Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+Solo 2/první dojem

Zdravím.
Podotýkám, že nejsem odborník. Včera jsem si přinesl Vúčko. Po tří hodinovém zprovozňování jsem byl značně rozladěn. Teď už vím, že nikdy Linux. Při porovnání s Humaxem HDCI 2000 je obsluha nebe a dudy. U Humaxe pohoda při nastaveí azprovoznění. Žádné nesmyslné a zcela zbytečné položky. Jednoduchá obsluha a obraz naprosto stejný. Můj názor je, že tento stroj je vyloženě pro hračičky kteří stráví půl života u satelitu. Ale nehaním ho. Je to určitě vinikající stroj ale jak už jsem napsal-pro hračičky. Už teď mne mrzí, že jsem vyhodil 8700,-. I proti zákonu,žádný nanuál. Slovensky pět stránek jak ho zapnout. To je vše. U Humaxe bylo naprosto všechno. Horko těžko jsem naladil kanály a nepřišel jsem na to jak je uložit do oblíbených a ani na to jak je přepínat.Zatím jsem nepřišel na to jak nastavit obrazový výstup,rozlišení.
Prosím, neporadí někdo kde sehnat český manuál? Po prodejci jsem chtěl aby vše nastavil a připravil k provozu včetně stáhnutí potřebných plugin pro kartu výměna, ale marně. Nestalo se.Myslím, že nejsem tupec určitě se to naučím ale potřebuji žduchnout. Dík za trpělivost při čtení.
Možná kdyby se našel ve Zlíně někdo kdo to Vúčko má v malíčku tak by chom se domluvili za nějakou odměnu na pomoci. Jarda.

tatin
Registrace: 8/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+Solo 2/první dojem

Víte....já si sice ztěžuji na nepřívětivost toho vu, ale nechci ho už vrátit. Sám a nebo s pomocí některého z Vás na to přijdu.

tatin

a to je ono

tak to má být ! R^

tonek
Registrace: 1/2009

Jste prima chlapi. Je dobře když je i .....sranda....

tatin

@ tatin

Ináč, ak ho už nechceš vrátiť, na abečku máš už čo-to popísané, prvé dojmy a skúsenosti.

PeMa
Registrace: 2/2011

Páni, celkom ste ma prekvapili tými odpoveďami (v dobrom), hlavne liquere hneď v prvej. Nezvykne takto mierne reagovať. Len rozmýšľam čím to je...či tým, že ten prijímač je skutočne kvalitný a majú ho aj tí, ktorí väčšinou každého, ktorý sa pýta, "udupú pod čiernu zem". Alebo je to tým, že sa priznal ktomu, že nemá problém s kúpou drahých vecí...proste nie je to človek, ktorý chce za primeraný peniaz dosiahnuť čo najväčší úžitok. Aby som bol správne pochopený, nezazlievam ani tatinovi, želám mu aby si čo najrýchlejšie k tomu prístroju našiel ten správny vzťah a taktiež som príjemne prevapený rekciami na jeho otázky. Takto si predstavujem debatu na tomto fóre!!!

Eman
Registrace: 4/2007

tatin

Já mám taky Humax 2000 a fr.12070 mě normálně jede.

milord
Registrace: 12/2005

On navod na pristroj je h....o platny. Tak isto, ako nedostanes poriadny navod k pouzivaniu pc-ved v kazdom operacnom systeme pracuje inac. Tak isto aj vu- ma operacny system. To si musis pohladat navody k enigme na nete. A este je viac verzii enigmy a su tam niejake rozdiely. Ale v principe je to rovnake. A este existuju aj ine operacne systemy pre stb.

Kasr
Registrace: 8/2008

Jakou verzi soft. máš? Já mám .....15

tatin

to Eman: souhlas, taktez jsem ty odpovede kupodivu docetl az do konce, jeste tak odfiltrovat ten tonkuv spam ...

kaos
Registrace: 2/2009

tatin:
Myslim si, ze si tu pobavil par ludi, ale ok, zivot je farebny :)
Vu+ si si kupil dobre, jedine co ti ostava je naucit sa zit s tym boxom, a ver tomu, ze ak to dokazete bude tvoj milacik on a nie tvoja manzelka :)))
Na internete je toho kvantum, ale budes musiet trocha viac citat, snad nechces vetiet to, comu sa venuju mnohi roky za tyzden? :)
Bolo by lepsie, ak by si popisal konkretny priklad tvojho problemu a nezovseobecnoval to takymto sposobom. Porovnavat Humax s VU, je ako porovnavat lietadlo na prepravu ludi so stihackou, ved co na tom, ze obe su lietadla..
Verim, ze ti tu ktokolvek pomoze. Nastavenie rozlisenia, len tak z pamati - menu, nastaveni, nastaveni bud systemu,alebo rovno nastaveni AV. (nechcem ta zavadzat) System je Enigma 2 a skus nam napisat v skratke aky image si pouzil.
Drzim palce!

Torodial-90,all Enigma2 devices for a good watch TV :)

fesacik
Registrace: 6/2008

dovolim si

oponovat nazoru, ze navod nemoze atd. Podla môjho nazoru ma navod obsahovat funkcie a obsluhu prijimaca s dodavanym softom, teda origo img.Naco sa potom vyraba? To ze si tam clovek nahra iny img, ked uz sa to nauci ovladat je samozrejme ine kafe.Pes je zakopany inde, vsetci vieme kde.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Díky. Pod hlavičkou A/V audio je ale o videu ani ň.Image nevím. Rozjel jsem to s tím co tam je. Tak daleko jsem se ještě nedostal. Přinesl jsem to v 18 hod a v 21 jsem to zabalil. Na AB jsem se dočetl,že mají problém se sílou signálu. Mně to ukázalo 43 a některé kanály kostičkovali. Zatím vůbec nevím jak se instaluje nový soft.

tatin

liguere-mám stejný názor

tatin

Naj easy bude pre teba image VTI pre solo 2, najdes ho na nete, ale zjavne sa budes musie zaregistrovat niekde. Tam si postahujes aj emu, aby ti to vobec spolupracovalo s kartami, ako zaciatocnikovi odporucam CCcam, alebo ak si zvyknuty pouzivat modul a kartu, mas to bez problemov. Co sa tyka videa, neviem presne na co mieris.. rozlisenie, alebo pomer, alebo prehravnie filmov, proste skus viac do hlbky :).
Signal som si vsimil, ze ukazuje indikator menej ako ine boxi, ale to co ukazuje ma len informacny charakter. Ak ti stvorceuje, bude to chciet zjavne doladit parabolu - predpokladam, ze aj to si si robil sam...
image sa nahrava jednoducho, stiahnes ho, rozbalis na klucik s tym, ze prvy adresar bude s nazvom vuplus a obsah ostane nedotknuty. Prijimac vypnes, zsaunies klucik do predneho USB, zapnes, napise ti ze pre flashovanie, mas stlacit power, to je to svietiace tlacidlo na lavo (dotykove), dotknes sa a spusti sa to... na zaver ti vyhlasi restart, odpocita niekolko sekund a zacnes prvotne nastavenia ako si robil uz aj v origo image.. na vela veci prides logicky a ostatne sa docitas.

Torodial-90,all Enigma2 devices for a good watch TV :)

fesacik
Registrace: 6/2008

Ano, mám modul a kartu. ..Video. U Humaxe jsem si nastavil výstup na 1080i a 16*9. Tady jde nastavit jen 16*9. Parabolou to není. Tu instalovala profi firma a na Humaxe to jede perfektně na asi 83%. Jinak díky.

tatin

Ty si koupíš receiver o kterem vubec nic nevíš, nemáš základní znalosti o E2 a jsi schopen zaflakat forum takovouhle pitomostí. Proč místo toho nejdes studovat třeba na AB forum, nebo na jiné fora, které podporuji vývojáře FW pro VU?? Nechápu tvůj postup. Zbytečně děláš zmatek v hlave lidem, kteří o linuxu přemýšlejí. Za tohle bych dával padáka okamžitě. ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tatin pokial viem momentalne existuju na solo 2 tieto softy:
Origo
BH
VTI
VIX
AAF
mozno uz aj ine, nesledoval som poslednu dobu,aj tak je to novinka.Cestu k nim najdes,ale nastuduj si postup instalacie na nete,potom upravu kanalov na pc (napr.dreamboxedit) a ako sa zalohuje setting a cely img.Potom az mozes experimentovat.Ber to ako moj nazor.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

jo, jo, Saxon nam zacina pomalu zelenat, jako by te cenzury zde bylo malo

kaos
Registrace: 2/2009

kaos

Taky jsem s linuxem začínal, vlastně s ním začínám stále, takže se mohu v klidu vžít do jeho situace. Prostě bych raději studoval informace tam, kde jsou á nepsal takové bláboly, které nejsou vůbec k ničemu dobré.
P.S proč bych měl být zelený, něco špatného jsem snědl?
Dnes jsem měl amura po novohradsku, celkem dobrý to bylo.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tatin

rád by som videl tú drahú elektroniku.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

tatíka chápu !
saxíka nikoliv!

a viděl jsem úhoře požírajícího úhoře
ale kapra amura ? :lookaround:

tonek
Registrace: 1/2009

tatin, to tě nějak natáhli s tou cenou, běžně se prodává za cca 8200-8300 a někde ti k tomu dají ještě skylink kartu výměna zdarma ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Vydržet, ono se to poddá. :))

Je fakt, že nějaký ucelený popis Enigmy2 + základní obsluhy přístroje v češtině by se slušelo, aby výrobce dodával. Na druhou stranu každý tvůrce image si ho všemožně upravuje, rozšiřuje a tedy postihnout manuálem všechny alternativy by nebylo moc reálné.

Pro srovnání Dreambox po nahrání image / resetu do továrního nastavení automaticky spustí konfiguračního průvodce, kde nechá navolit jazyk, video výstup, rozlišení, nastavení antény a další základní věci. Bez velkého tápání.

Wintermute
Registrace: 2/2007

VU je to iste, pokial sa spusti po nahrati noveho img.Zakladne nastavenia si pyta ako pises.

liquere

Saxon

Souhlas...než jsem si koupil svůj první linux(DM500S)před já nevím 8-9 lety,tak jsem prolezl všechna možná fora a nakonec nebyl problém,naopak radost když se mi to vše podařilo rozjet vlastní silou...a dnes jinej přijímač než Linux mi domů nesmí...Taky nechápu tazatele proč vyzdvihuje obyč. přístroj nad linux,který haní jen proto,že neví co a jak...za to ale VU+ nemůže... ;P

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47
Registrace: 12/2005
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra