Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

NG wild Hd, NG Hd, Mtv live Hd, Viasat Hd

Som vlastníkom koncoch, :(. Už fakt neviem čo robiť. Mám Technisat Hd8-stary a modul Mascom. Doteraz všetko slapalo ako hodinky. Akonáhle však zmenili parametre na programoch. NG WILD HD, NG. HD, MTV live HD, viazať HD. Tak mi tieto programy nejdú. Technisat vždy veľmi pohode zvládol zmenu fec, či pilot. Teraz však tieto programy nejdú aj keď som :
- programy zmazal a opäť naladil
-preskenoval
-vymenil modul
- urobil refresh karty

poraďte prosím vás

Skylink samozrejme ako vždy žiadna odpoveď

ondro30
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

ondro P.S.

ale tip od lenky, ktoré stanice máš vlastne naladené (CZ alebo BG) je tiež veľmi dobrý!
taktiež skontroluj, niekedy treba ladiť automaticky TP, inokedy v tejto spleti variant je to lepšie pomocu PID ale treba naladiť základný APID, nie českú zvukovú stopu. Taký kanál väčšinou nenájde.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Tomik535

Proč bych měl?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

re:Mascom Ir/Cr (1.23)

Jak tady čtu všechny příspěvky co se týkají uvedeného modulu, tak mi to nedalo taky zareagovat.
1. Dreamsky NXP256HD firmware 1.7
2. modul Mascom Ir/Cr firmware 1.23
2. karta ice - ne výměna (reg SK)
3. balík Flexi 7 (z uvedených programů mám pouze Viasat HD)

!!! Vůbec jsem nezaznamenal problém s výpadky nebo zasekáváním uvedeného programu!!! Jiný nemohu vyzkoušet.

Je to jenom informace, že na tomto modulu s poslední verzí fw to funguje.
Paradoxně mám v šuplíku i Smita CI+ od Skylinku a mám sním problém u programu Travel Channel HD - ten mi to nerozkóduje.

S_T_A_R_T
Registrace: 12/2007

Dagy2

Já to beru podle toho, že na www stránkách Omka je hned na začátku popisu tohoto modulu napsáno, cituji:
"Dekódovací modul TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+ pro satelitní přijímače s CI/CI+ sloty."
Měl jsem kdysi k dispozici modul Neotion CI+ a v HD8-SX fungoval. Sice jsem ho vrátil, ale byly k tomu jiné důvody.

joscer

RE: NG wild Hd, NG Hd, Mtv live Hd, Viasat Hd

Tieto nove moduly Technisat Irdeto CI+ su problematicke. Kupil som ich po "velkej" reklame, ze je to odladene v spolupraci s Omko a Skylinkom do mojho prijimaca Tech.Isio. Dal som za ne 100 € a teraz su v supliku....vratil som sa k starym Mascom 1.23,ktore teraz s poslednymi fw idu uplne korektne. S modulmi Tech. Irdeto mi prijimac nechcel po starte nabehnut a boli aj problemy pri dvojitom nahravani a hreju sa kao besne...na kartach vypalili hnede flaky.

Tak urcite v nejakej "blbej" kombinacii fw-prijimac-poskytovatel-atd mozu byt problemy...

HornetF18
Registrace: 10/2011

Dagy, lenka

Mam naladene CZ varianty programov, cize:
Nat Geo HD CZ
NG Wild HD CZ
Viasat HD CZ
MTV live HD CZ

Skusim este iny CA modul - Neotion. mozno pomoze, dam potom vediet.

Downgrade firmawaru som este nerobil a navyse ani netusim kde ho najdem. Najskor asi Google :-/
Tuto variantu vsak necham az ako poslednu. Najskor zistim sucastnu verziz firmwaru a potom budem hladat starsiu. Tieto update mi vzdy dovrzali nahravky na externom HDD takze som sa formatovaniu nevyhol. To je vsak na dalsiu debatu.

ondro30

ondro, skusil si tu fintu s podladenim? pri ladeni das nizsiu alebo vyssiu frekvenciu o MHz? teda napr. 12203 MHz, ostatne parametre normalne. Mozno pomoze.

HornetF18

HornetF18

Mě to nepomohlo. To bylo hned v úterý první, co mě napadlo. Mám podladěno u TechniStar S1 (ale z jiného důvodu) a s modulem Mascom se to stejně nechytá.

joscer

No toto je fakt blby problem....je ozaj dost divne, ze Technisaty, ktore sa podobnym problemom vyhybali, teraz skoro doradu blbnu...
Doteraz ani raz som nemal problem pri takych zmenach a teraz aj mne nachvilu nabehla tma, ale pomohlo mi obycajne vypnutie zo siete. Potom som ale pre "istotu" vymazal preladovane kanaly a naladil znovu. Normalne to bezi, len mi teplomery ukazuju zlte pole pri rovnakej urovni, ako su ine TP v zelenom, nicomu to nevadi, ale vobec tomu nerozumiem :))) zrejme nieco nie je celkom košer.

HornetF18

@joscer

na stránkach OxxO je toho popísaná hromada, napríklad:
1/ Jestliže vlastníte přijímač s volným CI slotem (např MF4S-CC, STR1) nemusíte měnit Váš přijímač, ale stačí zakoupit nový dekódovací modul TechniSat Irdeto, který vložíte do svého přístroje

2/ Vzhledem k použití nového rozhraní CI+ mohou nastat s různými přijímači některé problémy s kompatibilitou.
Doporučujeme nejprve ověřit zda daný modul bude ve vašem přijímači správně pracovat. Rychlost dekódovaní těchto modulů je pomalejší a i proces inicilializace v přijímačích je delší.
Pro přijímače značky TechniSat nedoporučujeme modul Neotion Irdeto!

Takže ako vlastne? Podľa bodu 1/ sa dá chápať, že CI+ sú spätne kompatibilné a pracujú aj v šachtách CI starých prijímačov.
Ale zrejme prax je diametrálne odlišná od chcenia - tak ako skoro vždy. A preto v ďalšom odseku vznikol bod 2/ ;P

Dagy2

Ten samý problém

Totožný problém u Technisat Technistar S1,12207 po změně na5/6 naskočí obraz,ale po chvíli zamrzne a objeví se hláška zakód.program.Vyzkoušel jsem od výměn modulů,přeladění,tov.nastavení nic platné.Ostatní programy makají normálně.Na dotaz u Skylinku řešení neměli.
Smiřuji se s tím, že oba NG a Viasat nejde.Za každou radu moc děkuji.

George243
Registrace: 8/2009

myslím, že žiadne "smiření" tu nie je namieste. Máš to určite v záruke (3 roky).
Takže by som milý prijímač vzal k predajcovi, resp. k OxxO nech mi poradí ako to naladiť. Kľudne by som mu zaplatil servisnú hodinu, to sa snáď oplatí?

U mňa HDS2X moduly MultiCrypt (CRW) + karty ICE, všetko v najlepšom poriadku. Zmenu FEC urobil prijímač sám po pár sekundách tmy. zmenu QPSK na 8PSK som musel nastaviť, toto HDS2X vyžaduje.
Jediné čo u mňa nechodí z ponuky multiHD/HBOmaxpack/mixbox sú eroxy, pretože moduly technisat nepodporovali 18+ ale len 16+
Takže vám neviem viac pomôcť nejakým ďalším skúšaním.

Dagy2

Preco vlastne vznikla Skylinku potreba menit tie parametre? Nieco nebude v poriadku s tym vysielanim, ked si s tym nevedia poradit aj overene prijimace.....

Vie to niekto vysvetlit, preco je to tak?
Vyvoj ide dopredu, ale zda sa mi ze moc komplikovanou cestou. To nevedia nastavit parametre vysielania tak, aby zo spracovanim signalu nemali prijimace problemy? Alebo je to nejaky obchodny zamer?

HornetF18

HornetF18

Dobré ráno!!!
Parametry neměnil Skylink, ale SateliteBG na TP 12207 a Canal Digitaal na TP 11856.
To fakt tohle nevíš nebo to jen účelově připisuješ Skylinku, abys ho mohl kritizovat?

joscer

George243

Mám v TechniStaru S1 modul CRW Smit (zelenomodrý) s kartou ICE a šlape všechno. Otázka je, jestli se dá ještě sehnat někde v bazaru. Zkus se poptat.

joscer

Dle mého názoru i dle reakcí, které čtu, je problém v modulu Mascom. Já mám Topfield SRP 2411. S Mascomem problém nových parametrů. S modulem Smit NG HD atd. bez problémů, MIXBOX také. Včera večer ale Mixbox kostičkoval. Máte již někdo stanovisko Mascomu ? Na můj dotaz dělají mrtvého brouka.

Helenka
Registrace: 3/2011

Helenka

Jo, to když měl před nedávnem Skylink nějaký problém (ne tenhle s TP 12207), už si nepamatuji, co to bylo, tak Mascom hned měl v Novinkách na svých webových stránkách informaci, že problém není způsoben přijímači značky Mascom, ale že je to problém Skylinku.
A teď ticho po pěšině. Že by nechtěné přiznání viny?

joscer

joscer,
zrejme sicelkom nepochopil moj prispevok.....
Moje platby nejdu na konto Satelite BG a canal Digital.....ale na konto Skylink. Mna tie dve platformy vobec nezaujimaju.
Pytal som sa preco to robi Skylink tak, ze problem zo sparacovanim maju aj kvalitne prijimace.
Preco neulahcia ludom pozeranie? Ale im to komplikuju. To, ze treba preladit, beriem, ale to -ze mam zaplatenu tmu, to neberiem.
Ja osobne nemam tmu, vyjadrujem sa tych, co tu tmu maju.
Pre mna nie je na trhu lepsia alternativa ako Skylink, takze aj napriek tymto komplikaciam zostavam zatial u nich ;)
Neber to osobne, ale ucelovo som si rypol do Skylinku, lebo ma tymto pristupom dost se.u
Dovolat sa u nich pomoci je problem, u nich je vsetko vzdy v poriadku :)))

HornetF18

HornetF18

Jen jsem reagoval na tvoji větu: "Preco vlastne vznikla Skylinku potreba menit tie parametre?".
Což může být pro někoho značně zavádějící informace vzhledem k tomu, že Skylink skutečně NIC neměnil. To s tím, kam jdou platby nemá co dělat.
Toť vše.

joscer

Mam z toho trochu bordel v hlave.
Podla Dagyho je dobre v Technisate HD8-S urobit downgrade firmware (FW)na predchadzajuci pokial mam teraz najnovsiu verziu FW. Najnovsi FW podla internetu je nasledovny:
-ak sa aktualizacia robila cez USB kluc tak cislo FW je : 2.40.0.13-1509f z dna 05.03.2012
- ak sa aktualizacia robila cez parabolu tak cislo FW je: 2.45.0.10 (2088) z dna 29.02.2012

Moja verzia FW je chvalabohu starsia. Aktualizaciu som robil cez parabolu (druzicu) a cislo FW je: 2.40.0.12 (1509e) UL2.8-2 BL 3 (192) z dna 23.02.2011

Cize verzia FW by mala byt OK ? je tak DAGY ?

Co sa tyka CA modulu pisali ste viaceri ake mate. Vysledok je ale takyto:

- MASCOM je na figu. Uvedene kanaly nejdu navyse ostatne sem tam seknu, cize je nepouzitelny

- Neotion CI / CI+ Irdeto sa podla stranky OXXO nedoporucuje do Technisatov lebo pomaly dekoduje a nie je spolahlivy. Tento modul inak dnes vyskusam

- Podla Joscera je najlepsi SMIT CRW len ten je problem zohnat. MOdul SMIT Irdeto CI + by dobry nebol ?

- Technisat modul Technicrypt CI+ mi moj HD8-S ani nenacital. Je to asi kvoli tomu ze nemam posledny FW.

Na zaver sa chcem preto opytat:
Ktory modul je podla Vas najlepsie kupit ? Ak mi totiz nepojde ani Neotion tak potom uz fakt neviem.

Alebo mam urobit update FW cez druzicu na posledny FW a kupit CA modul Technisat Technicrypt CI+ a bude hotovo ?

A vcil babo rad.

ondro30

1/ úplne maximálne najlepší je modul CRW + ICE
toto je absolutne spoľahlivá kombinácia - otázka kde taký modul zobrať

2/ nie je možný downgrade Mascom-u na 1.20 (je to čistý CRW?) s ktorým tu niekto písal že to ide v pohode?

3/ ak máš zálohu FW (alebo na portále OxxO je FW ktorý je obdobnej "staroby" ako tvoj, tak môžeš robiť hokusy-pokusy
s Technicrypt Irdeto CI+
Sťažnosti sú od Horneta, že sa pomerne dosť hreje a vypaľuje na karte hnedý fľak - ale on mal dva nad sebou

4/ kúpil by som v internetovom obchode nejaké CI moduly a skúsil, zvyšné potom vrátil

Dagy2

Dagy2

Vyzkoušel jsem v TechniSat HD8-SX a TechniStar S1 CAM Mascom s FW 1.20 i 1.23 a všechno špatně. Teda pokud jde o TP s FEC 5/6 samozřejmě. Otázka je, jestli to bude špatně i v HD8-S.

joscer

DAgy: dik za odpovede.

Teraz mi zh asi 2 hodiny bezia vsetky problemove stanice :))) Pichol som tam Neotion Irdeto CI / CI+.

Niekde som cital zmienku o tom, ze to moze obcas seknut alebo zmrznut. Uvidime. Mam ho pozicany na tyzdne, potom uvidime ci ho kupim alebo pojdem so SMIT CRW/Irdeto. Tento stary modul by som mozno vedel este zohnat

ondro30

Ondro kúp si cam modul smit irdeto skylink ready a máš po probléme.Najnovší software pre digit hd-8s cez usb je 2.40.0.14-1509g ale ja osobne nemám odvahu a vlastne ani potrebu nainštalovat ho ked aj so staršou verziou ide všetko ok.

sagvan
Registrace: 6/2010

Hornet a prečo zmenil satelite bg parametry na 12207? preto aby získal dalšiu satelitnú kapacitu bohužial na úkor zhoršenia príjmových podmienok tohto transpordéra takže vela problémov sa vyrieši čo najpresnejším nastavením paraboly.

sagvan
Registrace: 6/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra