![]() |
|
Technisat TechniStar SIRFandové, jaké máte zkušenosti s tímto strojem? Nebo doporučíte něco jiného, v této kategorii? Díky! |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
re: Technisat TechniStar SIRDnes jsem tento přijímač koupil a zatím max. spokojenost, kvalita obrazu proti vantage 6000 je o 2 třídy lepší (ostrost a barevné podání), jednoduché naladění, dosah dálkového ovládání R^pro běžného uživatele který nehledá pštrosy, nepotřebuje přenášet nahrávky do PC a pod. je to jasná jednička. |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRTaké bych ho doporučil. Má ho otec a vše bez sebemenšího problému. Rychlý, snadné menu, samonaladění programů, snadné nahrávání na USB, atd. O víkendu jsem porovnával obraz s Arivouv 202E a Technisat byl znatelně ostřejší i přes HDMI, které je digitální a mělo by to tak být stejné. Je sice dražší oproti konkurenci, ale jako soukromá osoba jej mohu plně doporučit. Přepínání programů s ICe kartou je také rychlé, onehdá psali, že je to pomalejší, než s Irdeto, ale rozdíl jsem nezjisttil, je to velmi rychlé. |
MilanTuma
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRSmaryja az o 2 tridy?Je faktem,ze mam 1100 a jiz starsi i castecne metylem (ne Kudlakovou) ,zakalene oci:).Jinak fakt v dane kategorii neexperimentujicich uzivatelu ,dobry stroj . |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRMohu jen doporučit - kvalita, jen si pro klid sehnat druhý náhradní napájecí zdroj. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRTeď budu asi kamenován, ale já jsem Technisat Technistar SIR vrátil z5.Je pravdou vše, co je napsáno výše, je to výborný stroj, ale mne odradilo kódování/šifrování nahrávek. V době, kdy jsem kupoval nový stb, tak byl SIR novinkou a mne nadchl. Už jen z vizuální stránky má Technisat promakané EPG, o obrazu ani nemluvím. Spolehlivostí je Technisat dlouhodobě na š(nevhodné slovo). Jenže pro mne byla jednou z priorit i nahrávání a snadné přehrávání/střih nahrávek pro uložení na HDD. To ovšem nesplňoval - dnes vím, že je to možné, ale situace se vyvinula jinak. Nicméně, jak tak pročítám fóra, tak zas tak skvělý není - už jen proto, že na něj dost dotazů na nějaké problémky. To mi osobně vadí,proto jsem nekoupil ani žádný linux, prostě chci jen zapnout a dívat se a ne řešit, že mám zapínat v nastavení to a to, abych měl češtinu atd. I ten zdroj mě rozladil(CES:))) ). Prostě mám rád jednoduchost a blbuvzdornost. Nehaním, jen přidávám svůj subjektivní názor. Koupil jsem nakonec MASCOM MC2000HDCI-USB PVR(ID8020016012) a jsem spokojen |
ketiv666
Registrace: 4/2012 Příspěvků: 158 |
![]() |
|
@MilanTumaProsím Ťa mohol by si bližšie špecifikovať tebou udané rýchle prepínanie s ICe kartov a to v sekundách? Ja mám tiež tento prístroj a tiež s kartou Výmena, ku kvalite nemám pripomienky, ale pri prepínaní staníc trvá mu to niekedy 3 až 4 sekundy, niekedy možno i viac. Alebo mám niečo zle nastavené (robi si to prístroj sám). Podľa mňa prepína či už cez OK alebo exitom, či číselným zadaním veľmi dlho. Ak viete, potom prosím poraďte.TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
čifrované nahrávkypokiaľ niekomu vadia, ale inak TechniSat vyhovuje - možno riešiť prístrojom TechniSat Technistar S2 + CI-modul Irdeto.Je to za rovnaké prachy a nie je problém s prenosom nahrávok ani s fastscanom, ktorý niekomu prekáža. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRjonam a kolik těch softů jsi na Vantage zkoušel? 1-2, co?Opravdu nesmysl Rv |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRdajte si do vyhladavaca technisat forum a citajte, aj tento stroj ma svoje muchy a nie zanedbatelne, tak len aby ste neboli prekvapeny - sklamany, ja som bol a to som po nom nechcel nic extra, len aby korektne isiel, aj tuto v diskusii sa da nieco najst |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRMilane,mam ho a k memu vyuziti staci a jsem s nim spokojen.Ty mensi problemy by mel vyresit new sw.Otazka je zda ho soudruzi z NDR udelaji na zaklade informaci o problemech,ktere musi nekdo shromazdit a poslat soudruhum vyvojarum do Drazdan, aby se to odstanilo.Napriklad ten problem s vypadkem obrazu u SD stanic se me uz take stal asi po 2,5 mesicich provozu,po precteni fora jsem to nastavil tak jak to popsal jaden z diskutujicich a zatim ok. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
Nahrávky...Zdarec! Tento přijímač jsem dával švagrovi, a hlavním problémem (vyčteným na fórech) bylo, že nahrává šifrovaně. No, po namontování jsem hned začal experimentovat s CAM moduly. Jak s novým modulem Technisat tak s modulem SMIT Irdeto jsou teda problémy velké. Normální sledování programu je v pohodě, ale při nahrávání je chybová hláška přes půl obrazu a pokud mě paměť neklame, tak při Timeshiftu obraz mrzne úplně. Jednoduše, s CAM modulem je přijímač skoro nepoužitelný.No ale pozor! Při tom všem hraní jsem zjistil, že se dají přehrát i hodně staré nahrávky (tenkrát Skylink blbnul s těmi klíči co dva dny). A následně jsem nahrávky (např z HBO) přehrál i s vytaženou kartou! Takže můj názor podložený zkušeností je takový, že ten přijímač nahrává NEŠIFROVANĚ a to i tehdy, když je karta v interní čtečce... Ještě dodám, že jsem s tím pak docela dlouho blbnul, a kdeco se nahrálo perfektně a nešifrovaně (ověřoval jsem snad všechny programy co jely v global free), až na jednu výjimku: Profesionály (Bodie a spol) z roku 1978, nahrávané z ČT1 někdy v pracovní den ve 2 hodiny ráno. :-) Ti přehrát nešli, a jako důvod bylo uvedené něco jako "Movie available only in the time of transmission", ale přesně už tu hlášku nevím, no zkrátka že tenhle pořad je chráněný proti nahrávání a je sledovatelný jen v době, kdy se vysílá. Takže je zřejmé, že do budoucna můžou být s nahráváním různé problémy, a probíhá testování na pořadech, o kterých se nepředpokládá, že by je někdo nahrával... :-) Škoda, no, jinak je to přijímač, se kterým jsem nezaznamenal problémy... Přeju hezký den! :) |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRJasne, ja nie som odporca Technisatu. Len sa mi diskusia videla velmi jednostranna, nemam rad ciernobiele videnie. Tak som chcel upozornit ze aj u Technisatu sa najde chyba. A toho upraveneho softveru neviem ci sa dockame, skor si myslim ze nie. Zaverom, su prijimace s ktorymi mam ja osobne lepsiu skusenost. |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
šifrování x kódováníKaždý skylink ready přístroj by měl nahrávat tak, že nahrávku kartou rozkóduje, čili karta pro přehrávání jž nikdy nebude potřeba, ale při uložení přístroj nahrávku zašifruje tak, aby byla nepřenositelná - aby ji nebylo možné přehrát v jiném přístroji nebo v PC, pak bude moci Skylink měnit OP klíče každý den. |
Fakultak
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRAha, tož tak to je! No, tak to teda nemůžu popřít, neb nikdy jsem nahrávky nezkoušel nikam přenášet... Takže on ten Technisat při příjmu ta AV data dešifruje (z hlediska ochrany signálu před neoprávněným využitím při distribuci signálu) a uloží je na disk.Bohužel při tom ukládání na disk: a) buď používá nějaké nestandardní kódování, které nemají jiné přehrávače implementovány, b) nebo ta AV data znovu šifruje, ale tentokrát nějakým svým interním klíčem a nedejbože i nějakým svým vlastním algoritmem. c) nebo možná a) i b) dohromady. No to je teda vychytralá ochrana, sakra, hned jak budu u švagra musím na ta data nahlédnout, schválně která varianta platí... :-p :) |
Louskacek
![]() |
|
@ HiFiOKTak už jsem ten Vantage zprovoznil a soft. je tam: 02.55.02T-0 |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
@louskacekpletieš dve veci- kodované nahrávky, kde potrebuješ na prehratie kartu s platnými kľúčami v dobe nahrávky - šifrované nahrávky, kde prijímač blokuje prehrávanie na svoj HW, ale bez potreby karty. Šifrovanie sa dá obísť Technisat Technistar S2 + CI-modul |
Dagy2
![]() |
|
antoniusPre rychlejsie prepinanie z kanala na kanal si nastav v prijimaci Technistar SIR: -Menu, -Nastavenie, -Nastavenia obrazu, -HDMI rozlisenie 1080i (ked mas zapojeny v TV HDMI kabel). Mas nastavene -HDMI rozlisenie Prirodzeny, preto ti pomaly prepina (hlavne medzi kanalmi v MPEG 2 a v MPEG 4). |
ahe56
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
DagyPodle mě kódování v souvislosti s funkcí karty při zabezpečení dat neprobíhá. To jenom kdysi kdesi někdo zblblý anglickým slovem -coding- použil v českém textu označení -kódování- pro něco, co se ve skutečnosti jmenuje -šifrování-. Slovo -kódování- má v češtině jiný význam. Bohužel se to matení pojmů od té doby od té doby táhne...--Kódování může být zdrojové, kanálové, protichybové a kdovíjaké ještě. Všechny kódy byly vytvořeny proto, aby s jejich pomocí bylo vůbec fyzicky možné v daných podmínkách data přenést. Bez kódů by přenosový řetězec prostě nemohl v daných podmínkách vůbec fyzicky fungovat. (Podrobnosti se dají přesně vyčíst jinde a je toho celý kopec bichlí.) Principem ale je, že všechny kódy mají společné to, že NIKDY NESLOUŽÍ k ochraně dat před neoprávněným využitím. (jedině snad na úrovni bláhového pokusu použít k "zabezpečení" nějaký nedokumentovaný kód, jehož bezpečnost však odpovídá pouze jednoduché substituční šifře, která je tou nejslabší existující šifrou a dá se prolomit zcela triviálním postupem) --Šifrování naproti tomu SLOUŽÍ POUZE A JEDINĚ k tomu, aby chránilo přenášená data před neoprávněným využitím. (Spousta velice dobrodružných podrobností se dá zas vyčíst jinde, a třebas pro mě je to mnohem zajímavější čtení než to o kódech) A všechny šifry mají jedno společné - absolutně nejsou potřeba pro fyzický provoz přenosového řetězce. Bez nich by přenosový řetězec v daných fyzikálních podmínkách fungoval stejně a nebo dokonce líp (=rychleji, nebo s menším nárokem na množství přenesených dat, nebo spolehlivěji), jenže by tu informaci bohužel během přenosu nějaký vykuk ukradl... :-p Tož tak. Přeju hezký digitální večer a nadšencům doporučuju nějaké populární čtení o šifrách. :) |
Louskacek
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRPrijimac pri nahravani decryptuje Irdeto kodovani a nasledne pouzije nejaky svuj vlastni algoritmus (asi DES) a zacryptuje jim nahravku pred ulozenim. Klic pro interni algoritmus by mel byt pro kazdy pristroj jiny, navic neni predepsan jeho typ (jen ze musi byt pouzit). Nahravku potom lze prehrat bez karty, ale jen na pristroji, ktery ji poridil. |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIR... tak to delaji vsechny Skylink Ready prijimace. |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
RE: Technisat TechniStar SIRPáni, nerád sa pripomínam, ešte v nedeľu som tu pustil svoju bublinu a sa opýtal , čo je to rýchle prepínanie kanélov (v sekundách), no nikto nereagoval. Mne to trvá v priemere 5 sekúnd, na starom a spoľahlivom Openboxe 820 to bolo podstatne ktaršie.TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
Nějakouradu jsi přeci dostal ne?Změnit rozlišení na výstupu HDMI pokud se nepletu. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
TechniSat TechniStar SIR nebo S1 či S2 s modulem?Potřebuji koupit nový HD sat. přijímač - hlavní důvod příjem Skylinku. Mám kartu ICE výměna. Chtěl bych zůstat u Technisatu a padají tak pro mne do úvahy Technistar SIR, nebo Technistar S1 + modul nebo Technistar S2 +modul.1. otázku mám ohledně nahrávání. Jestli jsem to pochopil dobře, tak SIR nahrávky šifruje, takže je budu moci přehrát jen tím samým přístrojem. S1 ani S2 nahrávky nešifruje. Všechny tři přístroje by měly nahrávky kódovaných programů ukládat rozkódované tj. lze je kdykoli, bez ohledu na to zda mám vloženu kartu Skylinku nebo zda se změnilo kódování, přehrát? Pokud se ale Skylink nebo daná TV rozhodne, tak může dálkově nahrávání kdykoli omezit? To omezení pak funguje bez rozdílu pro SIR ale i pro S1 a S2 s novými Irdeto CI+ moduly nebo je v tomto mezi přijímači rozdíl? Někde jsem našel, že pokud bych použil modul Cryptoworks, tak by omezit nahrávání Skylink nemohl, je to tak? Ale ten už asi nikde neseženu... 2. otázka - Je pak ještě nějaký jiný zásadní rozdíl (kromě automatického ladění programů Skylink) mezi těmito třemi přijímači? |
Markil
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 66 |
![]() |
|
louskacekpekne si to zteoretizoval, ale prakticky je to tak ako som ti napísal a lopatisticky ti vysvetlil 008.Najprv si "objavil Ameriku" že idú prehrávať bez zasunutej karty staré nahrávky a potom slovíčkaríš o tom či je šiforvanie český výraz pre kodovanie.... |
Dagy2
![]() |
|
Markils rozdielmi medzi SIR a S2 si to vystihol úplne 100%. (S1 bol predchodca S2, asi už nekúpiš len ak vo výpredaji).k 1/ presne ako píšeš, úplne naj riešenie je S2 + CRW CI-modul + ICE karta. V tejto kombinácii by sa nemalo stať, že ti niekto "zhora" zakáže nahrávanie, pretože CI modul/rozhranie (na rozdiel od CI+) takúto funkciu nepodporuje k 2/ SIR a S2 sú identické čo do ovládania, ladenia, EPG, nahrávania a strihu. SIR má spomínaný fastscan, ktorý je v súčasnosti zdá sa skôr na príťaž (ale dá sa s ním vybabrať - viď tvfreak tipy a triky...). S2 má klasický ISIPRO, t.j. možnosť updatu kanaloveho listu pre 13E a 19.2E družice, ktorý sa dá dobre ovládať. |
Dagy2
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |