![]() |
|
Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicMám 2.5 roku TV TX-P42X10Y Panasonic a co jsem ji koupil je problém v pokoji se zvláštním pachem.Ne že by to nějak otravně smrdělo nebo vonělo ale je to takové někdy nepříjemné,ten pach mě připomíná něco jako když jsem řezal bakelit.V létě když jsou otevřená okna to ani není cítit ale nyní když se vše zavřelo je ten pach výrazný.Pokud TV jede jen tak 3-4 hodiny tak není problém ale jak je zapnuta třeba o víkendu 12 hodin je to už výrazné.Mám obyvy,že se tou teplotou může něco škodlivého uvolňovat do ovzduší a my to dýcháme.Co Vy na to,nějaké zkušenosti?Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 100 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicNič strašné, podla mna by to chcelo z TV vyfukať prach. :))) |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicPrach není cítit po bakelitu a cítit to je od počátku používání.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX Panasonicdnešná elektronika je robená na určitý počet hodín činnosti cca 2,5-3roky. Pretože nie sú dostatočne dimenzované a chladené niektoré súčistky, dochádza k ich prehrievaniu. Ten zápach je pravdepodobne z prehriatého plošného spoja od niektorej nedostatočne dimenzovanej, alebo chladenej súčistky. Ak to chceš odstániť je nutný zásah do TV. Prinajmenšom doplniť chladiče na príslušné súčistky, alebo ich vymeniť za výkonnejšie ale taktiež s primeraným chladičom a TV ti vydrží aj 10rokov ;)Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicKdyž umyji starou černou 52 cm CRT televizi vlhkým hadrem (ve vypnutém stavu), tak smrdí zrovna tak. Sony nebo neznačková, to je fuk. Doba plastů Rv |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Jarous:Peon to popísal úplne vyčerpávajúco, ten problém je tam. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
TV chladenieVoľakedy (dávno) na sviatky ked TV bola zapnutá aj 12 hod a viac som demontoval zadný kryt pre väčší prívod vzduchu. Prieduchy na kryte sa doporučuje prebehnúť vysávačom + suchý štetec ..., chladiť, chladiť ... Stará TV ešte žije, používam ju na záhrade ... |
mokus
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 66 |
![]() |
|
HiFiOKTentokrát tak úplně s tebou nesouhlasím.U televizí které mají takovou spotřebu se tento jev často projevuje. Těch 250W se musí někde projevit. Teoreticky na jednokolovém vařiči o výkonu 250W se dají usmažit vajíčka a důvod k reklamaci to je. Souhlasím že takové TV (ne všechny) mají nevhodné chlazení, ale ventilátory do takových TV asi montovat nebudem. Taky se nabízí otázka jestli to není součástí strategie výrobce - montovat do spotřebičů tzv. časové kurvítko. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicJá ji mám taky z roku 2009 TX32V10E a není problém běží o víkendu stále deně 15 - 20 hod bud jako kulisa . nebo děti se dívají + hrajou hry , internet atd.žádný smrat . Nemáš nějaké zvíře doma , myslím chlupy v ní atd. Já by ji nechal otevřít a pozoroval co to je . |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX Panasonictak tento problém jsem u mojí plazmy teda nepozoroval, hřála dost, někdy běhala i 16 hodin v kuse, ale žádnej pach z přehřívání jsem nepozoroval :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX Panasonic@ JarousPo 2,5r to už bohužel není na reklamaci, do 2 let možná ano, smrdět tam po zahřátí bude asi nějaký nevhodně zvolený plast... nebo se tam skutečně nadměrně smaží nějaká součástka jak píše Peon nenaděláš s tím asi nic, stejně jako ti asi nikdo neřekne jestli je to neškodné nebo na to umřeš... Kdysi jsem koupil nějakou levnou rychlovarnou konvici, která díky nevhodnému plastu smrděla jak bolavá noha a nikdy "nevyčichla", jelikož cesta do obchodu kvůli reklamaci byla dražší než samotná konvice, vyhodil jsem ji. Od té doby k podobným výrobkům při koupi "čichám" i v obchodě, když je výrazný plastový smrad cítit už v prodejně, nespoléhám na to že to časem přejde, výrobek raději neberu, ušklíbání prodavačů mám v paži... ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lancetak s tou konvicí jsem měl stejnej problém, byla to mám dojem konvice Bravo :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Dnes jsem ji otevřelTak dneska mě to nedalo a jelikož je po záruce tak jsem sundal zadní kryt.Bylo tam trochu prachu ale ne zas tolik jako třeba u staré OTF což mě docela překvapilo.Vyfoukal jsem to vysavačem a ometl štětcem.Po třech hodinách provozu to bylo zas cítít.Mám pocit,že brzo něco odejde,protože se určitě něco přehřívá.Ještě udělám pokus a nechám některý den TV v provozu bez krytu ale budu muset dát bacha aby se kocour nenudil a nešel si prohlédnout TV zevnitř. ;) Pokud změřím Bezdotykovým infračerveným teploměrem místo kde se to nejvíc zahřívá dalo by se tím určit příčina nebo součástka která to dělá?Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
JarousAle pises ze to robi od novoty aje po zaruke,cize uz 2 roky to funguje.Nemas to niekde v stene kde neprudi okolo toho vzduch ako by mal?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicTeoreticky by ses mohl k jakémusi výsledku touto cestou dopátrat. Myslím si, že to bude pocházet z desky tištěných spojů, nebo přehřívající se součástka na této desce, ale to už tu bylo psáno. Tento postup je však nebezpečný a to nejen pro kocoura, tak pozor ať nemáme o jednoho pisatele méně! Dej vědět. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicAno začal jsem to cítit asi po půl roce provozu asi tak v tuhle roční dobu,přes léto bylo stále otevřeno okno.Napřed jsem si myslel,že se mě v pokoji uvolňuje neco z rekonstrukce podlahy z dřevotřísky nebo koberce ale postupně jsem to vyloučil.Ráno když přijdu do pokoje tak nic necítím i minulej týden kdy jsem TV pustil jen chvilku večer bylo vše ok ale nyní když to běží celej den je to už dost silný pach.Dříve jsem to nijak moc neřešil ale nyní se to stupňuje a už mě to začíná vadit.Dnes jsem vhodil do kotle kousek umakartu a řekl bych,že ten pach byl velice podobný a plošňáky jsou vlastně něco jako umakart.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Kvalita použitých dílů TV TX PanasonicVětšina nových plazem i jiných el. spořebičů je tak 14. dnů cítit pro zahžavění dílů a komponentů + "výpal." laku na krytech a postupně se to vytracuje. Když je cítit i po 30. dnech, tak reklamovat - něco není OK. Jarous, kde jí montovali? Jestli v Pardubicích, tak opiš výrobní číslo a vznes tam písemě dotaz. Nebo dát co nejrychleji do servisu než bude pozdě. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
![]() |