe blue dragon card:O ;) :))) Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
konečne prijimač ready bez problemovPoviem Vam, ze som otestoval a predal cca polovicu značiek z ready prijimačov a bez problemov bola iba zebra veľká a homecast 3200 CIIR, oba maju do rezervy CI slot, poruchovosť nula, problémovosť pre laika najmenšia na Homecaste, bral by som homecast pre laika a pre bežného človeka ovladajúceho užibateľsky pc Zebru veľkú. Pozor zebra mini ma problém! |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 566 |
![]() |
|
zolya mal si aj v rukách OPTEX ORS 9910 HD ? |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylinkoptex nie, hovorim ze cca polovicu boxov som vyskusal, homecast mal v minulosti problem s titulkami na Cinamaxe ale teraz som si vsimol , že už to šlo |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 566 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro SkylinkTechnisat Technistar SIR, ten splňuje co chceš a obrazově nemá konkurenci. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
zolyškoda že si nemal ten OPTEX |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylink* čtečku IrDeto* Skylink ready (bude tam nová karta ICE)????????? nechápu :-/ AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RE: bigjJak nechápeš? :8) Prostě tam bude nová karta od Skylinku... |
avalagne
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylink2zoly:copak ma zebra mini za problem? zebru mini mam a zadneho problemu jsem si zatim nevsiml. |
dungis
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylink...Ahoj, sháním pro známý satelitní přijímač a nevim si rady s finálním výběrem.Co od něj očekávám: * čtečku IrDeto * Skylink ready (bude tam nová karta ICE) * USB pro přehrání filmů apod. (není podmínka, jen výhoda) * HDMI * podpora českých znaků To je zaujímavé,že Ťa pri výbere vôbec nezaujíma kvalita obrazu týchto zariadení.Tvoj výber prijímačov to žial len potvrdzuje.Hlavne nech je to lacné. PS.: No a pokiaľ Ťa začne zaujímať aj kvalita obrazu tak potom Technisat. S pozdravom! Technisat TechniCorder ISIO S/1TB, DigiCorder HD S2/500GB, Samsung UE55F8000
|
artin
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
avalagnedobrá rada-zjisti si příjem DVBT,kup set-top-box s mpeg4 (např.Bensat120HD-po uprage firmware supr)a budeš mít všechny základní programy + ČTHD a Nova HD. Bensat má dobré usscale,takže nerozeznáš obraz od satelitu. A hlavní,že např Bensat seženeš za 800.-Kč a víc neplatíš,žádné sezvisní poplatky, kartu atd. pouvažuj? |
fergus
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro SkylinkMohu doporučit Arivu 150Combo HD, umí přehrávat kdeco (zatím jsme nenašli film, který by nepřehrála) a navíc má tu výhodu, že lze na ní přijímat i pozemní vysílání (máme ji teď doma, tak jsem ji vyzkoušel se settingem od losose z TV Freaku).Kvalita obrazu u všech Ariv je stejná, jako např. u Topfieldu, nebo VU+ DUO, čili normální. Jen je třeba si trochu pohrát s nastavením jak v Arivě, tak u TV... 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylinkprosím je kromě ceny rozdíl v monobloku vis dole v kvalitě obrazu za špatného počasí ? Nebo s jakým máte dobrý zkušenosti ? Já mám Monoblok singl Inverto a spokojenost ted potřebuji na 2 satelity. a twin monobloků od Inverta je mnoho . Sadu LNB nechci na parabole . Jedná se hlavně jak se chovají za špatného počasí , za dobrého je to jedno co bych tam asi dal .1 . Monoblok Twin Inverto 4.3° 2. Inverto BLACK Pro - Twin Monoblock 4.3° 3myslím ještě prima tak nějak |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
Aký prijímač ?Tiež sa prikláňam k tej Arive 202E.Takú podporu má málo prijímačov.Pozri AB fórum,kde najdeš všetko.A obrazovo SD je rovnako zlé aj na kvalitnejších a linuxových prijímačoch.HD myslím v pohode.Záleží aj na bitrate vysielania a ten ako sledujem sa na Skylinku stále znižuje.A ak ide o cenu je to overený prijímač. |
sanopal
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: avalagneSíce neskoro, ale vrátim sa k tvojej otázke. Ja v tej Arive používam kartu ICE, nie čisté Irdeto. A táto karta ide bez najmenších problémov aj v UNI-čítačke. Podľa toho čo som čítal od iných ľudí, rovnako dobre im funguje aj karta s tzv. čistým Irdetom. Z vlastnej skúsenosti to ale potvrdiť nemôžem, lebo som to nemal ako vyskúšať.Čo sa týka obrazovej kvality Arivy, tak ja osobne ju používam na CRT-televízore, ale skúšobne som ju mal pripojenú aj na LCD Panasonic (66 cm). Nevšimol som si, že by bol obraz horší, ako napríklad pri Humaxoch alebo tom spomínanom Topfielde. Takže neviem, podľa mňa Ariva dosahuje bežnú kvalitu obrazu v tejto cenovej kategórii. Ak by nie, tak by sme už čítali záplavy informácií o tom, že je tu veľký problém. Samozrejme: je nezmysel porovnávať Arivu s prijímačmi úplne inej cenovej kategórie. Škodovky a Mercedesy sa tiež bežne neporovnávajú. :-) Spomínaný Ferguson 8900 HD (predchodca Arivy) mám bežne pripojený na uvedený LCD televízor a tak som si nevšimol vôbec žiadne chyby obrazu. |
Surfer
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
RE: artinA ty asi zase nechápeš, že někdo se "neživí" doma televizí. Tyhle rady miluju. Někomu běží TV 10h denně, tak chápu, že je to asi nadšenec a chce si to užít, ale kupovat drahý zbytečnosti někomu, kdo se podívá na TV maximálně 2h denně a to je ještě výjimka, je blbost... Takže si prosím nech tyhle chytrý připomínky. Kdyby mi záleželo na megaluxusní kvalitě obrazu, tak to napíšu jako požadavek a nepíšu "co nejlevnější variantu" :-/ |
avalagne
![]() |
|
RE: ostatnímDíky všem za rady a připomínky. Nakonec se satelit zavrhl... Porovnali jsme základní programy a vyjde to nastejno, na DVB-T ještě o něco zajímavěji. Mám teď ale trochu jiný dotaz. Chci využít DVB-T tuner v TV, koupil jsem pokojovku a mám problém naladit některé kanály. Jsem z Pardubic. Okno a celkově nezazděná část, kde by mohl být lepší příjem je bohužel směrem na sever a my tu přijímáme z Krásného, které je na jihu... Nějaké tipy na lepší pokojovky? Případně mám koupit rovnou anténu na střechu a nezkoušet štěstí u pokojovek? Jestli to sem na diskuzi nepatří, napište, obrátím se jinde. Koupil jsem toto: http://www.mall.cz/dvb-t-anteny/thomson-ant1711?src=sugDíky za rady! :8) |
avalagne
![]() |
|
RE:avalagneŽádná zázračná pokojovka neexistuje, můžeš zkusit nejakou panelovou anténu se zesilovačem, ale jistota bude anténa na střeše... |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
RE: dvb.czNěkde vedle se objevila tato: http://aukro.cz/vsesmerova-sirokopasmova-dvb-t-antenakorona-i2717992233.htmlTa by se mi tam celkem hodila, jelikož potřebuju z jihu přijímat Krásné a ze severu z Chlumu ČT1 HD, Nova HD atd. Ale má jen cca 20-36 dB... :((( Teď ta pokojovka Thomson měla 42 dB, ale zase byla v pokoji, tak nevim. A z těch venkovních, jakou bys doporučil? |
avalagne
![]() |
|
avalagnenešlo by se raději zeptat místního prodejce či nějakého zdejšího technika v Pa který je znalý místních poměrů?Ono se to těžko odsud doporučuje když nejsi znalý poměrů.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
![]() |