Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.09.2007, 18:02.09

připojení DVD a Sat.na TV

jak připojit DVD a sat. přijímač na TV přes Scart abych nemusel stále přendavat Scart kabel z jednoho do druhého.Díky.
uživatel
macek000
12.09.2007, 18:08.49

RE: připojení DVD a Sat.na TV

scart rozdvojka
uživatel
dkdkdk
12.09.2007, 19:56.14

každý slušný STB má dva Scart konektory,Jeden nese označení TV,tak ten propoj kabelem s TV,a ten druhý nese označení VCR,tak ten propoj s DVD-přehrávačem.Žádné Scart rozdvojky nepoužívej!!A doufám, že si s takovouto kravinou neděláš z nás prču!
uživatel
Saxon
12.09.2007, 19:58.51

Ona rozdvojka je pochopitelně nesmysl... Pokud jeden ze strojů obsahuje průchozí SCART vstup, zapojte je do série od zdroje signálu k zobrazovači... Je to běžný postup...
uživatel
pandur
12.09.2007, 21:07.25

pandur

podle toho "stále přendavat" jsem usoudil, že jinou možnost než rozdvojku nemá. Nevím, co je na tom nesmyslného.
uživatel
dkdkdk
12.09.2007, 21:11.35

mám tv jen s jedním scartem a potřebuji připojit dvd zn. Sony a sat.zn. Openbox 810.když zapojím scart z dvd do sat. a z něj do tv tak mi dvd nehraje.ais to bude chtím nějakou rozdvoujku.
nedělám si srandu.
uživatel
macek000
12.09.2007, 21:37.07

Pane dkdkdk, nesmyslnost tkví právě v použití oné rozdvojky... Nač rozdvojovat signál, když by ho bylo třeba spíše sloučit, že... Trochu si to srovnejte v hlavě...
Pane macku000, možná máte v satu zapojeny ony SCARTy obráceně... Nebo zapojte SAT-DVD-TV...
Každopádně rozdvojka je skutečně nesmysl..
:-/
uživatel
pandur
12.09.2007, 21:45.03

pandur

myslíte si, že se bude dívat na DVD a sat současně? To asi ne.
uživatel
dkdkdk
12.09.2007, 21:56.00

současně to nejde to jsem pochopil,dvd má jen jeden scart -výstup na tv a sat má dva-jedem na tv a jeden na VCR,když propojím dvd a sat. do scart VCR jinam to nejde tak mi tv nehraje.
uživatel
macek000
13.09.2007, 08:55.31

SCART vstup/výstup na SATu označený jako VCR, by měl být průchozí (obousměrně) pro základní kompozitní (CVBS) signál včetně audia... Pokud tomu tak není, můžete použít SCART slučovač, který jeho výstupem připojíte do SCART vstupu TV...
Ovšem pozor, kupte skutečně kvalitní (cena se pohybuje okolo 400 Kč), kde je dbáno na co nejmenší možné vzájemné ovlivňování obou připojených komponentů... Nezapomeňte, že při používání jednoho komponentu musí být druhý vždy vypnutý (stand by)...

http://www.bandridge.cz/cz/index.php?show_page=eshopandshow_page_mode=fullandpsection=3.5.andcurrent_item=5

(odstraňte mezery)
uživatel
pandur
13.09.2007, 21:26.09

Na tom televizoru je opravdu pouze jeden scart, cinche tam nejsou ? Pokud by tam byly cinche ( někdy bývají i zepředu pod krytem ) šlo by připojit jeden z přístrojů přes ně.
uživatel
Tondach