Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

jakou anténu pro příjem digitální pozemské TV

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jakou anténu , případně i zesilovač zvolit, pro sledování velmi slabého signálu německé tv v našem rakovnickém (středočeský kraj)regionu. Dříve v analogu jsem chytal na síto se zabudovaným zesilovačem "zrnitě", ale přece, německé programy. Anténa zůstala stejná , tedy síto se zabudovaným zesilovačem , umístěna na balkoně u domu. Po digitalizaci , jsem "němce" už nechytl. Až včera , bylo tedy dost špatné počasí, jsem tady podle článku o novém rakovnickém vysílači, na TV (se zabudovaným septoboxem "JVC")dal proskenovat znovu programy a zachytil jsem ovšem s "výpadky" německé vysílání ZDF,ZDF Info/Kika, a teď přesně nevím, zda (3Sat, nebo Sat1), ani jsem netušil, že některý ze satelitních TV mají i jako pozemský program. Když pročítám , jak Saxon a jiní, "lovci" pozemských vysílaču co všechno zachytí, tak bych to pokusně chtěl také nějak otestovat a co by bylo možné v našem regionu zachytit. Jde o to , že něvím jakou anténu apod. použít.Naše programy sleduji všechny ze satelitu (samozřejmě i němce), ale jedná se mi o to pozemské...vysílání.Taková drobná připomínka, na střechu to dávat nechci, tedy jenom ten balon, jsem v pozici nejvyššího místa u nás v bydlišti s velmi dobrým výhledem...

PS"1: aby anténa + příslušenství bylo za rozumnou cenu...

PS"2: tady jsem něco našel, ale zase nevím, co z toho vybrat pro můj případ a co za typ antény apod...

http://www.(nevhodné slovo).cz/clanky/anteny-pro-individualni-prijem-digitalni-televize/

Za info předem děkuji.... ;) R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jakou anténu pro příjem digitální pozemské...

nyni pravdepodovne prijimas kanaly v horizontalni polarizaci, tak antenu sundej, otoc ji o 90 stupnu a mas vertikal :) to je vse. antenu nam vyfot, vyhazej IEC konektory vsecky rozdvojky a podobny ptakoviny a na konec dej poradne udelany Fko a redukci F-IEC do tuneru

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@marco37

Zdar ,jsem z Ostravy a poletim z Mosnova:),pokud jeste pristi rok budeme existovat.Preji Ti uspesny a klidny Fishing and Hunting ,se vsemi moznymi / nemoznymi sity a pruty:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Tak to by tedy chtělo napsat odkud jsi? já mám ten nový vysílač asi tak 1km vzdušnou čarou. Jinak se tomu kopci nazývá "Louštín" :-).A za mlhy a inverze na své pozici zachytím krásně hladce Rakousko a i nějaký ten němec se najde, ale jakmile mlha zmizí tak jen z obtížemi. Jestli by jsi chtěl pomoci při laborování se směry tak se můžeš ozvat, potřebnou techniku též vlastním a i by se dalo něco udělat s tím pozemním českem. Pokud máš tedy nerušený výhled korytem Berounky.

Harry131
Registrace: 7/2007

"hdpe " děkuji moc , i Tobě přeji hladký let i co nejkvalitnější a bezproblémový signál...a hlavně, ať se vede R^ :)

PS" v Rakovníku je také letiště, pokud to máš opravdu jako velkého "koně", jak je to ovšem s přelety, to netuším...od nich nám sem pořád létají každé víkendy vyhlídkové lety právě z onoho letiště...nějaké jejich podnikání, či co ...;o)
---------------
"Harry131", děkuji za info i nabídku měření. Pokud to nebereš jen jako nějaký kšeft, ale jako naší velkou zálibu a nadšení pro satelitní a pozemní vysílání, rád si pro Tebe dojedu a můžeme testovat ...Vlastně nikdo tady v okolí se tomuto nevěnuje, jako nadšence i pro výměnu zkušeností bych Tě bral...Jsi přímo tedy z Rakovníka? já 15 od... ;)
---------------
"Saxon", včera jsem oprášil jednu DDR-áckou prvkovou anténu, myslím, že kromě trochu té časové "ošumělosti" ji nic není a ještě jsem dokoupil v Rakovníku jeden předzesilovač, cca s parametry, které jsi mi myslím naznačil, snad jsem to nepopletl...
Zapojil jsem a večer testoval. České digitální vysílání jsem zachytil krásně a bez výpadků, podle směru vysílání , to bylo nejspíš i několik jiných vysílačů, než který jsem vyfotil a foto našeho přikládám. Je fakt, že ta síťovka i zesilovač v ní, mi moc pomáhal při analogu, ale na digitál mi rozhodně neposloužila. S ní, tedy nechytnu nic , jen občasné sekání a výpadky (jen za kvalitního počasí) jedou české kanály...na trvalé sledování vyloučeno.
Naskočil i německý plex tedy ten druhý jak jsem psal to Tagesschau 24,Bayerisches FS SUD,BR- Alpha,SWR Fernsehen BW,
to ZDF,3Sat neo/KIKA už ne, asi v té době atmosferická porucha...nevím.Ale vypadávají, jak na "houpačce", jednou jdou úplně čistě a za chvilku už zase ne... Tak udělám držák a namontuji na balkon v blízké době tuto anténu,, to síto odstraním.
Ještě připojím i foto dokumenaci, mojí polohy s výhledu balkonu, a všeho co jsem použil nakoupeného zboží i té DDR-ácké antény , aby jsi mi si udělal obrázek, zda je ještě něco, co bych mohl doladit ohledně kvalitnějšího zboží atd..
Jo ještě taková drobnost, na druhé straně baráku, tam mám celé výhledové pole na východ, tedy Prahu, Kladno apod,tam by se mohlo možná naladit Polsko???nebo něco takového, Poláky v Kladně chytají. V jaké síle, ale nemám tušení, snad i Německo.

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37

Tak z Rakovníka přímo nejsem, spíše z okolí, tedy přesněji Řevničov. A k těm polákům 37k, jsem teď byl ve Zlonicích a tam se chytit dají a i nají slušnou úrověň signálu, ale nebyl to prioritní záměr tak by to jen chtělo dotočit anténu.

Harry131

foto:
-------
anténa DDR:
http://s017.radikal.ru/i419/1211/8e/2968450bac13.jpg
http://s09.radikal.ru/i182/1211/ff/b1b7f4c75a8f.jpg

můj výhled z balkonu mého domu:
http://s019.radikal.ru/i627/1211/e2/1744f0225bf7.jpg

nákres vysílačů a příjem z balkonu mého domu:
http://s017.radikal.ru/i420/1211/dc/91c04d20812e.jpg

zakoupený předzesilovač-typ atd:
http://s47.radikal.ru/i117/1211/03/57e80cd6eb64.jpg

napájení přezesilovače atd:
http://s006.radikal.ru/i214/1211/35/172b7df36c96.jpg
-----------------
Před montáží na té anténě zapracuji, aby to trochu vypadalo, ale co na to říkáš???

------------------------
Pro ostatní:
kluci moc, děkuji za příspěvky a názory... R^

Všem přeji hezký a sváteční den... ;) R^

marco37

Harry131

to bych musel asi jít na tu stranu směr Praha Kladno. Ale to je problém , na střechu to dávat nechci, tedy jen testnout, zda by to bylo chytatelné i u nás...
o stožáru na nové střeše neuvažuji....ostatní chytám vše satelitem atd. R^

marco37

@hdpe

pro Rakovník nejbližší letiště je v Rakovníku :)

davidkriz
Registrace: 8/2009

Tak to by mohl být výhled dobrý a dalo by se něco i chytit, ale i u sebe mám problémy a to i když vyjdu na kopec. Ale nejlépe mi to hrálo když byla anténa namířena do nebe, to mi krásně hráli Drážďany. Na měření používám BU 119.

Harry131
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra