Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Propojení koax - optika

Ahoj,poraďte mi,jestli lze propojit koax. digital audio výstup u satelitu a opticky vstup u zesilovače ?
Díky

slava68
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
Odpověď v diskusním vlákně

Saxon

to si děláš legraci?,analog z gramodesky bude vždy kvalitnější,než digitalizovaný CD,tady je třeba ten kvalitní záznam na desce taky kvalitně přenést do zesilovače,tedy přenoska+kvalitní(ne ty dvoutranzistorové s kácečkama)korekční předzesilovače,pak budeš mluvit přesně obráceně,pomíjím vadu materiálu šum a praskot staré gramodesky :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Saxon

ale nielen ja mám take pocity ale každý kto bol u mňa počas dôb keď som to ešte porovnával uznal že stereo zahrá film lepšie ako 5.1 kino.A to som porovnával kino cca 300tisíc sk a stereo cca za 160tisíc sk.

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

RE: Propojení koax - optika

Já právě ty věci na konci vety nepomíjím.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

pierrepetr

to je bez diskutovania gramo lepšie ako cd ;)

THXKO

Je vidět, že jsme všichni léta odebírali stereovideo a hifi ;) V tomto případě souhlasím se Saxonem. Ten šum a praskot si tam prostě odmyslet nelze. Na běžném zařízení, ne za milión a obehraných deskách, ne z továrny.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

THXKO

vidíš,asi jsou někteří jedinci hluší,jinak nechápu :))) :O

pierrepetr

Tomik535

zdrbaný desky z diskotéky,nebo z jukeboxu s krystalovou přenoskou,souhlas,ale na to hifisti nečetli časopisy :))) R^

pierrepetr

Ano hluší k šumu, praskotu.. ;)

U desky Abbey Road mi nevadí, ale u The Wall ano.

Přiznávám, že jsem poslouchal na produkci z Litovele a RIAA s kácéčkama.

On Air!

Saxon

nic proti cd

nic proti cd sam ich pocuvam ale sluch nepusti)....http://translate.google.com/translate?hl=sk&sl=en&u=http://electronics.howstuffworks.com/question487.htm&prev=/search%3Fq%3Dvinyl%2Bvs%2Bcd%26hl%3Dsk%26tbo%3Dd%26biw%3D1280%26bih%3D699&sa=X&ei=lMa3UJuXBay20QWD-oGoAQ&ved=0CC4Q7gEwAA

borsalino
Registrace: 11/2008

Saxon

tak to jsme doma,tak jsi vlastně nikdy ten kvalitní záznam nemohl slyšet,potom je CD pro tebe vysvobozením :)))

pierrepetr

Digital je jednoznačně lepší. Chce to ale porovnávat porovnatelné. Chápu že se někomu se analog více zamlouvá, je takový ,,měkčí´´. Svět chce být klamán.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Saxon

jinak konkrétně Pink floyd je z desky naprosto úžasný,CD je plechárna,jen je problém u zdrbaných desek z krystalek,ale originál deska,ne jugoton,nebo amiga,či supraphon,naprosto úžasný zvuk,desky jsou nahrávány s menší dynamikou,proto nemusíš šahat po volume zrovna u pink floydů a i nejslabší pasáže jsou nad šumem i praskotem slušně udržovaného vynilu :)))

pierrepetr

Hifi

Taky mám rad zvuk lampovych zesilovačů, líbí se mi to zabarvení, to charakteristické zkreslení. Ale nikdy nebudu tvrdit, že jsou kvalitnější po technické strance, protože nejsou. Rokeři taky rádi točí do analogového pásu, protože se jim líbí to zkreslení, ale master je pokaždé v digitálu. I master pro gramodesku.

On Air!

Saxon

jako nečtu celou diskusi, ale používám převodník z optiky do koaxiálu, kino je už 8 let starý a nemá optickej vstup. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

@Saxon, počkej, chceš říct, že na master tape se už nahrává digitálně? :bigeyes:

Tomik535

The Wall je jedna z desek, která si zaslouží větší hloubku, než 44,1/16.

On Air!

Saxon

Tomik

Asi 20 let.

On Air!

Saxon

@Saxon, a k čemu je pak ta gramodeska či kazeta dobrá? Aby přidala šum a praskot?
Jen se mi potvrdilo, že naprostá většina zdroj signálu ani na kvalitní aparatuře nerozezná. Vlastně ano, desku poznáš jistě ;)

Tomik535

hoši já vám to

neberu,když jste spokojeni,tak si ty céda poslouchejte,nemluvím o master tape v digitálu,to je právě ta doba,kdy techno a house,nebo rock,už přestaly být v kategorii hudby,tam je jedno jestli posloucháš scootera z master tape ,nebo v mp3 128 a ta dynamika 30dB by i praskot z desky zamaskovala,ale i neznalost může život ulehčit :))) :O

pierrepetr

hdpe+liquere

Synci jste mě tak dojali, že se též musim svěřit, mám cca 11 let starého Denona bez optyki i koaxu, nejhorší na tom je, že když používám integr. sat tuner v TV, zvuk z něho nedostanu nijak jinak než ze sluchátkového výstupu! Není ani na scartu a to ještě nemám tu novou sqěle pruhovanou redukci, ale ještě stary fajny široky konektor!
Marné, dokud poctiva japonska bestyja amplifiruje jak z partesu, tak ho přece nevyhodim. :((

Tomik535

Petře

Já ti taky přece nic neberu. Ale s tím Scootrem to už trochu přeháníš, ne? ;)

Jen jsem si dovolil pronést, že optický záznam je technicky kvalitnější, než mechanický záznam do vinylu. Subjektivní pocit mě v tomto případě nezajímá. že ty hned tak startuješ a urážíš s poslechem nějakých diskosraček a MP3.

On Air!

Saxon

http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/foto-tv-video-audio/hama-digital-konverter-koax-in-optical-out-49414747?adId=49414747

Peter292
Registrace: 4/2011

Saxon

ale tak to jsme si asi nerozuměli,záznam dat na CD je skutečně technicky kvalitnější, ne trvanlivější,ale o tom není řeč,kvalita záznamu je pochopitelně přesnější a dokonalejší na CD,jen jsem psal o kvalitě zvuku,ten z pochopitelných důvodů nikdy nemůže pomocí jedniček a nul přesně kopírovat analogový zvuk,tady není o čem diskutovat,je to dávno známo a ověřeno,jiná věc je, kdo je na co zvyklý co se mu více líbí,já mám rád hudbu z média takovou,jaká je slyšet naživo,tedy analogovou,kdo neslyšel originál,může si pochvalovat i ty jedničky a nuly z CD,nakonec i ty zmršené mp3,jinak toho scootera jsem uvedl záměrně,právě toho jinak ,než zdigitalizovaného nikdo z média nemohl slyšet,i na deskách vychází,ale to už je další paradox,digitál ze studia se převádí do analogu a lisuje na desky,tedy 2x zmršený zvuk,paradoxně i takto zmršený hraje z desky lépe,než slavné CD,ale to už je problém levných převodníků doma R^ :)))

pierrepetr

@Tomik

Zdar,jo,jo jednoho Denonka jsem tez vlastnil,jeste ve stereu s tannoy m3:).

hdpe
Registrace: 11/2007

pierrepetr

tak upresnil si to a dúfam že majú všetci jasno čo sa týka kvalitného analógového zvuku a kvality digitalneho cd R^

THXKO
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra