![]() |
|
VU+Solo 2/první dojemZdravím.Podotýkám, že nejsem odborník. Včera jsem si přinesl Vúčko. Po tří hodinovém zprovozňování jsem byl značně rozladěn. Teď už vím, že nikdy Linux. Při porovnání s Humaxem HDCI 2000 je obsluha nebe a dudy. U Humaxe pohoda při nastaveí azprovoznění. Žádné nesmyslné a zcela zbytečné položky. Jednoduchá obsluha a obraz naprosto stejný. Můj názor je, že tento stroj je vyloženě pro hračičky kteří stráví půl života u satelitu. Ale nehaním ho. Je to určitě vinikající stroj ale jak už jsem napsal-pro hračičky. Už teď mne mrzí, že jsem vyhodil 8700,-. I proti zákonu,žádný nanuál. Slovensky pět stránek jak ho zapnout. To je vše. U Humaxe bylo naprosto všechno. Horko těžko jsem naladil kanály a nepřišel jsem na to jak je uložit do oblíbených a ani na to jak je přepínat.Zatím jsem nepřišel na to jak nastavit obrazový výstup,rozlišení. Prosím, neporadí někdo kde sehnat český manuál? Po prodejci jsem chtěl aby vše nastavil a připravil k provozu včetně stáhnutí potřebných plugin pro kartu výměna, ale marně. Nestalo se.Myslím, že nejsem tupec určitě se to naučím ale potřebuji žduchnout. Dík za trpělivost při čtení. Možná kdyby se našel ve Zlíně někdo kdo to Vúčko má v malíčku tak by chom se domluvili za nějakou odměnu na pomoci. Jarda. |
tatin
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 108 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111 | |
![]() |
|
VU+Solo 2/první dojemNechápem jedno keď kupuješ Linuxový stroj tak načo ti je návod? lebo pre E2 nepotrebuješ žiadny tam sa stačí len riadiť sprievodcom nastavením ak je to tvoj prvý Linuxový stroj tak to si samotnou kúpou spravil chybu už hneď na začiatku nakoľko to nie je prijímač pre amatérov, potrvá aspoň pol roka ak nie viac kým sa vychytajú všetky muchy.Ak ti ho predajca nenastavil tak sa mu ani nečudujem , po prvé on sám nevie asi akú funkčnú nelegálnu náplň tam dať a po druhé tým porušuje zákon , to že si ho ty doma upravíš je už na tvoje triko.Ak už chceš za každú cenu Linuxový stroj tak ti doporučujem originál Dreambox -nie klony! tam funguje všetko ako má hned od začiatku zapneš a čumíš. |
korok
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 215 |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemNechapes co ? Podla mna by navod mal obsahovat popis funkcii prijimaca , ovladac.Samozrejme nie emu,sharing.To da rozum.Ale kazdy stb sa dodava s tzv. origo softom.Ten preco nemoze byt popisany v navode.Mas na logicke argumenty?Ako som uz pisal,nie pre vsetky img ktore su dostupne,ale pre origo s ktorym ho clovek kupi.Navod k solo2 som nevidel.Pravda je ze vela ludi navody necita potom ma blbe otazky.Ale ak to tam nie je, odkial to ma vediet,napr, ako vytvorit fav zoznam?Je to tam,neviem?Ja som teda nemal problem ale pisem za druhych co nie su ani sat ani IT odbornici.Maju mat zato zakaz kupovat linux box, lebo navod je o nicom?Alebo je povinnost mat internet? Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemPíšu druhý dojem. Včera jsem vše zprovoznil a funguje dobře jako starý Humax. Jen HD kanály kostičkují. Až tohleto vyřeším tak už teď mohu říct, že celkem paráda.Musím se naučit dělat zálohu a naučit se ji vrátit. Zatím je tam pořád originální soft. Jak píše"papagiorgi" stáhnout image a např. cccam z menu tak zatím nevím jak. Pokud by to napsal na e-mail tak budu jen rád. Už si opravdu nemyslím,že jsem udělal chybu a koupil ho. Děkuji Všem za podporu. Jarda. |
tatin
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
tatinDoprčic, stahni si ten návod, co jsem ti hodil na ulozto a dej pokoj, máš tam všechno popsané. :)Jednodušší už to být nemůže, máš to jako na podnose... :bomb: On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojem...tatin, tento přístroj není pro Tebe. Nejde o to, jestli linux/nelinux, drahé/levné, složité/jednoduché.Ty máš základní problém v přístupu ke stroji/cenně a k užitku/výsledku. Když přejdu ty reálné instalace, které Tě čekají, tak Tobě kostičkuje obraz???, parabolu Ti nastavil "odborník"??? a řešíš obrazový výstup 16:9 ??? :laughing: Nechci Ti radit, ale ten Humax je pro Tebe správná volba a pozvi odborníka na doladění paraboly, neboť jestli tohle nezvládneš/nechápeš, tak to ostatní bude hotový očistec! VUčko a linux je správná věc, ale nech si udělat instal. Ať Ti někdo fyzicky předvede zálohu a nic jiného neřeš. Co na tom že Ti je 60 a cítíš se na 30? Některé věci vyžadují komplexní denní šrotování(procházení) PC, netu a soft znalostí a nemůže být každý v té věci znalý. Pak je dalších 10tisíc věcí, na které těmi desítkami instalací přijdeš prostě sám, což asi nebude pro Tebe to logické a to co čekáš... Nemyslím to zle, ale nech si to nastavit, můžeš říkat že máš VUčko, ale tím bych být Tebou skončil. Sám píšeš, že Ti připadá, že je to věc pro hračičky, kteří tráví půl života u satelitu. No a v tom to je: Ty jako to budeš v 60 zkoušet taky? Pochop, že to není blinkr nebo nabíječka. Jenom než projdeš vlákna na těhle fórech, budeš mít dřevěnou pr..l... A nebo Ti stačí mít doma to "nejdražší" a sem tam se s tím pochlubit? Tak hlavně hodně štestí a nespadni nám ze střechy.... :8) |
Dadycool
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 145 |
![]() |
|
chlapived urobte video navod a dajte na youtube....... :laughing:Tati inak aj tam najdes inspiraciu ked to potrebujes vizualne vidiet. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Dadycool and Co.bez ohledu na to jakým tónem pereš (i když v dobrém) do chudáka tatina mluvíš mi přesně z duše. Pokud nechceš trávit polovinu života studováním plug-in jsou dvě možnosti - domluvit se s někým na instalaci (třeba prodejcem, ale seriozním a který o tom něco ví) nebo linux nekupovat.Na obranu tatina si ale myslím, že podlehl zřejmě těm doporučením z jiných fór které tvrdí že naladění a rozjetí tohoto přístroje spočívá ve stažení camu pro čtečku a pak 10 minut navrch na "učesání". Kdo s 10-ti minutami chce polemizovat je ukamenován. Přitom není absolutně debata o tom zda je to dobrý stroj nebo ne. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemtych 10 min plati len ked mas funkcny backup ...........Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
you tube a tatintatin, je to síce pre ultimo ale mohlo by ti to pomôcť.step-by-step od zálohy na USB, flash, HDD inštalácia atd atd. http://www.youtube.com/watch?v=CYAHewbKup4 |
Dagy2
![]() |
|
bischen Deutschmusst Du aber verstehen. Leider... |
Dagy2
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojem:))) Ja myslim, ze kazdy cech vie trochu zwanzigovat - hop hop hop.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Dagy2Es ist noch kein Meister vom Himmel gefallen.Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemCo je tu páta kolona? Na vas len majora seemanna... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
originalv originalnim softu to nestahnes,tam Skylink pro začátek rozbehnes pouze s modulem,ale na original soft zapomen.Mrkni sem(http://www. vuplus-support.org/wbb2/database.php?sid= a stahni si soft pro tvuj pristroj(zacni VTi,nebo Pli),ten dej na flashku,vypni vypinacem,zapni s vlozenou flash a vyckej,pak nastav pripojeni k Netu a dal to asi uz zmaknes??VU+ Ultimo 4K
|
papagiorgi
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemRád bych přispěl trochu ke zpřesnění terminologie. Ono je hezké napsat, že STB je linux a nelinux, ale je to dost zavádějící. Ony vlastně snad všechny STB (a naprostá většina další chytré elektroniky, jako televize, média přehrávače, routery, úložiště atd.) jede dnes na linuxu jako základu. Pak už je otázka, co za služby/aplikace na tom linuxu frčí. Takže nejspíš téměř každý tu má linuxový satelitní či terestriální STB a pravděpodobně i televizi.Přimlouval bych se tedy za to, mluvit spíš o Enigmě či dalších platformách. Ten pojem linux/nelinux má být vlastně "otevřený systém"/"zavřený FW od výrobce". Ale i ten zavřený systém nebývá až tak zavřený a právě díky linuxu se dá často do něj vlézt a nějak ho poupravit (viz například kouzla s televizory Samsung). Takže záleží na každém, jak chce jít daleko a hrát si. U vúčka je výhoda, že se v podstatě nedá bricknout, tj. i když ho uživatel totálně zmrtví, sám a jednoduše může i mrtvý přístroj během chvíle flashnout a uvést zase do provozu. |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
mik9pises rozumne,ale vies kolko ludi sa teraz zlaklo, ze ma v telke linux? No hrůza.... ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemliquere: A to si představ, že pokud mají doma třeba wifi router s nevypnutou funkcí QSS (pro snadné připojení k wifi), čili velmi snadno napadnutelný zvenku, tak jim může někdo tu TV hacknout a pouštět jim tam třeba nějaké nevhodné obrázky :))) |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
To SaxonNemám síce ten sat. prijímač, ale zo zvedavosti som si ten návod stiahol. Zatiaľ som iba preletel prvých pár stránok, ale môžem smelo povedať, že ten človek si zaslúži veľké poďakovanie! Tak perfektne a zrozumiteľne spracovaný návod som ešte nevidel. Má moju úctu za toľkú námahu ešte k tomu za uverejnenie aj pre druhých! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemNa Vu+ neni nic slozity. Je to jen dalsi kopie Dreamboxu (nemyslim hardware, ale software). Prijimac jsem jednou nastavil a uz asi 3 tydny se jen divam a nic neresim. Ono taky vic delat nejde, kdyz ty updaty pro Solo2 nejak utichly... a to jsem jeste dostal zjeba, ze jsem si ve svoji recenzi postezoval na nedostatek novych funkci, sesypaly se komentare v duchu, ze pry bude spousta novych image a funkci... a zatim prd :) |
drhans
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemTie navody co su na to modrom fore pomozu, ale len tomu kto ich precita ! A ked pride otazka odkial to mam vediet? Idem do horneho stoku. Obycajne od ludi co nechcu zabijat cas, si myslia ze bude cas zabijat s ich vecou niekto druhy. ;)Takemu poviem nech si kupi zehlicku, ta este pokial viem nema usb ani pamät,alebo uz su take? :O Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
EmanAno, taky jsem mu vděčný. Je to dobrá práce.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: VU+Solo 2/první dojemAd kostickovani HD programu - v Menu - CI musis mit povoleno High bitrate, melo by to prestat. |
Katikakus
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
navodsaxon: ten navod co si tu zavesil je od chlapika s nickom sim3. mal s tym kopec roboty, odviedol vynikajúcu pracu a ma moju vdaku. navod je aj s obrazkami a je pisany tak, ze to zvladne aj nasa upratovacka v robote. a plati vseobecne pre vsetky masiny VU+ takze novacikovia stahujte. |
pauco
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 61 |
![]() |
|
PaucoTak mu předej naše poděkování. Snad se nebude zlobit, že jsem jeho práci zde pověsil. Myslím, že to hodně lidem pomůže.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonten návod je moc hezký,ale pro nového majitele může působit složitě a může i odradit,tady doporučuji nechat si to nastavit a udělat zálohu(kdo to dělá denně má zálohu na flash a do půl hodiny vše jede jak má i s vysvětlením obsluhy) a čumět,pak teprve z nudy zkoušet ,co to umí,když si někdo koupí nový stroj za slušné peníze je natěšen a chce okamžitě koukat,jak se začne hrabat s návodem,je to pro prvomajitele min. na půl dne a tam hrozí,že to hodí z okna a koupí si skyredyšrot ,který zapne a kouká,nic jiného to neumí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 405 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111 | |
![]() |
|
![]() |