Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Inaktivace LNB

Lze nějak inaktivovat, vypnout pomocí sat přijímače jeden ze 4 LNB k zjištění, jestli neinterferují signály? Jsem naprostý laik, teď mám sat. pro příjem ze 4 družic a skoro nemám signál z UPC, technik, který mi to všechno nastavil, se tomu divil....(dost dobrý odborník?)...ale divím se, že když naskočí nějaký český program z Thoru, tak frekvence jsou divný, např.: CT 2, TV JOJ, 11727, . Mám hned vedle Thoru Atlantic Bird (5°W), tam vše OK. Díky.

Gorka
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Inaktivace LNB

vzdy je len jedno LNB napajane, na to je tam diseqc prepinac, ktory pusti napajanie z prijimaca len na dane vybrane LNB

Tomic
Registrace: 1/2011

Díky, fakt jsem laik. Na frekvenci 11727V mám všechny programy, které podle lyngsatcom měly byt na 11766. Pak mám jeden funkční signál na neznámé frekvencí 12149V, tam běží programy z transpondéru 12188V. Předevčírem ale byla chvilka, kdy všechny programy bez problémy běžely. Napadá vám, odborníkům, kde je problém? Díky.

Gorka

Nehnul jsi v nastavení s mezifrekvencí LNB?

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Pro zjištění, které LNB je napájeno ti stačí kabel s F konektorem a na druhém konci oholený kabel připojený k voltmetru.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

V menu přijímače - nastavení antény (LNB) nastav frekvenci oscilátoru na 9750/10600 a bude to OK.

dvb.cz

Díky, vypadá že 9750-10600 funguje...sice jsem zase přišel o některé cizojazyčné programy

Gorka

Ale až teď mě napadlo, že ty frekvence můžu cíleně vyhledat a zadat do seznamu, mám i ztracené programy, díky!

Gorka

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra